Frakció játékként kezelve?

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Bugeye

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 11.
426
1 940
23
Ózd
V4 karakter
Niko Sheffield
LV karakter
Anthony Scott
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan frakció a szerveren, ami legális és nincs véresen komolyan véve? Számomra elfogadhatatlan, hogy IRL munkahelyként vannak kezelve, mintha maga a SeeMTA lenne az élet.

2008 óta RP-zek, a szerveren 77-es szintű vagyok, de sehova nincs esélyem bekerülni, mert van IRL életem is?

Az elvárásom az lenne, hogy ne kötelezzenek a TS használatra, mivel ha én nem akarok idegenekkel társalogni, akkor nem fogok. Amúgy is text RP-ről beszélünk, minek a TS, MG-re? Ne legyen inaktivitási kérelem, azt nem is tudom hova tenni. Egy idegentől engedélyt kell kérjek, hogy ne kelljen játszanom?? Ne legyen kötelező duty idő. Ha felmegyek játszani, akkor had döntsem már el, hogy hogyan játszok.

Ezzel nem akarom egyik frakciót sem megsérteni, de gondoltam már megkérdezem itt, mert magamtól még nem sikerült olyan frakciót találni, ahol számomra is lenne hely. LVL 1 óta civil vagyok és nem saját döntésem miatt, hanem a szigorú elvárások miatt. Van IRL élet is, merem remélni, hogy nem csak én gondolom úgy, hogy az az első, a játék meg a második..

Kamii

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 17.
390
768
V4 karakter
Deverina Ina Kaamil
LV karakter
Deverina Ina Kaamil
V2 karakter
Kamilla McCarthy
Én is hasonlóan vagyok, alapbol egy játékba az, hogy megkövetelnek időt egy érdekes dolog. Éppenség lenne rá időm, mert játszok annyit, de még is más az érzés, amikor megkövetelik azt... Csinálja az ember azért mert szereti, ne azért mert elvárt és kötelező.

2020. 01. 11.
93
1 219
V4 karakter
cassie graves
senki sem kötelez arra hogy menj egy frakcióba, ha nem tudsz vele foglalkozni, akkor ne menj

az életedbe meg nem szeretnék beleszólni de amennyit akkn álldogálsz bőven tudnád teljesíteni a heti kötelező perceket akár kettő nap alatt is

tsre meg ha nem akarsz akkor tgf után fel sem mész, ott sem a családtagjaid címeit és neveit kérdezik, csupán beszélgetnek veled

Kian

Globális Moderátor
v4
2021. 02. 20.
585
1 027
18
V4 karakter
Kian Wells
Heti 1000 perc (16.5 óra) amit kérnek a legtöbb rendvédelmi / legális frakcióban. Szerintem egyáltalán nem olyan vészes, persze akinek mellette dolgozni / tanulni kell, akkor macerás lehet megoldani. <- De emiatt lett kitalálva az inaktivitási kérelem. Ha nem tudod megoldani a kötelező percet a hétre, akkor írsz egy inakot. Az illegális frakciók többségében pedig tudtommal csak az az elvárás, hogy legyél aktív, nem kell heti perc.
TS-re meg ténylegesen csak akkor mész fel, ha akarsz is, ezt leírták felettem. Frakció meetingre kötelező felmenni, illetve ha éppen most TGF-elsz az adott frakcióba.

Utoljára szerkesztve:

Bugeye

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 11.
426
1 940
23
Ózd
V4 karakter
Niko Sheffield
LV karakter
Anthony Scott
senki sem kötelez arra hogy menj egy frakcióba, ha nem tudsz vele foglalkozni, akkor ne menj

az életedbe meg nem szeretnék beleszólni de amennyit akkn álldogálsz bőven tudnád teljesíteni a heti kötelező perceket akár kettő nap alatt is

tsre meg ha nem akarsz akkor tgf után fel sem mész, ott sem a családtagjaid címeit és neveit kérdezik, csupán beszélgetnek veled
Pont az a probléma, hogy szeretnék menni frakcióba, csak ilyen elvárások mellett nem lehet. Ha meg azt írod, hogy egésznap AKK-n állok, akkor valójában annyit tudsz rólam, hogy mi az IG nevem, semmi mást.

