Jacob Dillinger---> Pexy/Hohesz

Krisz0010

Barangoló
2023. 11. 01.
98
148
V2 karakter
Cardenas Costilla

v2logoSA.png

Játékos (IG) neved:
Jacob Dillinger

Panaszolt fél admin neve:
Pexy/Hohesz

Panasz pontos megfogalmazása:
Egy oldalú döntés és elfogultság. (Hohesz részéről még OOC stílus is átolvasás után)

Bizonyítékok:

Megjegyzés:
22:13:18-tól indultunk el log alapján a kihallgatóba, ahol elkezdödött ez az egész.
  • Első gondom az lenne Hohesz részéről hogy adminként lát egy force rp-t és nem avatkozik bele semmi mintha mi sem történt volna.
  • Második problémám, ki hívtam Pexy-t ahol, véleményem szerint 2 force rp volt amit elfogultság végett nem akart ki osztani, majd mikor vissza hívtam akkor nagy nehezen ki osztotta a büntetést, ami szerinte is jogos volt már az elejétől.
  • Harmadszor, volt még Hohesz Forcerp-je, ami szerinte azért nem volt az mert megvoltam bilincselve attól, ugyan úgy eltudok hajolni egy ütéstől és megpróbálal kellet volna írni és nem rám erőltetni.
  • Negyedik gondom, ha egy RP szituációban valaki hibázik és meg is kapja rá az AJ-t, utána azaz RP nem tud folytatodni mivel ki esett egy személy az RP-ből.
  • Míg folyt az admin ügy és le néztem ts-re, akkor láttam hogy Hohesz és Pexy a többi taggal akivel rp-ben voltunk egy szóbában beszéli meg a történteket, rendőrségi szóbába ami teljesen elfogultságról ad jelet.
Engem azután hívott fel TS megbeszélésre, miután Hoheszal át beszélték a dolgukat ami nem Fair Play, mivel én nem tudtam érvelni a saját álláspontomról. TS megbeszélés annyiból ált hogy Pexy elmondta hogy döntött.
Bele egyeztem az RP folytatásban úgy hogy kapok óvadékot, jó szándékom jeléül. Úgyis volt megbeszélve hogy kapok rá lehetőséget, amit Hohesz azonnal el is vettet. Innentől nem szerettem volna folytatni az RP-t mivel ki esett egy ember és teljesen más Rp lett ezáltal.
  • Teljesen ír relevánsnak tartom azt, hogy egy ooc dolog végett, ami az volt hogy egy előállításnál ne afkoljuk végig azt. IC teljesen megváltozzon a véleménye Hohesznak és teljesen más karaktert alakit ezután mint azelőtt. Itt bele értem az óvadék megvonást és a hozzám tanúsított IC viselkedését.
Pexy egész ügy alatt teljes bizonytalanságot mutatót és elfogultságot is a PD fele. Hoheszal és a többi szereplővel közösen eldöntötték az ügy lezárását amibe bele szólásom nem volt.
(Azért csak egy nappal később írom meg a PK-t mivel dolgozom.)

Edit: Ha jól tudom OOC-n nem lehet megbeszélni az óvadék megvonást IC jelen kell legyen a Leader.

Utoljára szerkesztve:

