Szerverrel kapcsolatos ötletek Játékos (IG) neved: < Larry Bakes > Ötleted: Vagyon által mért adózás: Százalékosan emelkedhetne az adó minden olyan játékosnak akinek több és több járműve, ingatlanja, birtoka van. Ha egy személy mondjuk több mint 5 gépjárművel rendelkezik ebben az esetben minden gépjárműre x1.5 szorzóra kerülne (jelenlegi adó * 1.5[egyéb adó növekedés]) kerülne és amennyivel több járműve van ez a szorzó növekedne. ( Példa: Füttyös Robikának van 4 járműve így a megszokott adót kell fizetnie azonban ha már vásárol egy újabb járművet rá kerül az 1.5es szorzó )
Szintén ezt az ingatlanhoz is lehetne kötni viszont ott már 3 ingatlan után növekedne ez a szorzó. FONTOS kiemelni, hogy ez egy játékos adóját változtatja meg és nem több játékosnak. Birtok utáni adózás: Egy egyedi birtok után a NAV felé kellene fizetni adót amit persze a frakció vezetőséggel egyeztetve hozna létre. Egy gates kaput ház is birtoknak számít az én szememben és magában már a GATE kaput is adóztatnám szintén a NAV frakcióval. Az összeget a vezetőség adná. Autókereskedés limitek emelése: Általában egy limites autó kerül milliárdokba tehát ha a limit lekerülne több autó kerülne be ezzel csökkentve azoknak az árát és kezelve az inflációs helyzetet. ( Ezek mellé hozzá tenném hogy a bőséges vagyonnal rendelkező játékosoknak nem kéne felvásárolni a limit emelés után ezeket a kocsikat mert ugyan ott tartanánk, figyeljünk oda a szerverre és ne csak magunkra! ) Elhanyagolt autók: Ha valaki sok ideig nem használja járművét akkor az kezdjen lerohadni. Sokan rendelkeznek hangár számú autókkal és körülbelül a felét sem használják mivel nem igényli se a roleplay sem a szerver csak van mint "gyűjtői" darab. Elképzelés, hogyha aktív a játékos viszont aktív óráiban nem használja az adott autót akkor az először kezdjen csak romlani állapot szinten. Ilyenkor még lehetséges elvinni szerelőhöz, megcsináltatni azonban ha megvárjuk míg az autó 32%-ig romlik magától akkor utána már csak egy PP-s itemmel lehessen meg javítani ( Renováló kártya ). Ezzel elérnék, hogy az autókkal foglalkozni is keljen és nem csak díszítésre tartják. Az inflációs helyzetre tekintettel azért lenne egy a sok megoldás közül mivel forogna a pénz szerelőkhöz és forogna kifelé a játékosoktól. Egy hatalmas és komplex modot használunk amiben rengeteg mentés van játékos és egyéb mellék dolgok szempontjából. Ezek a mentések sok memóriát dolgozhatnak fel a szerveren töltött időnk során de már magában a szervergépben is túl sokat dolgozhatnak.
Javaslatom lenne a mentések egybe szedése, újra gondolása a 3D hangokkal együtt. ( Egy jármű esetén ha valaki például úgy adja le hogy az irányjelző megy közben a hangja ott fog maradni, ez lehet kliens oldali viszont én ezt épp a jogosítvány lerakása közben vettem észre. ) Rengeteg collision van szétdobálva a mappon amik scriptekhez szükségesek azonban számítsuk bele, hogy egy ilyen collision például a GATE kapun is meg van, hiszen máshogy nem működne. Lehetséges, hogy ezek leváltása eredményezhetne több FPS-t az emberek számára. Mod betöltése eltörlése: Mivel általában akkor akadok legjobban ha megjelenik a jármű betöltés így javasolnám, hogy töröljék ezt. A modpanel vissza kerülhetne így ki lehetne kapcsolni a modokat kliensenként ahogyan régen is lehetett. Így elérhetnénk azt is hogy akinek gyengébb számítógépe van feltud csatlakozni, kikapcsolni az adott modokat és játszani hiba nélkül. Font: Többször akadtam ebbe a probléma már saját LAN szerveren is. Több font esetén a szerver nem tudja rendesen feldolgozni azokat és FPS számokat lophatnak. Javasolnám a fontok esetében is, hogy legyen össze szedve melyiket melyik scriptben használják és lehetőleg egy főbb forrásból legyen importálva ne pedig minden scriptben külön legyen