Illegális szerepjáték fellendítése a szerveren

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

real beno

Kivételes tehetség
2019. 01. 10.
2 029
11 694
23
V4 karakter
Malbor Vllasi
LV karakter
Lewis Dur
Sziasztok.

A címből levehető, hogy miről szólna a téma.
Szerintem rengeteg illegális frakcióban tevékenykedő leader / játékos tapasztalja azt a tényt, hogy nincs kereslet az rpre.
Ha nincs egy nagyobb fős társaságod akikkel előre lebeszélten egy időben mentek fel a szerverre játszani, akkor kb nincs kivel folytatni a tevékenységet.
Nemtudom más frakcióknál hogy vannak ezek a dolgok, akadnak -e tgfesek, de pl nálunk alig - alig vannak.
Elszomorító, egyben megérthető hogy 2021-ben nagyjából már mindenki megjárt biztos egykét illegális frakciót, de úgy érzem nincs jelentőségük a szerveren, mivel egy kisebb civil baráti társaság nagyobb hatalommal rendelkezik az illegális életbe mint egy rendesen felépített frakció.
Lehet mi csinálunk valamit rosszul, és nem teljesen a reális szerepjátékra kéne törekedni, így ezért nem közeledik felénk senki, de érdekelne más hasonló szerepkörben tevékenykedők véleménye.
Valamit mindenképp kéne tenni ezellen, mivel jelenleg a játékosok véleményem szerint egy F3-ban mást nem látnak csak menő skineket, fegyver craftolás jogot, és ATM fúrás opciót.
Természetesen ezzel sincs baj, miért ne lehetne ezeket csinálni? Viszont nem erről kéne szólnia az egésznek.
Régebben örültem neki ha sikeresen bekerültem egy frakcióba, és volt F3 jogosultságom, manapság ez már semmit nem jelent a játékosoknak.

Őszintén nemtudom milyen ötletet lehetne erre kitalálni, feltéve ha más is így van vele, viszont mindenképp érdekelne minket más véleménye is a jelenleg illegélis szerepjátékról.

MODIE

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
327
454
23
XVI
V4 karakter
Deshuarius Woodard
LV karakter
Quandrell Dowse
V2 karakter
Dimitri Zajcev
Hát a tapasztalatom annyi, hogy kb két héten keresztül közel minden nap próbáltam illegálba menni, de azok az FK-k amik tetszettek inaktívak voltak, azok amelyek nem annyira tetszettek oda nem mentem de nem is nagyon vettem észre, hogy lennének RP-k.

Mielőtt jönnének, hogy "van RP nézd a topicot", szerintem RPzni nem a fórumon kell. Nem baj ha van élménykép, sőt eléggé fel lendítheti az érdeklődők figyelmét, de ha egy frakció tagja vagy, akkor minimum az, hogy képeken kívül is RPzel. (nem tekintem olyan nagy RPnek az ATM rablást, meg az üldöztetést meg hasonlókat.)

• Tetszik
Reactions: dagika

dagika

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
738
4 429
Las Venturas.
LV karakter
cruz_ireneo
Lehet azért nem láttad őket erpézni mert nem olyan időpontba mentél amikor ők fent vannak, egy privát üzenetet írsz nekik, dc meghívást fognak küldeni valószínű ( nálunk így van) és oda írjak ki hogy mikor van rp.
A másik opció az hogy belefáradtak a sok gyenge elméjű emberekbe pl énis.
Akik kemyén kalapos maffiózó karakzerrel akarnak jönni, netántán egy vasemberrel.
Nekik szoktunk segíteni hogy egy reális karaktert próbáljanak létrehozni de mikor 3 - 4 órát gondolkodik hogy mégis milyen az a reális karakter és csak nyögdécsel a kikrofonba, szenved akkor inkább elengedjuk a kezüket.

