Hogyan "tuningold" a Discordot

Dzseremi

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 02. 01.
383
856
V4 karakter
𝙅𝙚𝙧𝙚𝙢𝙮 𝙌𝙪𝙞𝙣𝙘𝙚
LV karakter
𝙅𝙚𝙧𝙚𝙢𝙮 𝙍𝙚𝙙𝙬𝙤𝙤𝙙
V2 karakter
❌
Sziasztok!

Azért hoztam létre ezt a topicot, mivel nem láttam eddig olyan leírást, ami erről szólna.
A Discord alkalmazáshoz lett készíve egy olyan app, amivel testre tudjuk szabni a Discord kinézetét, illetve bővíteni is tudjuk egyéb "plugin"-okkal.

1. Lépés
Nyissunk egy böngészőt, írjuk be a következőt: "BetterDiscord download"

Itt a legelső linkre kattintsunk, majd ezután a "download" gombra, az installer mérete kb. ~65Mb. (Ajánlott egy külön mappát létrehozni ennek az installernek)

b0804ee317fbe619d73185f07659b268.png

2. Lépés
Indítsuk el az installert.

Itt kérni fogja, hogy fogadjuk el a felhasználási feltételeket, bal alsó sarokban kattintsunk az üres dobozba, hogy bepipáljuk, majd utána jobb alsó sarokban a "Next"-re.

eec3bcbdc90c22b2f2ec92590f58c942.png

3. Lépés
Telepítsük a BetterDiscord alkalmazást.

Kattintsunk rá az "Install BetterDiscord"-ra, amint ez kijelölve látszódik, kattintsunk a "Next"-re.

4012a31e00331e69094acb5aa0408597.png

4. Lépés
Válasszuk ki a Discord telepítési helyét.

A "Browse" gombra kattintva válasszuk ki a rendes Discord telepítési helyét, utána nyomjuk meg az "Install"-t.
(Az installer a telepítés végén újra fogja indítani a Discordot, várjuk meg amíg ez megtörténik)

d5da0d4b9e19b4785e93f14459574f4c.png

Gyakorlatilag készen is vagyunk a BetterDiscord letöltésével de, itt még nincs vége. Azért is lett "Hogyan tuningoljuk a Discordot" neve ennek a leírásnak,
mivel különböző témákat, pluginokat tudunk letölteni ehhez az alkalmazáshoz.

Ha minden jól sikerült, és elindult a Discord a telepítés után, ugyan úgy néz ki mintha "gyári" lenne. Bal alsó résznél, a profil ikonunk mellett,
a Beállításokat jelölő fogaskerékre ha rányomunk, ez is normálisnak tűnik, amíg le nem görgetünk.

Itt megjelenik a beállításokban egy olyan opció, hogy: BETTERDISCORD
Itt tudjuk, ahogy fentebb említettem, "tuningolni" a Discordot.

--!!FONTOS!!--

Mivel a Discord szabályzata tiltja ennek az applikációnak a használatát, erősen ajánlott a következő
plugin telepítése azon nyomban, hogy a BetterDiscord-ot telepítettük. A következő plugin a: DoNotTrack.
Ez annyit tesz, hogy jóval megnehezíti a Discord fejlesztők számára azt, hogy rájöjjenek hogy valaki a BetterDiscordot használja, általában rá se jönnek, ha ez a plugin le van töltve és aktív.

Ha mégsem töltené le valaki ezt a plugint, akkor:
-Szembesülhet azzal, hogy a Discord törölni fogja a felhasználóját, emiatt újat kell létrehozni.

Témák berakása:

Ha belépünk a beállítások menü pontba, akkor tárt karokkal fogad minket a BetterDiscord beállításai, köztük egy olyan, hogy: "Themes".

820478f8b74303609a260fa41baa3929.png

Interneten lehet találni millió +1 témát a BetterDiscord-hoz, ha letöltöttél egyet, akkor csak annyit kell csinálnod,
hogy rányomsz a "Themes" fülre és fent az "Open Themes Folder" gombra kattintva megnyitod a témák telepítési mappáját.

13d3f1c386ee789ddcde4e65203d1eeb.png

Ha ez megvan, a letöltött témát ebbe a mappába csak bele kell húzni, és már bent is van a Discord-ban.
Aktiválni a téma neve mellett lévő csúszkára rákattintva lehetséges.
(Lehet egyedi témát is csinálni, de ebbe most nem fogok részletesen bele menni)

6a1271e8bbe4e39eab9513442fe1dd1a.png

Plugin berakása:

Először is, menjünk fel a BetterDiscord oldalára, itt fent, a "Plugins" fülre kattintva le tudjuk tölteni a fentebb említett,
egyik legfontosabb plugin-t a Discordhoz.

