Henry Shapiro panasza Kees Venturas-ra [FalleN]

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

xvale199656

Újonc
2022. 07. 15.
37
51
28
V4 karakter
Henry Shapiro
V2 karakter
Henry Salvador
db7e254fc9e5f1a4fcdd958f71569a25.png

Panasztevő InGame neve:
Henry Shapiro

Panaszra tett személy InGame neve:
Kees Venturas

Panasz oka, leírása, kifejtése:
Sziasztok, Azért nyitom a panaszt, mert véleményem szerint nem lett megfelelően rendezve egy szituácíó. Korábban egy legális karaktert alakítottam és céget vezettem, több alkalmazottal. Idővel egy frakcióba csatlakoztam és illegál karaktert kezdtem el építeni, ezen okból kifolyólag előtte nevet váltottam. Az új karakteremet jogtalanul büntették az előző karakterem cselekedetei miatt. Az új karakternek semmi köze a régi karakterhez, és mégis megbírságoltak az adócsalás indokával. Mivel még soha nem tapasztaltam ilyen helyzetet, nem vagyok biztos abban, hogy mi a teendő ilyenkor. Szeretném kérni a helyzet felülvizsgálatát és egy tisztességes megoldást.

Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
Bíráló adminak küldeném a napi logomat.

Megjegyzés:
[2023-10-18 22:55:10] [Output] : Kees Venturas: (( Akkor mint mondtam IC ebből nem tudunk értemles RPt kihozni így maximum OOC tudjuk megbeszélni és elrendezi a bírságokat. )) - Fő az, hogy OOC megbeszéljük a bírságot, de BTK szerint járt el,óvadékot nem kaptam és még 1,2 milliót kellett fizetnem összesen az előző cégeim törlésével. Előre is köszönöm.

Moderátor által szerkesztve, ekkor:

Kees

No money no funnny.
2019. 01. 10.
673
426
V4 karakter
kees.chambley🏆
LV karakter
kees.venutras🏆
Szerbusz így olyan 12 óra elteltével ismét.
Akkor is válaszoltunk a dolgokra mikor Scottie is volt ott, de látom nem volt elég.

Ha te bejelentesz egy céget nálunk a navnál az npcbe felíródik a karakterid-d ez pont a névváltás miatt van, mivel a script egyből átírja. Ezen felül mi egy doksiban vezetjük a cégeket. Kettő céged is most már csak volt mivel este elintéztük a lecsukás elött a dolgokat. Heti adózású cégnél minden héten be kell jönnöd és megmutatni akár az üres számlatömböt, vagy ha nem vettél ki tömböt is szólni, hogy nincs, bevétele a cégednek te ez 09.10 óta nem tetted meg ezért kerül a nevedre adócsalás. Az új nevedet az npcből tudtuk a karakterid alapján.
A merkur alosztályunk el is kapott téged és behozott az után lettél átadva jelen esetben nekem, de ez bármelyik adóügyes lehetett volna. Ez után neked rendezned kell a céged tartozását és meg kapod az adócsalásért a büntetésed. Adócsalásra a szerveren elérhető BTK megadja pontosan hogy 150,000$ a max és minimumbüntetés is, 200 perctől 240 percig adható börtön és nincs óvadék lehetőség. Ezen felül az az említett 1,060,000$ amivel megterheltem a céget az ismét a szerveren elérhető btk alapján 20,000$/nap, de ezt te nem csekken, hanem a cég számlájára kapod. 38 nap telt el 09.10 óta így 760,000$ volt erre a büntetésed ezen felül te beszeretted volna záratni a cégeidet a két cég estén egy 2x 150,000$ így a 760,000$ és a 300,000$ból kijön a 1,060,000$.

Börtönidőből én a legkevesebbet adtam neked a többin nem tudtam változtatni fix értékek vannak.
A teljes logomat kiszelektáltam csak arra a részre ahol te már jelen voltál Ingame. Többször hang oszttattad, hogy nem érdekel, akkor kifizeted a dolgokat. LOG

Az én véleményem szerint neked nem az volt a bajod a pkval kapcsolatban hogy ki kellet fizetned, hanem hogy, le kellet ülnöd a 200 percet mivel, mint a logban is látszik te óvadékot szerettél volna.