• Tetszik
Reactions: szabooka

Bobi

goodbyes aren't forever
2019. 01. 10.
190
821
20
Budapest
V4 karakter
Francisco Valderas
LV karakter
Quincy Mercer
V2 karakter
Az nincs
2008 óta RP-zek, a szerveren 77-es szintű vagyok, de sehova nincs esélyem bekerülni, mert van IRL életem is?
7 éves korod óta szerepjátékozol? Soha nem lehet elég korán elkezdeni mondjuk.
Viszont mit gondolsz, az a néhány száz ember, akik legális frakcióban tartózkodnak azoknak nincs IRL életük?
Mivel a soraidból következtetve, valahogyan ezt sikerült lekövetkeztetnem, pedig ezeknek az embereknek mégis sikerült bekerülniük frakcióba.

Bugeye

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 11.
426
1 940
23
Ózd
V4 karakter
Niko Sheffield
LV karakter
Anthony Scott
Fogalmam sincs hogyan oldják meg. Vagy még gyerekek és nincs munkájuk vagy olyan munkájuk van felnőttként, ami végezhető otthonról vagy bármi hasonló.

Én pl. egy gyárban rakok össze kamionokhoz váltót, lakóhelyemtől messzebb is van a hely, szóval van utazás is. Ezek után mire hazaérek, nem nézném jó szemmel azt, hogy felmegyek a játékszerverre még pluszban dolgozni, miközben kikapcsolódás lenne a lényege, ahol játszani kell.

• Fájdalmas
Reactions: cruuuw

Geriii

este temetés, reggel szülinap
2019. 01. 12.
782
4 078
19
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
Egy RP szerveren játszol. Ami azzal jár, hogy a frakciók azok amik életet lehelnek, és játszhatóvá teszik az egészet. Tehát nyilvánvalóan vannak elvárások. Szerintem a minimumot teljesíteni nem nehéz, a TeamSpeak használat sem kötelező csak néhány alkalomkor, az meg már a te bajod, ha nem akarsz szocializálódni. Az inaktivitási kérelem jogos elvárás, és én még nem láttam olyat a bő két évembe amit eltöltöttem rendvédelemben (némi időt tiszti rendfokozatban is) hogy ne fogadtak volna el inaktivitást a leaderek. Vannak esetek, hogy a sok inaktivitás kihatással van arra, hogy meddig leszel a frakcióba, de azt hiszem, hogy van mindegyik rendvédelmi leader olyan normális, és megértő, hogyha te munka miatt nem tudsz 0-24 feljárni, akkor elfogadják, hogy kicsit kevesebbet tudsz teljesíteni, AZONBAN azért hozzá kell tenni, hogy onnantól kezdve hogy megírod a lapodat/be TGF-elsz a frakcióba, azzal elfogadod a szabályzatot, amiben szerepel, hogy mennyi időt kell aktívan eltöltened egy héten. Ha nem tudod ezt teljesíteni, akkor ott van a lehetőség illegális frakcióba menni, mi is elnézőek vagyunk, viszont elvárjuk, hogy az RP-k nagyrészén megjelenj, és ennyivel zárnám is a monológomat. RP szerver, a frakciók teszik játszhatóvá, és ha nem lenne követelmény, akkor igazából mehetnél egy gazdag RP-re is játszani.

Bugeye

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 11.
426
1 940
23
Ózd
V4 karakter
Niko Sheffield
LV karakter
Anthony Scott
Értem amit írsz, viszont én régen egy másik korszakban voltam frakciókban, pl. rendőr is voltam még 2010 környékén. Akkoriban az volt, hogy te döntötted el mikor játszol és mikor állsz szolgálatba. Nem volt semmi kötelezettség, mégis tudtak működni a dolgok.

Na meg persze amit kihagytam a topicból(most jutott eszembe), régen az se volt, hogy pl. játékbeli rendőrként annyi tudással kell rendelkezned, hogy kb. már IRL rendőrnek is elmehetnél vele.

