- 2019. 01. 10.
- 450
- 1 984
- 24
- V4 karakter
- Portik Tamás
- LV karakter
- Hüseyin Cantürk
- V2 karakter
- Robert Mcreary
Sok szeretettel köszöntök minden kedves olvasót!
Következő ötleteimet szeretném fórumra vésni:
Illegális életet fellendítése - Közösség formálás
Következő ötleteimet szeretném fórumra vésni:
Illegális életet fellendítése - Közösség formálás
Kezdeném az illegális élet fellendítésével.
A legelső probléma az, hogy majdnem minden második civil embernek van már fegyvere és van hogy a civilnek több és jobb fegyvere van, mint egy IG komoly bűnözőnek.
Változtatni kéne ezen a nevetséges "fegyver craftolás" rendszeren, mert szörnyű módon irreális.
Új fegyver rendszert ötleteltem ki. A nagyobb illegális frakciók számára válna elérhetővé a fegyver rendszer. Még pedig a nagyobb frakciók a roleplay- ük szerint lennének megkülönböztetve is az IG hatalmuk által. Ők kapnának a besorolásuk szerint fegyvereket és csak ők terjeszthetnék. Ezáltal rá lennének kényszerülve a frakciók hogy roleplayezzenek egymás között, mert a jelenlegi helyzet a béka feneke alatt van úgy gondolom
Ezáltal ki lenne védve hogy egy egyszerű bandás állig felfegyverkezve fel tudjon állni a másik riválisnak aki mondjuk egy teszem azt pl: Török Maffia. Nyilván a realitást betartva egy utcai banda fel sem veheti a versenyt egy hatalmas bűnszervezettel szemben viszont a szerveren tapasztaltam ilyet nem egyszer nem kétszer.
Így megvan a lehetőség mindenki felé hogy rendesen IG is fejlődjön az adott szervezete az adott "leadernek". A civil szerepről később írok, most téma váltás.
Beszéljünk a drogok rendszeréről.
Úgy gondolom hogy tisztelet a kivételnek, de szinte senki nem vásárol drogokat.
Mert semmire sem jó. És borzalmasan irreális áruk van.
Úgy gondolom hogy létre kellene hozni 10-20 különböző kábítószer fajtát, mert ez a 3 drog édes kevés. És valamint fel lehetne ütni azaz vegyíteni azokat ha por állagú. Lehetne több grammot csinálni belőle és az item -be oda lenne írva hogy kb hány %-os lenne az adott kokain vagy speed. Nagyon sok tablettás, vénás, por állagú kábítószer van. Egyszerűen az alakulna ki hogy az ember ha nem is használatra, de kereskedelemre ezt maximálisan használná. És nem horror áron, hanem realitás árát betartva. És az ennek való szankcionálását is az eladás mértékben meghatározva tehát 500 dollárt érő drogra nem kaphatna 40 ezres csekket a vétkes. A rendvédelmi szervek pedig egy statisztika szerint kapnák a fizetésüket amik ugye a bűnözőkből erednek és az alapján mint IRL is az ÁLLAMTÓL kapják a fizetést, nem pedig azért mert rommá ticketelik a másikat. Rengeteg ember ezért nem mer semmit sem csinálni, mert nincs kedve csillagászati számjegyű bírságokat kifizetni.
Az illegális frakciók terén lehessen létrehozni "droglaborokat" amik viszont már költségesek lennének. A droglaborba olyan minőségű drogot tudnál előállítani amilyen minőségű a felszerelésed és az abban résztvevő vegyészek és munkások. Ezek persze lehetnek költségesek. Ezeket a laborokat rendőrségi alapos nyomozást követően fel lehetne számolni és bezáratni végleg. Ezáltal lehetne csapást mérni az illegális frakciókra. Meg lehetne határozni a laborban hogy te milyen kategóriájú drogot óhajtasz előállítatni. És te választod ki hogy hova csinálsz droglabort. A droglaboron belül lehessen kivenni kézben itembe az adott előállított drogot, vagy éppen az illegális frakció számára szintén elérhetővé tenni hogy egy megbízás formájába ezt elszállítani egy CP -be amiért kapnának elég szép összeget ami a frakció számlára menne és szigorúan a frakció működtetésére és fejlesztésére lehetne fordítani, visszaélés esetében ott vannak az adminok és ezt súlyos szankcióval kellene büntetni. A droglaborban meg lehet nézni hogy mekkora mennyiség készült le és hogy annak mekkora a megbízásban leadandó összege. Pl: 1 kg kokain, értéke: $40,000. Minősége : 40%-os.
A csempészetre kitérve én a kisebb MOB - ok számára gondoltam arra hogy egy ettől függetlenül gépjárművel bírna csempészni : műkincset, fegyvert, drogot.
a gépjármű méretétől függően lehetne csempészni az adott tárgyakat. És mondjuk a csempészet végén kapna pénzt a meghatározott kategóriának a mértékben. A legdrágábbat azt a közvéleményre hagyom és nyílván a rendőrök számára kimutatná az autó hogy illegális tárgyak vannak az autóban. A BTK -ban ennek lenne kategóriákra szabott büntető mértéke.
