Fizetés és adórendszer átgondolása!

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Behemoth

Újonc
2019. 01. 13.
26
44
LV karakter
Det. Denzel Baxter
Szerintem sokak szerint nem reális és vicces ez a rendszer ami most van a szerveren. Ezt lehetne küszöbölni egy reálisabb és értelmesebb rendszerrel.

1. Fizetés megkapása akárhonnan az a bankszámlára menjen NE a kezünkbe.
2. Az adókat NE a kezünkből vonja le ha megkapjuk a fizetést hanem a számláról.
3.A kéz pénzes adó ELTÖRLÉSE, semmi értelme nincs és nagyon durván irreális. Rontja az egész élményt.

Ennyi lenne az egész, nem olyan nagy fejlesztési csomag de az élményt és a játékot megkönnyítené és reálisabbá tenné. Sokan örülnének neki. Aki nem azzal nem tudok mit csinálni.

Gévri

Gavriee
2019. 01. 10.
31
13
Budapest
V4 karakter
Joselito W Rubalcava
LV karakter
Braxton Northgate
Ezzel csak az lenne a gond hogy sokan KP-ba tartanának maguknál több száz, rosszabb esetben több millió dollárt.
Bankszámlán meg természetesen ugyan ez lenne, csak piros betűvel és - jellel :confused:
Esetleg úgy lehetne jó, ha meglehetne oldani hogy számlán való tartozás miatt elvisznek egy kocsit vagy egy házat.

Marco

Bʀᴜʜʜ ✌✌??
2019. 01. 10.
1 032
2 226
Szombathely
V4 karakter
Casto Barraco
A szerverről a pénz sok helyen áramlik ki/be.
Kiáramlásnál legjobban az átadás embernek mondható. => mivel ott 2%-ot von le. 100.000-nél 2.000-et.
Ha ezt kivennék, akkor rengeteg pénz maradna benn. (Ami kaszinóval visszajönne alapból)
Az autó eladásoknál az lenne, hogy KP-ba add, nem von le, és stb.

Ezért ezt nem támogatom, többit igen.

Skylot

Qualis vir, talis oratio
Veterán Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
1 079
1 830
linktr.ee
V4 karakter
Aaron Forstner
LV karakter
Aaron Fraser
készpénzes adót nem kéne eltörölni. A többihez pedig egy választási opciót, hogy vagy kézbe kapja vagy bankba.

ptR

Újonc
Támogató
2019. 01. 26.
13
3
Budapest
V4 karakter
Julian Ray
LV karakter
Julian Ray
Ezzel csak az lenne a gond hogy sokan KP-ba tartanának maguknál több száz, rosszabb esetben több millió dollárt.
Bankszámlán meg természetesen ugyan ez lenne, csak piros betűvel és - jellel ?
Esetleg úgy lehetne jó, ha meglehetne oldani hogy számlán való tartozás miatt elvisznek egy kocsit vagy egy házat.
A rabolhatóság limitjét el kell törölni (tehát az első rablás után megváltozna a szokás.), és megvan oldva a dolog, én minden pénzem a bankban tartom, igaz nincs sok de akkor is.

• Tetszik
Reactions: Csoka

Lole

📸 @bencewirth
2019. 01. 10.
977
762
25
Makó
V4 karakter
Awni Shaiq
Kérdezem én miért rontja az rp élményt? Nem tudsz annyit elkoletnk vagy mi? IRL is van adó amit levonnak a fizetésedből (brutto, netto). Ez arra szolgál, hogy menjen ki a szerverről a pénz. Nem értem mi irreális benne.
Készpénzes adó is erre szolgál. IRL is pl ha eladsz egy autot és kereskedő vagy akkor is adózol ez úgy jó ahogy van. Azért lett beveztve, hogy kivigye a szerevrről a pénzt és jól is működik.

Behemoth

Újonc
2019. 01. 13.
26
44
LV karakter
Det. Denzel Baxter
Xd Ha értelmezted volna amit írtam akkor észre vehetted, hogy csak a kp adó irreális és igen is az. Az adókat vágom de ne a kezünkből legyen már levonva meg ne is oda jöjjön a fizetés.

• Tetszik
Reactions: tommen.

Csavaros

Újonc
2019. 01. 12.
17
5
28
V4 karakter
Joe Corse
LV karakter
Joe Masseria
Szerintem felesleges hozzá nyúlni a mostani rendszerhez, remekül működik ahogy van. Nem támogatom.