[2023-10-18 23:07:47] [Output] : [23:07] Henry Shapiro: (( néztem, hogy nincs óvadék. ))
[2023-10-18 23:07:53] [Output] : [23:07] Henry Shapiro: (( de dobj már rá . ))
Ha bármi kérdésed van amit ez a komment nem válaszolt meg nyugodtan bombázz vele megválaszolom neked.
Várom a bíráló admin válaszát.

xvale199656

Újonc
2022. 07. 15.
37
51
28
V4 karakter
Henry Shapiro
V2 karakter
Henry Salvador
Itt nekem mindennel bajom volt. Ha az első karakteremet aki illegális dolgok miatt körözést kap akkor karakter változtatás után lecsukják a másikat? És ugye azis karakter ID szerint van.
Az intézkedés alatt, egyszer sem kértetek személyit vagy valamilyen engedélyt,mert tudtátok jól hogy nem tudjátok IC rámbizonyítani. Nektek az volt a lényeg, hogy egy kis összeg jöjjön a frakció kasszába.
Fegyverengedélyt vásárolok és nevet változtattok akkor arra a másik karakteremre nem érvényes, bezzeg a navos cégbejelentés igen. Ezzel van itt a probléma.

Utoljára szerkesztve:

Kees

No money no funnny.
2019. 01. 10.
673
426
V4 karakter
kees.chambley🏆
LV karakter
kees.venutras🏆
Majd akkor a bíráló admin elmagyarázza a dolgokat. Elhiheted hogy nem a te 1 millió$ volt szükségünk. Nálad volt a cégtulajdonosi vállalkozói kártya és az npcnél is a neveden volt a cég. Elhiheted hogyha nem csak a saját igazadat fújod hanem meghallgatod a másikat és elfogadod akkor elintéztük volna IC is de ez nem jött össze.
A fegyverengedélyed is ha megújítod az új neveddel megváltozik. Persze csak akkor ha eredetileg is a te neved volt rajta ergo “Kiváltható fegyverengedélyt” veszel elsőnek nem pedig más neve alatt futó fegyver engedélyt.

• Tetszik
Reactions: Sergey és Bappe

xvale199656

Újonc
2022. 07. 15.
37
51
28
V4 karakter
Henry Shapiro
V2 karakter
Henry Salvador
Rendben, én csak azt szeretném, hogy tisztázva legyen. Nem tudom, hogy ez mennyire egyedi eset, de még nem hallottam ilyenről. A cégeket nem használtam ezzel a karakterrel.

[2023-10-18 22:50:02] [Output] : [22:50] Semyon Stepanov: (( A scriptet a fejlesztők direkt úgy írták meg, hogy ne legyen kibűvó a fizetés alól )) [2023-10-18 22:50:20] [Output] : [22:50] Admin 2 Scottie: (( akkor ha változik a neve akk nektek is változik? )) [2023-10-18 22:50:28] [Output] : [22:50] Semyon Stepanov: (( Igen )) Nem gondolom, hogy a Semyon által leírtak megállják a helyüket. Nem feltétlen szándékosan lett ez így scriptelve. Ez technikai kérdés, ha a karakter ID kerül mentésre, akkor mindig az aktuális nevemet fogja megjeleníteni a rendszer. Nemtudom, hogy az ilyen esetek, hogyan voltak eddig intézve (Mi történik pl. olyankor, ha valakin az MDC-ben van körözés és elkapják, de már egy teljesen legális új karaktert alakít? Amennyiben azon esetben ooc történik megoldás és levételre kerül a körözés, úgy szerintem ebben az esetben is hasonló megoldást kellene keresni).

Az igazolványról teljesen megfeledkeztem, de nem tudtam, hogy a céges rendszer így működik. Szerintem úgy lett volna korrekt megoldás, ha csak a cég bezárásáért járó összeget vonják le és mindenki megy a dolgára. Egy totál új karakteremre került Adócsalás priusz.

Nincs több hozzáfűzni valóm, várom a bíráló admin válaszát.