• Tetszik
Reactions: Dazan és real beno

MODIE

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
327
454
23
XVI
V4 karakter
Deshuarius Woodard
LV karakter
Quandrell Dowse
V2 karakter
Dimitri Zajcev
Értem én, hogy DC meg TS meg ilyenek, de szívesebben TGFelnék IC mint OOC főleg egy illegál frakiba (egyébként legális frakciókba is reálisabb lenne az IC TGF, mert az, hogy hang és kommunikáció alapján választják ki a játékosokat egy legális frakcióhoz az szerintem elfogadhatatlan). Mert ha IC TGFeltet bármilyen FK, akkor ott látni fogja, hogy az a játékos aki oda megy TGF-re RPzni szeretne vagy nem. (Jó egy szerelő FKnál ez teljesen mindegy mert az nem RPre alapszik)

• Szomorú
Reactions: Tranes

real beno

Kivételes tehetség
2019. 01. 10.
2 029
11 694
23
V4 karakter
Malbor Vllasi
LV karakter
Lewis Dur
Nem hivatásos szerepjátekos senki a szerveren, hogy egész nap fennt várja a tgfelni vágyókat.
A dc és ts pont emiatt jó, megtudhatod mikor keresd az embereket.
De ez a témától már kicsit eltér, nem hinném hogy emiatt nem nyitnak az illegális élet felé az emberek.

• Tetszik
Reactions: dagika

ese korsi

The Fearsome
2019. 01. 11.
1 912
19 283
21
V4 karakter
Martin Chambley
LV karakter
Monyet Chopper
unknown.png

Néhány játékos mást sem lát az illegális frakciókban, mint lövöldözést és ATM rablásokat, az a rész aki pedig jártas az illegális roleplayben, most máshol helyezkedik el, mivel látja, hogy nincs lehetőség már erre a szerveren.

Vakus

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 10.
334
553
21
Disneyland
V4 karakter
Lanzo Taube
LV karakter
Francis Karwel
Egy nagy közösség reformra lenne szükség, illetve a szerver alapveto gazdaságát is át kellene alakítani. A verzióváltásra pl. sokan mondják, hogy felesleges mivel csak hud elemek frissülnek, meg be kerül 1-2 új rendszer. Egy ilyen alkalommal szerintem nyugodtan lehetne egy merészebb újragondolás a fenti tereken és szerintem erre is van szükségünk.

trappnarmi

Modern Verne
2019. 05. 25.
1 208
7 357
V4 karakter
thiago_cueva
LV karakter
johnny_whitfield
Jó egy szerelő FKnál ez teljesen mindegy mert az nem RPre alapszik
Elég szomorú hogy egy szerepjáték szerveren elhangzik egy ilyen mondat(ami sajnos igaz). Szerelő, sőt még a taxi frakcióban is lehetne jókat rpzni de a pénz meg a virtuális vagyon fontosabb. Mind a két helyre kéne egy hatalmas reform(főleg szerelőre), hogy ne mindenki ugyanazokat a bindeket ütögesse 0-24. Lehet többet kéne várni egy 10 perccel viszont legalább szerepjátékozna a két fél, amire amúgy alapból szolgál a szerver. Szerelőkkel szó szerint lehetetlen rpzni mert vagy ignorálnak vagy pedig tolnak valami fun rp sort és mennek tovább. Sokan memeelnek vele hogy 2021-ben már nem menő az rp de az a baj ez tényleg így van. Az már jónak számít ha valakit leszólítasz az utcán és ő normálisan válaszol neked esetleg normális párbeszédet folytattok.
De még a pálya felét farmok lepik be és a szerver túlnyomó részének fontosabb az in-game vagyon addig sok változás nem lesz. Se legál se illegál részen.