• Tetszik
Reactions: Kamii

PENCZ

dalolászó táncos mikulás
2019. 01. 09.
1 481
5 109
Tatabánya
V4 karakter
barate gabor
Régi időkkel felesleges is dobálózni, 2010-ben még nem volt szükség akkora frakció akvititásra, mert nem volt annyi játékos. Ha most fent vannak pl. 600-an, arra pl. a PD-ből kell véleményem szerint legalább 10-15 ember, aki szolgálatban van. Viszont amire még nagyobb szükség van a magas játékosszám miatt az a szerelő frakciók. Ha nem járnak fel, azonnal meglátszik. Fentebb olastam, hogy nincs kedved itt is pluszban dolgozni a szerón is. Elképzelhető, hogy itt te pont a szerelő frakciókra céloztál, amit én személy szerint megértek. Engem sem vonzott például az, hogy ide-oda futkossak alkatrészekkel (v3) most pedig csavarokat húzkodjak ki/be. Amit a többiek leirtak nagyrészt igaz, ha nem lennének elvárások hamar felborulna a szerver egyensúlya. Ha viszont te tényleg olyan frakciót keresel, ami nincs véresen komolyan véve és mellette jól elvagy akkor rá kell add a fejed az illegálozásra. Jártam meg számtalan legál frakciót már én is, viszont olyan légkört még sehol sem tapasztaltam, mint egy minőségi, jó baráti körrel felszerelt illegálban. Lehet ezt is kockázatmentesen csinálni. Sokak azért nem is állnak neki törvényellenes karaktert alakitani, mert félnek a pénzbirságtól, börtöntől.

Illegálhoz szükséges topicokat ajánlott elolvasni, még néha nekem is mondanak új dolgokat. Bár ezek egyelőre csak LV-n vannak, de valamit alkotok szerintem majd, kelleni fog erre a részlegre is.
- Hogyan roleplayezz? (Katt) witches and panters
- Kartellen belüli reális szerepjáték Krikszti
- Organized Crime Groups (LCN fókusz) Dani
- Banda szerepjáték Korsi

bear

well well well
2019. 01. 10.
403
3 106
V4 karakter
Arlo Lennard
LV karakter
Maeve Barnes
Na meg persze amit kihagytam a topicból(most jutott eszembe), régen az se volt, hogy pl. játékbeli rendőrként annyi tudással kell rendelkezned, hogy kb. már IRL rendőrnek is elmehetnél vele.
Mivel egy rendvédelmi frakciónak minden megadatik arra, hogy RL kézikönyvekre, intézkedésekre, előírásokra támaszkodjon, ezért általában élni is szoktak vele. Számomra élhetetlen lenne olyan rendvédelmi frakcióban játszani aminek nulla rl alapja van.
Ahol egyébként elvárt a sok tudás, az általában azért van mert a frakció nagyobb részét valóban érdekli is ez az egész témakör hobbi szinten, és ezt csak ebben a játékban lehet megvalósítani (még ha csak egy töredékét is).
Rengeteg idő van eltöltve azzal, hogy különböző forrásokból szerzett információkból esztétikailag és strukturálisan is reálisan legyen felépítve a szervezet. Nyilván ezt LV playerként írom, szóval nem áll szándékomban a V4 leaderek nevében beszélni.

Geriii

este temetés, reggel szülinap
2019. 01. 12.
782
4 078
19
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
Nem volt semmi kötelezettség, mégis tudtak működni a dolgok.
2010-ben nem is volt ekkora játékosbázis, most (mint ahogy RL is) több játékosból tudnak választani a frakciók, ergó egy-egy ember kiesése nem feltétlen fog senkit megtörni (nyilván rangtól is függ, meg hogy milyen értékeket közvetít az adott személy, de azt hiszem ebben megegyezhetünk).

• Tetszik
Reactions: Bugeye

Kispali

Klaviatúra gyilkos
FőAdmin
v4
2019. 01. 10.
719
2 513
24
Sopron
V4 karakter
Scott Shelton
LV karakter
Scott Shelton
V2 karakter
Scott Shelton
Ha szeretnél csatlakozni egy frakcióba akkor feltételezem:
- Azért teszed mert tetszik és szeretnéd csinálni.
↳ Ebből kifolyólag szerintem már következik az, ha emiatt csatlakozol valahova az a napi 2-2.5 óra nem megterhelő senkinek sem. Jelenleg is elég sokan tudják teljesíteni munka és egyetem mellett is a frakciókban.