Hohesz

ashmain
SzerverAdmin
v2
2019. 01. 29.
426
380
19
Moszkva tér
open.spotify.com
V2 karakter
ʜᴇɪᴋᴏ.ᴢ.ʙᴇᴄᴋᴇʀ🇩🇪
Szia!
Haladjunk szép sorban.
Első gondom az lenne Hohesz részéről hogy adminként lát egy force rp-t és nem avatkozik bele semmi mintha mi sem történt volna.
Nem láttam, le voltam tabolva.
Harmadszor, volt még Hohesz Forcerp-je, ami szerinte azért nem volt az mert megvoltam bilincselve attól, ugyan úgy eltudok hajolni egy ütéstől és megpróbálal kellet volna írni és nem rám erőltetni.
A kihívott admin elmagyarázta neked nem is egyszer, hogy ez miért nem volt Force RP ami történt, nem tenném meg mégegyszer.
Negyedik gondom, ha egy RP szituációban valaki hibázik és meg is kapja rá az AJ-t, utána azaz RP nem tud folytatodni mivel ki esett egy személy az RP-ből.
Arra ment ki az egész, hogy ne kelljen leülnöd a 240 percet, helyette rádobtál még egy közel egy órás adminügyet. Elmondtuk többen is, lehetett folytatni az ügyet, voltunk még négyen a level kettes(Lehet még annyi sincs) tanuló mellett, aki egy sornyi hibával "elrontotta a játékélményed".
Míg folyt az admin ügy és le néztem ts-re, akkor láttam hogy Hohesz és Pexy a többi taggal akivel rp-ben voltunk egy szóbában beszéli meg a történteket, rendőrségi szóbába ami teljesen elfogultságról ad jelet.
Nem beszéltünk rólad, nem körülötted forog minden. Nem én hívtam Pexy-t hanem @abenceh , arról volt szó, hogy a továbbiakban hogyan legyen pontosan le RP-zve a motozás anélkül, hogy problémázzanak azok, akik az utolsó szalmaszálba is kapaszkodnak.
én nem tudtam érvelni a saját álláspontomról.
Tudtál, meghalgattuk.
úgy hogy kapok óvadékot, jó szándékom jeléül. Úgyis volt megbeszélve hogy kapok rá lehetőséget, amit Hohesz azonnal el is vettet.
Ezt is elmondtuk párszor, mire kitaláltad, hogy ügyet szeretnél,
[[2024-11-01 22:18:57] [Output] : *** Huan Armando kitapogatja a rádiót és elkobozza
[2024-11-01 22:44:51] [Input] : pm 52 hali tudnál jönni több force rp is van egy kihalgattás közben]
már megkaptad a csekket, nem tudjuk elvenni tőled utólag.
Teljesen ír relevánsnak tartom azt, hogy egy ooc dolog végett, ami az volt hogy egy előállításnál ne afkoljuk végig azt. IC teljesen megváltozzon a véleménye Hohesznak és teljesen más karaktert alakit ezután mint azelőtt. Itt bele értem az óvadék megvonást és a hozzám tanúsított IC viselkedését.
Szegény íreket ne bántsd.
Elmondtam TS-en is, NEM AZ OOC MEGSZÓLALÁSOD MIATT VONTUK MEG AZ ÓVADÉKOT. IC gyakran szoktam így viselkedni az őrizetesekkel, ezt tudja neked tanúsítani bármelyik magasabb rendfokozatú frakció társam akinek van több közös kihallgatása velem.
(Azért csak egy nappal később írom meg a PK-t mivel dolgozom.)
Jó munkát kívánok, legyen szép napod.

Utoljára szerkesztve:

Krisz0010

Barangoló
2023. 11. 01.
98
148
V2 karakter
Cardenas Costilla
Üdv! Nem gondolom hogy körülöttem forog a világ. Szabályzat pontban is benne van, attól hogy kezdő valaki nem mentesiti az rp alól. Főként ha már frakcióban van ilyen kis szinten. További hozzá fűzni valóm nincs.

Edit:
Ha én normális stílusban tudok írni, elvárnám tőled is Pexy. Köszönöm.
Ha hangfelvételt teszel fel rólam legyél szíves a vágatlan verziót be rakni, amiben indokolom a helyzetemet. Ha hangfelvételed, akkor a bíráló adminak azt is eltudod küldeni ami köztes Pexy és a többiek között zajlott.

Utoljára szerkesztve:
  • Vicces
Reactions: Mars és MekGrill

abenceh

Barangoló
Támogató
2019. 06. 27.
138
258
V4 karakter
Danil Slawa
V2 karakter
Brooklyn Benward
Sziasztok! Mivel jelen voltam az ügyön, illetve meg is lettem említve, szeretnék reflektálni a panasz pár pontjára illetve leírni a véleményem.

1. ForceRP

[2024-11-01 22:43:59] [Output] : *** Heiko Z Becker Odalép Jacobhoz, kiméri a távolságot, lever egy istenes pofont.
[2024-11-01 22:18:57] [Output] : *** Huan Armando kitapogatja a rádiót és elkobozza

Ezt a kettőt említetted sérelemként. Én a problémát abban látom, hogy egyik sem erőltet rád semmit. Ezek cselekvések, amiket a karaktereik végrehajtanak.

• Force RP: Tilos a saját RP-det más játékosra ráerőltetned, illetve másik játékos helyett RP-zned!

Akkor lett volna ez ForceRP szerintem, ha Armando beleírja az RP-be hogy HONNAN veszi el tőled, anélkül hogy megkérdez téged /do-ban.
A másik pedig ahhoz hogy valaki téged megüssön úgy hogy egy helyben állsz bilincsben, miért kellene /megprobal? Ismételten nem meríti ki a fogalmát.
Ahogy említetted is, neked lett volna lehetőséged ezzel a parancssal elhajolni az ütés elől, vagy valahogy máshogy lereagálni.

2. TS

Ahogyan azt már Hohesz is említette, Pexyt én hívtam le közénk. Fentiekben taglaltam, nem értettem egyet azzal hogy a frakciótársam olyanért kap szankciót, ráadásul kezdőként, nem csak a szerveren de a frakcióban végképp, a te makacsságod és szándékod miatt, amivel véleményem szerint a szabályzatot nem sérti meg. Illetve helyesbítettük a félreértések elkerülése végett, hogyan kerülhető ez el a továbbiakban biztosan.

3. Hohesz és Pexy, elfogultság.

Kiemelném, hogy Hohesz helyében én sem cselekedtem volna másképp, mint ahogyan tett. Az én meglátásom, lehet vele egyetérteni, vagy épp nem.
Az elfogultságot Pexy nevében is szeretném a fentiek jegyében kikérni magamnak, úgy gondolom hogy ez a feltételezésed is csak téged minősít.
Hozzátenném, onnantól hogy a rendőr cirka fél órával előbb kapta meg a szankcióját minthogy az adminügy véget ért volna, azt sem értem hogy merült ez fel benned.

