Tisztelt Jake Stanley!
Brian Addams vagyok, az 1121 See City, El Corona utca 1. székhelyű, See City Közlekedési Központ társaság belső ellenőre. Én fogom a panaszát bírálni!
A panaszt átvizsgáltam, és úgy határoztam, hogy Jake Bates nem volt elég higgadt és udvarias az incidens során. Valamint a helyzetet még rontja, hogy közben gondatlanul is vezetett, mely balesetet eredményezett. Ennek következtében viszont elmulasztotta nullázni a taxiórát.
Az érintett az Etikai Kódex 4. pontját figyelmen kívül hagyta, mely így szól:
"Minden munkavállaló, amennyiben Központtal kapcsolatos tevékenységet végez vagy a Központ területén tartózkodik, fegyelmezett, udvarias, de határozott magatartást kell tanúsítson.
Tettlegességet, vagy durva magatartást tanúsítani tilos. Tartózkodni kell a jogos önvédelmet meghaladó reagálásoktól. Az önbíráskodás semmilyen körülmények között sem megengedett.
A sofőr maximálisan tartsa be a KRESZ szabályokat, vezetési stílusát jellemezze a defenzív vezetési elv, a forgalomban való részvétele ne keltsen félelmet az ügyfélben és a forgalom többi résztvevőiben. Legyen határozott, mellőzze a durvaságot és az erőszakot."
Az érintett az Etikai Kódex 5.3-as pontját figyelmen kívül hagyta, mely így szól:
"Amennyiben egy adott taxi sofőrje személyszállítást végez, illetőleg a taxi óra bekapcsolt állapotban van és a taxi sofőrje hibájából, gondatlanságából baleset következik be, abban esetben a taxi sofőrje köteles a taxi órát lenullázni, illetőleg ingyen fuvarozni az ügyfelét."
Ezáltal Jake Batest figyelmeztetésben részesítem 2x az "Etikai Kódex által megszabott viselkedés forma figyelmen kívül hagyása" és a "Baleset személyszállítás közben" pont végett.
Los Santos, 2021.02.23.
Tisztelettel,
Brian Addams