MODIE

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
327
454
23
XVI
V4 karakter
Deshuarius Woodard
LV karakter
Quandrell Dowse
V2 karakter
Dimitri Zajcev
Egy nagy közösség reformra lenne szükség, illetve a szerver alapveto gazdaságát is át kellene alakítani. A verzióváltásra pl. sokan mondják, hogy felesleges mivel csak hud elemek frissülnek, meg be kerül 1-2 új rendszer. Egy ilyen alkalommal szerintem nyugodtan lehetne egy merészebb újragondolás a fenti tereken és szerintem erre is van szükségünk.
Nem a "fenti terekkel" van baj, hanem a közösség olyan részével amelyik nem tudja es nem is akarja megtudni, hogy mirol szol az RP szerver

Butch

Kivételes tehetség
2019. 01. 10.
2 050
7 413
V4 karakter
Kano_Bokinni
Lehet többet kéne várni egy 10 perccel viszont legalább szerepjátékozna a két fél
Amikor ilyen ötleteket dobtok be a közösbe, átgondoljátok ezeket?
Kíváncsi lennék melyik játékosnak lenne ahhoz kedve, hogy amikor elmegy szereltetni akkor alsó hangon fél órát állna kint a sorban.

Tök jók ezek a reform indítványok amik félévente előjönnek, de akkor legyenek benne ész érvek és konkrét ötletek amik az egész közösség számára lenyelhetőek. Az ilyen klisés dolgok, hogy az illegális frakciók számára már csak a jobbnál jobb skinek, a folytonos atm rablás és az üldöztetés az rp tök fölöslegesek és nem ötletek. Azzal, hogy ezt leírjátok egymás után többen is egy-egy hozzászólásban, egy mellveregetésen kívül illetve, hogy elmondhatjátok, hogy ti tettetek valamit a szerver rp centrikusságának fellendítésén, mást nem értek el. Elhiszem, hogy van egy frakciótok és zavar, hogy nem tudtok úgy kibontakozni mint ahogyan tegyük fel egy, másfél éve ki tudtak az emberek, de ezt a jelenséget vagy elfogadod, megpróbálsz a szűk körödben tenni ellene (akikkel rpzel nap mint nap és tudod, hogy ők is azért játszanak amiért te) vagy abbahagyod a játékot. Az emberek mentalitásán az ilyen ötletek nem fognak semmit változtatni, sőt.
A másik része az irományoknak ami zavaró ezek szerint, azok a farmok. Ezekben mi a zavaró, másért játszanak mint ti? Esetlegesen nekik más kaliberű "rp" tetszik mint nektek? Nem ássák bele magukat a száz százalékos reális karakterépítésbe, hanem tegyük fel trágyáznak a csirkék alatt aztán pedig beülnek egy jó autóba? Ha élvezik, csinálják. Nektek semmit sem ártanak vele, és nagy valószínűséggel ha nem lennének bent a farmok akkor sem rpznének veletek többet és változtatnának a teljes játékstílusokon hisz ugyanúgy megtalálnák azt a módot amivel pénzhez tudnak jutni a szerveren. Egy játékról beszélünk még 2021-ben is, amit nem kell ennyire komolyan venni. (<- Ne legyen ebből félreértés) Fogadjátok el, hogy van akit más motivál, más örömöt talál a játékban (jelen esetben az olyan autók amiket látnak itt-ott és örülnek, hogy a játékban meg tudták maguknak szerezni) és ne közösség reformokat kérjetek, mikor elképzelhető, hogy ezen a kisebb, teljes bedobással a szerepjátékra törekedő közegen kívül a játékosbázis nagy része teljesen jól érzi magát.

real beno

Kivételes tehetség
2019. 01. 10.
2 029
11 694
23
V4 karakter
Malbor Vllasi
LV karakter
Lewis Dur
legyenek benne ész érvek és konkrét ötletek
Nem azért hoztam létra a témát hogy kész ötleket adjak, hanem hogy közösen összetartson a közösség eme része, és együt találjon ki az valamit, de pl úgy tűnik hogy te teljesen elvagy a baráti körödben, ami teljesen ok.
Viszont ez még mindig nem normális, és nem ennek kéne az alapnak lennie, és hogy szokjam meg vagy stb.