Domino

Lelkes fórumhasználó
2019. 02. 20.
346
452
24
Dunaújváros
V4 karakter
ぞ olesya cvetajeva
LV karakter
ぞ Quinell Mambolza ✞
V2 karakter
ぞ lola lorenz
Magában szerintem jó ötlet az egész kivéve az, hogy az adókat igen is a kézből vonja le!

fasirt005

Újonc
Támogató
2019. 02. 28.
20
6
28
V2 karakter
Sergrio La Musso
Érdekes dolognak tartom a dolgot, azért mert valóságban is van aki készpénzben kapja a fizetését, és van aki utalva. Válaszható opció legyen hogy hova kéred. Sokkal jobban hangzana ha az ember döntené el hogy hova kéri. Jelen rendszerben nem látom értelmét a bankszámlának.

Davsen

Barangoló
Támogató
2019. 01. 10.
119
36
Budapest
V4 karakter
Zach Mikhailov🔰
Az tényleg jó lenn hogyha a fizetésed nem készpénzbe hanem a bankszámládra kapnád.

Snyder

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 10.
354
228
V4 karakter
arno_mandelbaum
V2 karakter
snyder_nabryce
a készpénzes adót támogatom

Suspi

Barangoló
2019. 01. 11.
113
29
Szerintem nem kellene kivenni ezt a kézpénzes adót, akkor ha valami üzlet van, pl vesz valaki egy autót a másiktól akkor nyilván nem adásvételibe kéri a pénzt, hanem simán kp-ba mert úgy nem von le adót. Azt meg, hogy hova megy a pénz, honnan von le azt Támogatom. Vagy kitudnánk magunknak választani az mégjobb lenne

Csikós

Újonc
2019. 01. 12.
52
151
21
Heves megye
V4 karakter
@boros_andras
Kibővíteném a saját gondolataimmal, így talán mindenre akad egy kis megoldás.
Bankszámlán meg természetesen ugyan ez lenne, csak piros betűvel és - jellel ?

a.) Maximum KP limit: Teszem azt, például legyen egy $200.000-os aranyhatár, aminél többet nem lehetne kpban tartani, ezért rálennél kényszerülve arra, hogy bankban tartsd a pénzed.
b.) Bankszámla tartozás: Óránként a tartozás összegének 20%-át levonná tőled KP-ból ( -$50,000 bankszámlán, akkor 5 órán keresztül mindig -$10,000-et levonna tőled, és még +1 6. órában is levonna egy $10,000-et, a tartozásodért, egyfajta kamat gyanánt ).
c.) Készpénz adó: Szerintem lassan kikerülhetne, így is elég sok pénz megy ki a szerverről, esetleg valami óránkénti fix adóval kilehetne egyenlíteni, ami függne a birtokolt vagyon mértékétől ( egy 0 jármű, 0 ingatlan játékos ne adózzon már ugyanúgy, mint egy 10 autó 2 ingatlan tulajdonosa, valamilyen mérce alapján meglehetne határozni ).

Suspi

Barangoló
2019. 01. 11.
113
29
Evo, ezzel csak az a problémám, pontosabban az "a" ponttal, hogyha valkai egy drágább autót szeretne vásárolni akkor azt hogyan oldja meg ha csak 200.000$ lehet nála KP-ba?

Csikós

Újonc
2019. 01. 12.
52
151
21
Heves megye
V4 karakter
@boros_andras
@Suspi
Lehetne valami aktatáska vagy táska amibe külön számlálná fel a pénzt, mondjuk enne lenne a limitje $10.000.000.
Az aktatáska megjelenne itemnként kézben, és lenne egy külön parancs rá pl: /bc [ID] [összeg].

A teljes folyamat:
  1. Megbeszélitek IC a vételárat.
  2. Leveszed a kellő összeget, ha már megtelt a max. $200,000-es KP limit, akkor a pénzösszeget egy "aktatáskába" (+1 helyre, mint az SSC) tenné be. Ha nincs nálad aktatáska, jelzi a script hogy: 'Nem fér el nálad több pénz, infó a chatboxban' (chatbox leírná hogy kell aktatáska, amit itt meg itt tudsz megvásárolni, akárcsak melónál a 3 sor, hogy mit kell csinálni).
  3. Amikor elfogadod az adásvételit, a script elsődlegesen KP-ból vonja le az összeget, majd ha elfogyott akkor az aktatáska tartalmából von le.
Hogy ne rohangáljon mindenki aktatáskával: Az aktatáska item 10kg lenne, egyszer kellene beszerezni de egy combosabb összeg lenne ($10000), átadni nem lehet, kidobni csak ha üres.

Perpillanat ez jutott eszembe, ezen tuti lehet csiszolni hogy mindenkinek oké legyen.

• Hűha
Reactions: Pireira

Pireira

Újonc
2019. 04. 23.
29
45
21
Brováros
LV karakter
Estevan_Pireira
Az adókat kézből vonj le, a fizetést pedig számlára kapjuk. Ez így lenne szerintem a megfelelő

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.