• Tetszik
Reactions: Sporty

Sergey

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
728
1 920
V4 karakter
Torsten Kriegsheim
LV karakter
-
V2 karakter
Nincs
Hali!
Mivel oda lettem gettelve az ügyhöz és én adtam ki rád a körözést hozzászólnék, ha nem baj! Tömören és lényegretörően elmagyaráztam mindent. Nem csak a céges NPC esetében van így a script, MDC ben látjuk az előző neveid, mi van a neveden, ki mikor és miérf büntetett meg. Te vagy az első V4 óta aki PKt nyit emiatt. Másokban volt annyi becsület, hogy bejöttek, szóltak, hogy nevet váltottak és bezárják a cégüket. Nem értem te miért nem voltál erre képes PKt nyitogatsz, ahelyett, hogy utána járnál a dolgoknak!

Kees

No money no funnny.
2019. 01. 10.
673
426
V4 karakter
kees.chambley🏆
LV karakter
kees.venutras🏆
Akkor nem tudom hanyadszorra, de ismételten. NEM nem egyedi az eset hogy valaki nevet vált és van cége, de az emberek nagy százaléka ilyenkor bejön és mondja hogy ez meg az a cég az enyém bizonyos díjak fejében pedig átírjuk a dolgokat és megvan oldva. Ha nem névváltással történik a tulajdon jog átírás hanem eladod a céged akkor értelem szerűen az új és a régi tulajnak is jelen kell lennie. De mivel te ezt nem tetted meg így került rád a körözés.
Nem feltétlen szándékosan lett ez így scriptelve.
Erre csak annyit mondanék hogy szerintem és ez a kulcs szó, de direkt lett így megírva és nem véltlenül karakterid-t kér a rendszer és nem pedig szerveren lévő id-t vagy nevet.

Kees

No money no funnny.
2019. 01. 10.
673
426
V4 karakter
kees.chambley🏆
LV karakter
kees.venutras🏆
A helyszínen minden előtt ott volt Scottie illetve Henry valamelyik sghval beszélt.

xvale199656

Újonc
2022. 07. 15.
37
51
28
V4 karakter
Henry Shapiro
V2 karakter
Henry Salvador
Akkor nem tudom hanyadszorra, de ismételten. NEM nem egyedi az eset hogy valaki nevet vált és van cége, de az emberek nagy százaléka ilyenkor bejön és mondja hogy ez meg az a cég az enyém bizonyos díjak fejében pedig átírjuk a dolgokat és megvan oldva. Ha nem névváltással történik a tulajdon jog átírás hanem eladod a céged akkor értelem szerűen az új és a régi tulajnak is jelen kell lennie. De mivel te ezt nem tetted meg így került rád a körözés.

Erre csak annyit mondanék hogy szerintem és ez a kulcs szó, de direkt lett így megírva és nem véltlenül karakterid-t kér a rendszer és nem pedig szerveren lévő id-t vagy nevet.
Nem írtam, hogy egyedi eset... azt írtam, hogy nemtudom hogy az-e, illetve nem az általad leírt szituációra (nyilván mások név váltás után felkeresnek). Nem gondolom, hogy ez becsület kérdése: nem tudtam, hogy így működik a cég rendszer.

Én más adminnal és SGH val is beszéltem és senki nem értett ezzel egyet.

Kees

No money no funnny.
2019. 01. 10.
673
426
V4 karakter
kees.chambley🏆
LV karakter
kees.venutras🏆
Nem nem becsület kérdése hanem alapvető norma. Ha jön szólni hogy mi a helyzet akkor nem lesz körözés rakva ha nem jön szólni akkor pedig játszódik a másik forgató könyv. Nem akarok további történetekbe bele menni feleslegesnek érzem itt a hsz farmolást.
Megvárom a bíráló admin válaszát.

• Tetszik
Reactions: Bari és Browniee

FalleN.

ezek csak betűk amit írsz
2021. 06. 23.
1 181
6 453
18
V4 karakter
Darryl Nordin
Attól, hogy nevet váltasz a cég még a tiéd marad.
NAV -osoknak automatikusan átíródik a neved mikor NV -t kapsz és már az új neved lesz feltüntetve cégtulajdonosként. Gondolom nem véletlen van így megírva a script szóval én nem mondanám azt szabálysértésnek, hogy ők felhasználták ezeket az adatokat ellened IG.
Leteszteltem a rendszert, ahogy átírtam a nevem a scriptben is megváltozott, az NPC -ben található adatokat pedig felhasználhatják IC a navosok.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.