ötletek nem fognak semmit változtatni, sőt.
A másik része az irományoknak ami zavaró ezek szerint, azok a farmok
Egy szóval nem említettem a farmot, lehet egy hszben jött, de abban is van igazság.
Nincs baj vele ha valaki csinálja, de azért ne ez legyen már előtérbe a roleplay előtt.

Fogadjátok el, hogy van akit más motivál, más örömöt talál a játékban
Régen rengeteg aktív frakció volt, akkor mi motiválta őket?

Pellei

casanova
2020. 12. 30.
323
920
Vác
V4 karakter
Corinna Avedon
LV karakter
Corinna Avedon
Elég szomorú hogy egy szerepjáték szerveren elhangzik egy ilyen mondat(ami sajnos igaz). Szerelő, sőt még a taxi frakcióban is lehetne jókat rpzni de a pénz meg a virtuális vagyon fontosabb. Mind a két helyre kéne egy hatalmas reform(főleg szerelőre), hogy ne mindenki ugyanazokat a bindeket ütögesse 0-24. Lehet többet kéne várni egy 10 perccel viszont legalább szerepjátékozna a két fél, amire amúgy alapból szolgál a szerver. Szerelőkkel szó szerint lehetetlen rpzni mert vagy ignorálnak vagy pedig tolnak valami fun rp sort és mennek tovább. Sokan memeelnek vele hogy 2021-ben már nem menő az rp de az a baj ez tényleg így van. Az már jónak számít ha valakit leszólítasz az utcán és ő normálisan válaszol neked esetleg normális párbeszédet folytattok.
De még a pálya felét farmok lepik be és a szerver túlnyomó részének fontosabb az in-game vagyon addig sok változás nem lesz. Se legál se illegál részen.
Ez jó meg minden, hogy a szerelő rp-zzen meg minden, de ad egy nem várhatod el, hogy egy ember aki szerelő FK-ban tevékenykedik az tudja is, hogy hogyan működik egy autó és mondjuk részletes rp-vel cseréljen egy motorblokkot. (Erre az rp-re amúgy is 13 ember lenne nyitott, plusz akkor is csak a szerelő rp-zne.) A szerelő frakciók (legalább is mi) tudjuk, hogy mi egy bevezető fk vagyunk, általában első fk-nak választják a szerelőket, hogy megszokják, hogy kell egy közösségben működni meg, hogy hogyan épül fel egy fk alapja. Plusz még mindig azért mennek oda az emberek, hogy az autót megszerelje nem pedig, hogy beszélgessen, ha annyira az rp-re megyünk akkor legyen az, hogy a szerelőhöz lerakod a kocsit aztán majd két-három nap múlva visszamész érte és tiszta patika.

real beno

Kivételes tehetség
2019. 01. 10.
2 029
11 694
23
V4 karakter
Malbor Vllasi
LV karakter
Lewis Dur
Illegalis frakciokrol van szo, legyszives ne menjen at a tema szerelokre, meg farmokra stb.
Nem menjen el a tema egy teljesen masik iranyba.

• Tetszik
Reactions: Tranes és dagika

dagika

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
738
4 429
Las Venturas.
LV karakter
cruz_ireneo
Értem én, hogy DC meg TS meg ilyenek, de szívesebben TGFelnék IC mint OOC főleg egy illegál frakiba (egyébként legális frakciókba is reálisabb lenne az IC TGF, mert az, hogy hang és kommunikáció alapján választják ki a játékosokat egy legális frakcióhoz az szerintem elfogadhatatlan). Mert ha IC TGFeltet bármilyen FK, akkor ott látni fogja, hogy az a játékos aki oda megy TGF-re RPzni szeretne vagy nem. (Jó egy szerelő FKnál ez teljesen mindegy mert az nem RPre alapszik)
Itt senki nem beszélt ooc tgf-ről.