4. RP folytatása

Ha egy kicsikét is partner lettél volna az egészben, nem fogalmaznád meg a panaszban is hogy nem szeretted volna folytatni.
Végig a szankció lehető legjobban való megúszására játszottál, nem a jó szándék jeléül folytattad, hanem mert ezzel jobban jártál mint a tagadással.

5. Óvadék

Kitértél rá hogy szerinted jogtalanul lett megvonva.

A btk. így fogalmaz: Az óvadékot LEADER megvonhatja, amennyiben a szituáció megköveteli azt, és elég indokkal rendelkezik az adott eseményből kifolyólag ezen retorzió megtételéhez!

Ennek a megítélése teljesen szubjektív, egyénre van bízva [CSAK IC]. Továbbá sehol sincs kiemelve, hogy jelen kell lennie leadernek, de ezt akkor várd el tőlük, ha te is a nap 24 órájában fent vagy a szerveren.

6. AFK

Említést tettem róla hogy a kolléga kezdő, nem értem miért kötsz bele abba hogyha kicsivel lassabban mennek a dolgok. Nem egyszerű "betanítás" mellett minden másra figyelni, türelmetlenkedés helyett lehettél volna kicsivel empatikusabb. Nekik el kell ilyenkor magyarázzunk mindent, hogy később önállóan is meg tudják csinálni, és ez bizony sajnos vagy nem, időbe telik.

Köszönöm.

Alax válasza:
3.) A panaszhoz kizárólag a bíráló szerver adminisztrátor, panasz tevő, vádlott írhat hozzá!
(Leader, szemtanú, TS-en jelenlévők, IC családtag nem tartozik bele a jelenlévő fogalmába, csak, ha jelen voltál és meg vagy említve a panaszban, illetve ha admin kéri, hogy írj hozzá.)
Büntetés:
100 büntetőpont.

Moderátor által szerkesztve, ekkor:

Hohesz

ashmain
SzerverAdmin
v2
2019. 01. 29.
426
380
19
Moszkva tér
open.spotify.com
V2 karakter
ʜᴇɪᴋᴏ.ᴢ.ʙᴇᴄᴋᴇʀ🇩🇪
Ha hangfelvételt teszel fel rólam legyél szíves a vágatlan verziót be rakni, amiben indokolom a helyzetemet. Ha hangfelvételed, akkor a bíráló adminak azt is eltudod küldeni ami köztes Pexy és a többiek között zajlott.
A vágatlan felvételeket, amennyiben a bíráló admin igényt tart rá, természetesen továbbítani fogom.

• Tetszik
Reactions: Mars

Krisz0010

Barangoló
2023. 11. 01.
98
148
V2 karakter
Cardenas Costilla
Köszönöm a hozzá szollásod. Nem vagy érintett a panaszban, ezért nem értem az érveléseid.

2. TS

Ahogyan azt már Hohesz is említette, Pexyt én hívtam le közénk. Fentiekben taglaltam, nem értettem egyet azzal hogy a frakciótársam olyanért kap szankciót, ráadásul kezdőként, nem csak a szerveren de a frakcióban végképp, a te makacsságod és szándékod miatt, amivel véleményem szerint a szabályzatot nem sérti meg. Illetve helyesbítettük a félreértések elkerülése végett, hogyan kerülhető ez el a továbbiakban biztosan.
Köszönöm hogy erősíted az általam elmondott dolgokat.

Utoljára szerkesztve:

HeX

Az év illegális frakció leadere | 2023
SzerverAdmin
v2
2019. 01. 10.
255
418
V4 karakter
Eddie_el_Fuentes
LV karakter
Nicholas McCarthy
V2 karakter
Nicholas Heinemann
Sziasztok!

Jacob Dillinger ---> Cardenas Costilla

Hohesz

ashmain
SzerverAdmin
v2
2019. 01. 29.
426
380
19
Moszkva tér
open.spotify.com
V2 karakter
ʜᴇɪᴋᴏ.ᴢ.ʙᴇᴄᴋᴇʀ🇩🇪
Edit: Ha jól tudom OOC-n nem lehet megbeszélni az óvadék megvonást IC jelen kell legyen a Leader.
rosszul tudod, nem elvárt a leader ic jelenléte hozzá.
nem várhatod el senkitől sem, hogy legyenek folyamatosan online azért, hogy max kétszer beírjon annyit rádioba, hogy engedélyt megadom.

• Tetszik
Reactions: Dezsi

Pexy

SModerátor
SzerverAdmin
v2
2019. 01. 13.
930
1 239
V2 karakter
Sophie Guerrini
Kérném a bíráló admintól, hogy a panasz TSen legyen megbeszélve.

• Tetszik
Reactions: Dezsi és Hohesz