feltöltve. Hozzá tenném, hogy rengeteg font tartalmaz hibákat amit például az MTA nem tud leformálni így laghoz vezethet használata. Központúság felbontása: Ez alatt azt értem, hogy nagyjából egy helyen vannak a legnagyobb gépigénylő modok mint például az OKF modolás a pláza, rendőrség( rendőrségen nem tudom hogy kint parkolnak az autók vagy sem de hozzá tehet az FPS-hez hogy kint áll egy állomány autókészlete ) és a Taxi is itt helyezkedik el. Ezeket a mappolásokat valamint modolásokat el lehetne szórni a pálya többi részén is hiszen rengeteg hely kihasználatlan. Több skin is van a szerveren ami meghaladja a korlátokat. Nem egyszer találkoztam már GTA V skinekkel amikről szerintem már sokan levágták, hogy nem igazán illik a képbe, rontja az összképet és csak nevetség tárgyává teszi a szervert. Ezeket alapból törölni akár frakcióhoz tartozik akár nem. Egy civil skin frissítés sem ártana ugyanis a legtöbb civil skin valamilyen formában bugos és használhatatlan mivel rontja az összképet. Bug alatt értem, hogy a nadrágja sétálás közben háromszögben előre nyúlik vagy már álló helyzetben nyúlik valamelyik része az adott kinézetnek.
Ha a frakció skinek korlátozva vannak akkor úgy gondolom minden skinre legyen ez a szabálypont aktív így még több helyet spórolhatunk meg és lehet megoldás az FPS problémára is. Szükség lenne az állandó illegális frakciókra a szerveren ugyanis jelenleg én nem látok egy frakciót sem akit fórum nélkül meglehetne közelíteni. Alap szabálypontba foglalnám, hogy egy illegális frakciót kizárólag IC lehessen elérni és ne keljen jelentkezési lapot írni mint egy legális frakcióba ugyanis nem reális és teljesen elveszti a szerepjáték szépségét.
Az illegális frakciók számára egy vezetőséget állítanék fel akik függetlenek bármelyik frakciótól. Figyelnék a frakciók működését, hogy milyen módon haladnak és tartják magukat az illegális élet tényleges szerepéhez és nem csak titulusként hordják az F3-at. Ők lennének azok akik továbbítják az illegális frakciók aktuális helyzetét a vezetőség felé és a problémákra megoldásokat raknának össze, persze az illegális frakciókkal egyeztetve. Ha egy illegális frakció nem működik akkor el kell venni, akármennyit fizettek érte ugyanis csak rontják a szerver hírnevét és összképét. ( Amennyiben szükséges PP formájában vissza fizetni az összeget bár ezt feleslegesnek érzem. ) Most a helyzet, hogy saját szabályzatot hirdető frakciók működnek ahol idézem milyen szabálypontok szerepelnek: (" Kötelező 30-40 sor RP ") A frakció lényege lenne az RP és nem pedig egy melléktevékenység ami szükséges ahhoz, hogy elindíts egy akciót. Ha nem is egy teljes frissítés kéne az illegális részlegnek de átnézni érdemes lenne mi is történik a szerveren ugyanis külsősök jelenleg kacagnak azon ami folyik. Megjegyzés: < Jelenleg a szerveren átlagban 70-80 játékos van, csúcs időben 100 fölé megyünk azonban nem nehéz látni, hogy ez kevés ahhoz képest mi is volt régen. Főleg a játékosoknak szólna, hogy töröljük azt a felfogást hogy csak ártani akarunk a másiknak mivel jelenleg a szerver sok esetben ezen az alapon működik. Sokan nevetnek a szerveren a kialakult közösség miatt amit saját magunknak köszönhetünk mivel körülbelül mindenki vissza utasította a segítséget és azt mondta, hogy "Ő miért tudná jobban, hát én vagyok a leader vagy admin, én játszok itt évek óta" és az egyéb hozzá szólások. Fogadja be mindenki a kritikát is és ne csak azt próbálja erőltetni, hogy ő mennyivel jobban tudja közben ez nem így van. Sokan már egy segítséget megfogalmazó hozzászólást is töröltetnek fórumon mert azt hiszik támadó jellegű, felejtsük el ezt és engedjük a szerverre azokat akik össze szedhetik a szerepjátékot. !Ezzel az ötlet csomaggal nem is mindig konkrét megoldásokat írtam csak egy rávilágítást!> |