• Tetszik
Reactions: real beno

trappnarmi

Modern Verne
2019. 05. 25.
1 208
7 357
V4 karakter
thiago_cueva
LV karakter
johnny_whitfield
Ez jó meg minden, hogy a szerelő rp-zzen meg minden, de ad egy nem várhatod el, hogy egy ember aki szerelő FK-ban tevékenykedik az tudja is, hogy hogyan működik egy autó és mondjuk részletes rp-vel cseréljen egy motorblokkot. (Erre az rp-re amúgy is 13 ember lenne nyitott, plusz akkor is csak a szerelő rp-zne.) A szerelő frakciók (legalább is mi) tudjuk, hogy mi egy bevezető fk vagyunk, általában első fk-nak választják a szerelőket, hogy megszokják, hogy kell egy közösségben működni meg, hogy hogyan épül fel egy fk alapja. Plusz még mindig azért mennek oda az emberek, hogy az autót megszerelje nem pedig, hogy beszélgessen, ha annyira az rp-re megyünk akkor legyen az, hogy a szerelőhöz lerakod a kocsit aztán majd két-három nap múlva visszamész érte és tiszta patika.
Félre lettem értelmezve, lehet rosszul fejeztem ki magam. Senki nem mondta, hogy értsen a kocsikhoz, esetleg aki ig szerelő rl is legyen az, cseréljen részletre pontosan olajat meg tudom is én, de kár lenne tagadni, hogy a szerelő frakciókban lévő játékosok nagy része funol/ignorál ha normális roleplayre kerül a sor. Nem akarok itt offenzívkodni meg összerúgni a port a szerelő frakciókkal viszont ha valaki szeretne interakcióba lépni egy szerelővel akkor jó lenne ha nem csak a terminátorkodás/funolást kapná vissza.
Ezt a témát pedig le szeretném zárni ha esetleg Pellei neked lenne még ezzel kapcsolatban valamid akkor nyugodtan írj rám privátban szívesen beszélgetnék még erről, de ahogy Benó is kérte térjünk vissza az illegálra.

2019. 01. 10.
1 807
18 420
Eversong Woods
V4 karakter
Tacko Fall
LV karakter
Zal'in Bacuss
Millió és egy próbálkozásom - próbálkozásunk volt már illegállal kapcsolatban, némelyiknek még ti is részesei voltatok...
Az ellehetetlenített szituációk mindig véget vetettek mindegyiknek, mert borzasztó a hozzáállás minden részről, senki nem kíváncsi rád, senki nem kíváncsi az RP-dre, így az én motivációm is elment, a társaságomról nem is beszélve.
Senkit sem érdekelt, hogy mi mennyit és mit RP-ztünk, milyen karakterdevjeink, milyen topicunk volt, amint unalomból, vagy pénzkeresésből elmentünk egy, de akár egymás után kettő-három-négy ATM-et EGY ESTE, máris elkönyveltek minket bizonyos emberek dara frakciónak, legviccesebb hogy néha azok a (már bocsánat, de igénylődik ez a stílus) gyökerek, akik heti szinten kifúrtak ötven ATM-et, aztán meg csináltak egy-egy klub RP-t, hogy fedjék a borzalmas frakciójukat...

Ezen sajnos ötlet nem fog segíteni, az emberi hozzáállást minden ötlet, minden RP elősegítő topic két napig változtatta meg, én is próbálkoztam ilyenekkel... Végül én is a rendvédelemben kötöttem ki, mivel sajnálatosan ötletből és motivációból is hiányban szenvedek-szenvedtem, itt viszont az RP jön velem szembe, csak bele kell ülnöm a patrol autómba és haladnom kell az árral.
Nem látok reális megoldást erre a dologra, hisz ez egy örök probléma már talán 2019 óta, az emberek elveszítették az illegállal kapcsolatban a becsületüket a CDMI féle darafrakciók miatt, senkit nem érdekel már egy nagyon igényesen összerakott topic, vagy egy rohadt igényesen RP-ző társaság.​

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.