8431ba7a74705089e70f46d0c8c940f8.png

Berakni a plugin-t ugyan úgy tudjuk, mint a témákat; Menjünk be a Beállítások menü pontba, ott görgessünk le a BetterDiscord-hoz,
és válasszuk ki a "Plugins" sávot, fent az "Open Plugins Folder" gombra kattintva megnyitjuk a pluginok mappáját. Ide be kell húzni az adott plugin-t,
és ugyan úgy aktiválni, mint a témáknál leírt módszer alapján.
Hogy megkönnyebbítsük a Plugin keresést, és ne keljen állandóan az interneten kutakodni pluginok után, a BetterDiscord oldalán, a Plugins-nál
beírjuk a keresőbe, hogy: "plugin repo". Amit keresési eredményként hozott ki, azt töltsük le, és a fentebb leírt módszer alapján telepítsük.
Amint ez megtörtént, a Beállításokban, a BetterDiscord fülnél megjelenik egy új sáv, aminek a neve: "Plugin Repo".
Ebben a sávban is tudunk mostantól pluginokat keresni, nem kell külön böngészőt nyitni hozzá.

7db736f529383ffa6d153687d64066e0.png

Remélem, hogy tudtam valamiben segíteni. Ha akármi probléma lenne akkor privátban, vagy itt tudsz engem keresni, amiben tudok, segítek.

Utoljára szerkesztve:

Rilot

Újonc
2019. 05. 11.
42
76
19
Székesfehérvár
V4 karakter
Sen Bao
LV karakter
Nina Nixon
V2 karakter
Beuville Jacob
Elég tetszetős lett, és gondolom teljesen megbízható is hiszen a discord szerverein fut keresztül
Megbízhatónak megbízható, de a Discord TOS-ébe ütközik, ha hangoztatod, hogy használod, bannolhatnak. Én személy szerint hónapok óta használom és nem volt gondom vele.

• Tetszik
Reactions: Dzseremi

dexteer

Újonc
Támogató
2021. 09. 23.
8
13
V4 karakter
Kalderral Riccardo.
Praktikus.
Viszont, ha sok plugin-t használsz, képes 'kresselni' a discord-od. [ 15+ 20 plugin felett gyakoribb inkább ez a probléma. ]

Tehát, számodra a fontosabbak/segítő pluginokat érdemes letölteni/bepipálni, mivel sok felesleges is található köztük.

• Tetszik
Reactions: smoovA és Dzseremi

Dzseremi

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 02. 01.
383
856
V4 karakter
𝙅𝙚𝙧𝙚𝙢𝙮 𝙌𝙪𝙞𝙣𝙘𝙚
LV karakter
𝙅𝙚𝙧𝙚𝙢𝙮 𝙍𝙚𝙙𝙬𝙤𝙤𝙙
V2 karakter
❌
Update:

Jött egy frissítés Discord-ra amitől jelenleg nem biztonságos ennek a programnak a használata mivel a plugin-ok nem működnek.
A témák rendesen működnek, mindenki csak saját felelősséggel használja ezt a programot.

TNMTRoli

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 06. 17.
399
612
V4 karakter
William S David
LV karakter
Kayla Wilson
Sziasztok! Legjobb tudomásom szerint:
1. A Discord nem fog senkit sem kitiltani csak azért, mert ezt a klienst használja. Tény, hogy ütközik a ToS-al, viszont ez nem erre vonatkozik: inkább arra, hogyha "illegális" pluginokat használsz (pl. olyan plugin ami nitro perkeket ad (pl. streamelés 1080p 60fps-ben nitro nélkül), olyan dolgokhoz ad hozzáférést amihez nem kéne, stb stb), ami a BetterDiscord (továbbiakban BD) odalán fentvan, azok a pluginok át vannak nézve és NEM fognak bannolni érte.

2. A BD TOVÁBBRA IS biztonságos, mindig is az volt (feltéve ha nem valami random oldalakról szedsz le pluginokat). Ami valójában történt az az, hogy a Discord kipusholt egy frissítést ami az egész framework-öt megváltoztatta (magyarul átírták a Discordot másképp) és emiatt a BD és pluginjai nem működtek. A fejlesztők hamar kiadtak egy hotfixet, amivel a témák és maga a BD működött, viszont a pluginokat újra kellett írni. Discord szerverükön van egy lista, hogy milyen pluginok működnek. Azóta kijött az 1.8.0 verzió, ami sok memory-leak problémát megoldott.

Ajánlok 1-2 videót a BD-ről, angol tudás szükséges hozzá.
Magáról a BD-ról, és a biztonságáról:
A Discord updateról, és hogyan érinti ez a klienseket:

Nem rég váltottam én is BD-ra, és eddig nem csalódtam benne, sokkal szebben néz ki a pluginokkal és theme-ekkel. Ameddig csak a BD oldaláról töltesz le témákat és pluginokat, nem fognak kibannolni.

• Tetszik

kixter

SVJ, I go crazy, no concern
2020. 10. 26.
257
402
17
LV karakter
isiah cannon
Én nekem pont a mai nap fosott be a dc-m a betterdc-től szóval jah, amúgy jó cucc.

• Tetszik

TNMTRoli

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 06. 17.
399
612
V4 karakter
William S David
LV karakter
Kayla Wilson
Én nekem pont a mai nap fosott be a dc-m a betterdc-től szóval jah, amúgy jó cucc.
Frissíteni kell, letöltöd újra az installert, és amikor feldobja hogy Install, Repair, Uninstall BetterDiscord akkor installra mész. Sajna nincs auto updateja :(

• Tetszik