A csempészetért mondjuk úgy $10,000 - $40,000 -ig lehetne jutalmazni aminek csak a felét kapná meg az adott csempész a másik része a frakciójának a számlájára menne.
Utolsó momentumként beszéljünk a szereptévesztés és a rabláshoz.
A szereptévesztést szüntessük meg a rendvédelmi frakció tagok számára mivel ők potenciális áldozatok és közreműködők lehetnek egy illegális frakció számára. Azaz a korrupcióról beszélek amit mindenki ért, aki meg nem az nézzen utána.
A rendőrökkel nagyszerű RP -ket lehetne létrehozni úgy gondolom.
A rablásra kitérve : Vezessük be azt hogy nem lenne rablás LIMIT.
És talán nem járna mindenki $8,000,000 vagyonnal az utcán. Lenne egy kis izgalom a szerveren. Az eleinte igen, sok rablás lenne így ez igényelné a rendőri jelenlétet is. De ne féljetek később ez megszűnne, mert már a játékosunk nem járna akkora összeggel azt garantálom. Mert szerintem nagyon gáz hogy max $4,999 -t lehet elvenni valakitől amikor ott van nála $100,000. Le akartok TI vezetők korlátozni egy olyan VILÁGOT ahol nagyon nincsenek szabályok... egy alvilágot. Ez nem pálya. Valamit találjatok ki és nem érdekel milyen ellenérvek jönnek ide, se a visszaélés se semmi, azért vannak az adminok hogy megoldják.
A közösség formáláshoz érve...
Nem tudom ki hogy van vele, de torkig vagyok az autókereskedőkkel és társaikkal.
De miért van ez hogy a civilek java része csak kereskedik és nem rp-zik?
Mert sok kedves youtube -er a kereskedésről tesz ki videókat, hogyan gazdagodj meg vagy út a gazdaság felé meg hasonló ilyenek. Így a még be nem regisztrált játékosunk ezt a példát veszi hogy majd ő is kereskedő lesz és ezt a vonalat fogja követni. Felveszi majd a BINCO -ban a kemény kalapot és a telefont meg az üres adásvételit és ő húzgálja IG az embereket autókkal meg még ki tudja mivel. Úgy gondolom hogy itt egy félig meddig össze rombolt közösség van, de szerintem ez még menthető. Én örök kitiltással jutalmaznám azokat akik maga a kereskedésről és a meggazagodásról tenne ki a youtube -ra bármilyen videót.
Már elég volt a kereskedésből épp ideje RP-zni. Megértem hogy kell pénz az RP- hez, de te szerepjátékot jöttél játszani vagy közösséget rombolni? Mert azt csinálod, ha abból áll a napod hogy kereskedsz.
Én azt JAVASLOM hogy a szerverre való beregisztrálás legyen egy hosszabb folyamat mint 15 perc. Legyen egy konkrét kitöltendő kérdőív tele rp szabályokkal, szituációkkal és egy hosszú nagy üres rész amiben leírja a regisztráló hogy milyen karaktert szeretne alakítani és hogy mik a céljai a szerveren.
És ezeket a regisztrációkat nézze meg egy adminisztrátor vagy valaki aki illetékes és ő hagyná jóvá. Indítsuk be a roleplay iskolát amiben mindenki kezdő játékosnak részt kellene vennie és normális emberek kezébe adni a ROLEPLAY iskolát hogy normális szabálykövető játékos legyen belőle aki RP képes és hajlandó egy közéletben résztvevő ember szerepét játszani gondolok itt : hajléktalanra, munkás ember, alkoholista, drogfüggő és társai. Én magam szívesen vállalnék egy RP tanár szerepet hogy megformáljam a közösséget amiben játszok nap mint nap.
Ami a legfontosabb..... Vegyük komolyan a CHARACTER KILL -t.
Így ha a drága bérgyilkosunk vagy szimpla bandás játékosunk elmegy shoot -olni és meghal akkor ne legyen az hogy majd Ő ELDÖNTI hogy elfogadja a CK -t. Így új karaktert kell hoznia a 0 -ról így kizárva a sok előre rosszul megfontolt döntést gondolok itt a "lövöldözésekre".
És ameddig az emberünk nem csinál új karaktert a megfelelő történettel akkor addig adminjailt ül. Ott úgy sem bír mit csinálni így létrehozza az új karakterét. Lesz ideje. Ha kész van akkor szól adminnak és kiveszi és kezdheti az új életét a játékosunk. Komolyan kell venni ezeket a dolgokat ,mert ez így nagyon nem jó. Hogy mindenki úgy fogja fel hogy úgy is újra éledek és elbírom dönteni hogy most CK -ztak -e vagy nem. Nyilván egy CK- hoz kell megelőző RP amit most is szankcionálnak ha nem történik meg. Legyen komoly CK rendszer mert ez véleményem szerint nem jó.