Sziasztok! Mivel jelen voltam az ügyön, illetve meg is lettem említve, szeretnék reflektálni a panasz pár pontjára illetve leírni a véleményem.
1. ForceRP
[2024-11-01 22:43:59] [Output] : *** Heiko Z Becker Odalép Jacobhoz, kiméri a távolságot, lever egy istenes pofont.
[2024-11-01 22:18:57] [Output] : *** Huan Armando kitapogatja a rádiót és elkobozza
Ezt a kettőt említetted sérelemként. Én a problémát abban látom, hogy egyik sem erőltet rád semmit. Ezek cselekvések, amiket a karaktereik végrehajtanak.
• Force RP: Tilos a saját RP-det más játékosra ráerőltetned, illetve másik játékos helyett RP-zned!
Akkor lett volna ez ForceRP szerintem, ha Armando beleírja az RP-be hogy HONNAN veszi el tőled, anélkül hogy megkérdez téged /do-ban.
A másik pedig ahhoz hogy valaki téged megüssön úgy hogy egy helyben állsz bilincsben, miért kellene /megprobal? Ismételten nem meríti ki a fogalmát.
Ahogy említetted is, neked lett volna lehetőséged ezzel a parancssal elhajolni az ütés elől, vagy valahogy máshogy lereagálni.
2. TS
Ahogyan azt már Hohesz is említette, Pexyt én hívtam le közénk. Fentiekben taglaltam, nem értettem egyet azzal hogy a frakciótársam olyanért kap szankciót, ráadásul kezdőként, nem csak a szerveren de a frakcióban végképp, a te makacsságod és szándékod miatt, amivel véleményem szerint a szabályzatot nem sérti meg. Illetve helyesbítettük a félreértések elkerülése végett, hogyan kerülhető ez el a továbbiakban biztosan.
3. Hohesz és Pexy, elfogultság.
Kiemelném, hogy Hohesz helyében én sem cselekedtem volna másképp, mint ahogyan tett. Az én meglátásom, lehet vele egyetérteni, vagy épp nem.
Az elfogultságot Pexy nevében is szeretném a fentiek jegyében kikérni magamnak, úgy gondolom hogy ez a feltételezésed is csak téged minősít.
Hozzátenném, onnantól hogy a rendőr cirka fél órával előbb kapta meg a szankcióját minthogy az adminügy véget ért volna, azt sem értem hogy merült ez fel benned.
4. RP folytatása
Ha egy kicsikét is partner lettél volna az egészben, nem fogalmaznád meg a panaszban is hogy nem szeretted volna folytatni.
Végig a szankció lehető legjobban való megúszására játszottál, nem a jó szándék jeléül folytattad, hanem mert ezzel jobban jártál mint a tagadással.
5. Óvadék
Kitértél rá hogy szerinted jogtalanul lett megvonva.
A btk. így fogalmaz: Az óvadékot LEADER megvonhatja, amennyiben a szituáció megköveteli azt, és elég indokkal rendelkezik az adott eseményből kifolyólag ezen retorzió megtételéhez!
Ennek a megítélése teljesen szubjektív, egyénre van bízva [CSAK IC]. Továbbá sehol sincs kiemelve, hogy jelen kell lennie leadernek, de ezt akkor várd el tőlük, ha te is a nap 24 órájában fent vagy a szerveren.
6. AFK
Említést tettem róla hogy a kolléga kezdő, nem értem miért kötsz bele abba hogyha kicsivel lassabban mennek a dolgok. Nem egyszerű "betanítás" mellett minden másra figyelni, türelmetlenkedés helyett lehettél volna kicsivel empatikusabb. Nekik el kell ilyenkor magyarázzunk mindent, hogy később önállóan is meg tudják csinálni, és ez bizony sajnos vagy nem, időbe telik.
Köszönöm.
Alax válasza:
3.) A panaszhoz kizárólag a bíráló szerver adminisztrátor, panasz tevő, vádlott írhat hozzá!
↳ (Leader, szemtanú, TS-en jelenlévők, IC családtag nem tartozik bele a jelenlévő fogalmába, csak, ha jelen voltál és meg vagy említve a panaszban, illetve ha admin kéri, hogy írj hozzá.)
Büntetés: 100 büntetőpont.