- TeamSpeak használat
↳ Attól, hogy egy text RPről van szó az emberek még ismerkedhetnek a közösségükben (frakció) ahova csatlakoztak és megismerhetnek új embereket. Erre tökéletes lehetőséget kínál a Team Speak. Rendőrség esetében csak a felvételkor szükséges lépés a TGF egyes részei végett, azontúl te döntöd el, hogy szeretnél-e feljárni vagy nem. Viszont ha nem ismersz senkit a frakcióból akkor nem hiszem, hogy hosszútávon élvezhető lesz a dolog (meg kicsit értelmét is veszti, hogy egy a szerveren kialakult közösségbe csatlakozz).

- Inaktivitási kérelem
↳ Én még egyik frakciótól sem leadertől nem láttam olyat, hogy odaírt bárkinek, hogy "már csak azért is ezt meg azt fogod csinálni és nem mehetsz inaktivitásra". Nyílván mindenkinek a magánélete az első, csupán annyit kér a leader ha nem leszel korrekten szólj róla, hogy nem leszel. Szerintem nem egy megerőltető dolog ez a kérés és nem is 50 oldalas indoklást kérnek a frakciók (és ugye itt is te döntöd el, hogy annyira magánjellegű, hogy leírod egyáltalán vagy sem). Aki hosszabb időre (több hónap) menne el őt pedig a saját frakciómból kiindulva általában megkérjük, hogy lépjen ki és később visszajöhet ugyanarra. Ezt azután vezettük így be miután a sokadik ember elment hosszútávra csak sose jött vissza mert nem tudta úgy rendezni a dolgokat. Számára is egy korrekt megoldás meg a frakcióleadernek sem kell ráírnia egy hosszabb idő után, hogy mi a helyzet, tud-e lenni.
(Egyébként inaktivitásin kívül is lehet szólni a leadernek, hogy a héten nem úgy jöttek vagy fognak kijönni a dolgaid emiatt nem tudsz teljesíteni valamit.)

- Kötelező duty
↳ Bizonyos frakcióknál szükséges, hogy legyen (ettől függetlenül amúgy van olyan ahol nincs ilyen elvárás). Csúcsidőben nem nagyon lehet figyelni 4-500 emberre ha van 1 darab egység összesen és a bejelentésekből meg hívásokból is szokott lenni bőven v4 óta. Jármű kiváltásra, fegyver és cégbejelentésekre sem hiszem, hogy szeretnél annyit várni míg valaki egyszer odatéved neked enélkül. Plusz pár esetben az illegálnak nem engedne bankot, ATMet rabolni a script mert hozzá van kötve hányan dutyznak. Szerelő és OMSZ duty nélkül biztos jelentősen megnövekedne a játékidőd és lefogadom, hogy jönnének az ingerült hangvételű témák, hogy miért nem csinálnak semmit vagy lehetne helyettük egy CP.

- IRLhez hasonlítható felhalmozott tudás
↳ Sehol sincs és nem is lesz mert elvárhatatlan. Az akadémián az első 1 hétben kb. elmondják az alapokat a tanárok azt is megmutogatva teszik nem száraz tananyaggal megcsinálva. Második héttől pedig nálunk már ugyan úgy járőrözöl csak a különbség, hogy nincs autód és a végén el kell mondanod mennyi minden ragadt meg a "képzésből" (ott sem idézeteket várunk el a BTKból meg egyéb dolgokból amin biztos megbukhatsz).

De szerintem így a téma és a kérdéseid végére érve, ne erőltesd a frakciókat mert nem hiszem, hogy neked való a jelenlegi hozzáállásod mellett.

Bugeye

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 11.
426
1 940
23
Ózd
V4 karakter
Niko Sheffield
LV karakter
Anthony Scott
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Lehet inkább hanyagolom a frakciókat egyelőre, amíg nem tudok elengendő szabadidővel rendelkezni vagy tényleg megpróbálok az illegál vonal felé mozdulni. Ahhoz viszont tanulnom kell egy kis RP-t, hiszen illegálban soha nem voltam, mindig is csak legálban. 😀 Elolvasom és tanulmányozom az ahhoz tartozó topicokat, aztán majd kiderül mi lesz.

Részemről zárható a kérdésem, megfelelő válaszokat kaptam.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.