Federico L Carter panasza - Mina Garcia Őrmester-re

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Fed

Újonc
2019. 01. 10.
40
131
V4 karakter
Federico L Mambolza
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
belsoellenorzesiosztaly@nav.hu

Pénzügyőrre tett panaszbeadvány

Panasztevő neve:
<< Federico L Carter >>
Panasztevő születési helye, ideje:
<< Los Santos - 2000.04.13. >>
Panasztevő telefonszáma:
<< +38-76-914-5752 >>

Panaszra tett pénzügyőr neve:
<< Mina Garcia >>
Panaszra tett pénzügyőr jelvényszáma:
<< 1314 >>
Panaszra tett pénzügyőr gépjárművének adatai:
<< Nem tudom a pontos típust, BMW ha jól láttam. >>
Intézkedés helyszíne,időpontja:
<< Tierra Robada, 16:45-16:55 >>

A panaszolt intézkedés, cselekmény leírása, indoka:
<< A mai nap félre lettem állítva egy manőver miatt amiért jogosan kaptam a csekket de persze próbáltam magam kibeszélni belőle. Tierra Robada-ban vezettem a Chevrolet Camaro ZL1 gépjárművem mikor elnéztem egy kanyart, rá is jöttem de elég későn ugyanis ráfordultam a 4 sávos autópálya behajtójára. Én ott körültekintettem, nem láttam senkit és nem is jött senki sehonnan így gondoltam vissza fordulok ugyanis senkit nem veszélyeztetek egy ilyen manőverrel. Ilyenkor persze végig ott állt a NAV-os autó, tudtam hogy erre várnak. Leszólítottak, félre álltam és megkezdődött az igazoltatás. Ugyebár próbáltam kibeszélni a bírságot viszont itt jön amiért tényleg nyílt a panasz. Az őrmester megszólalt hogy "Jaj uram, maga nagyon butus.", persze nem fogom annyiban hagyni a dolgot, visszaszóltam hogy "Akárcsak maga" de persze ez azt eredményezte hogy már írta a csekkre a KSZM mellé az RSZT-t. Az egészben a legérdekesebb hogy 2xRSZT lett rá írva. Nem érzem jogosnak az RSZT-t főleg nem kétszer és ha már megengedi magának azt a stílust hogy "butus"-nak nevezzen, akkor vállalja azt hogy a másik fél viszonozni fogja, de ha már rendvédelmi szervről van szó akkor egyáltalán ne degradáljon senkit mert nincs joga hozzá. Az őrmester nem kezelte szakszerűen a helyzetet így kérvényezném a csekk semlegesítését/kártérítését. Illetve még szeretném hogy "kedves" Mina Garcia részletezné mind a kettő "RSZT" szabálysértést. >>

Melléklet:
<< Telefon által felvett hanganyag : https://armin.kim/seepaste/m1kX
A csekk : >>

Aláírás:
<< Federico L Carter >>

• Imádom
Reactions: Néma

wokee

Pötyögtető
Támogató
2019. 05. 25.
472
73
28
V4 karakter
Christopher Reed
Szép napot!
Jelen pillanatban elfogadta, hogy szabálytalanul cselekedett, valamint ki szerette volna magát beszélni! "de persze próbáltam magam kibeszélni belőle."
Azért vártunk ott a kollégával, hogy hátha észreveszi a szabálysértést, de sajnálatosan mégis megtette!
Szeretném jelezni, hogy nem a buta szót használtam magán, (amire szerintem maga gondolt) én teljes mértékben egyetértek a "butus" szó kapcsán.
Viszont a buta szó: Általánosságban az intelligencia hiányára, tudatlanságra vagy az értelmi képességek alacsony szintjére utal.
Viszont én a butus szót használtam ami: Enyhébb és gyakran szeretetteljes vagy játékos kontextusban használatos.
Az RSZT-t azért, a 2X RSZT-t azért adtam magának mert nem működött együtt velem, és elég sértő hangnemben beszélt velem. (nem a "Akárcsak maga" -ra gondolok mint válasz a butusra) nem akarta elfogadni, hogy szabályt sértet.

Az első kép már magában egy nem kedves hozzászólás egy igazoltatáson.
A második képen nem akart együtt működni, hogy megvizsgáljam a csomagteret, itt ugye a kötelezőfelszerelés miatt kell megnézni, valamint nincs-e illegális dolog benne.

• Tetszik

Fed

Újonc
2019. 01. 10.
40
131
V4 karakter
Federico L Mambolza
Viszont én a butus szót használtam ami: Enyhébb és gyakran szeretetteljes vagy játékos kontextusban használatos.
Szóval miért volt a baj amiért viszonoztam a "szeretetteljes/játékos" megnyílvánulást?
Azért vártunk ott a kollégával, hogy hátha észreveszi a szabálysértést, de sajnálatosan mégis megtette!
Észrevettem, tudatosan fordultam meg, tudom hogy egy irányú vagy akár záróvonallal ellátott úttesten nem lehet megfordulni és persze ki ne próbálná kibeszélni magát egy bírság alól?
Az első kép már magában egy nem kedves hozzászólás egy igazoltatáson.
Ami igaz az igaz. Hárman látták hogy semmibe nem akadályoztam senkit, nem történt baleset, nem jött senki egyik irányból sem. Figyelmeztethetett is volna akár de persze ez magán múlik melyiket választja, jelen esetben a csekkre esett a választás.
A második képen nem akart együtt működni, hogy megvizsgáljam a csomagteret, itt ugye a kötelezőfelszerelés miatt kell megnézni, valamint nincs-e illegális dolog benne.
Az hogy nem működtem együtt elég érdekes...én csak kérdeztem miért vizsgálja át a csomagteret illetve hogy van-e valami indoka. A kérdezés nem egybe köthető azzal hogy nem működök együtt.

Szerkesztés : Nem működtem együtt egy igazoltatáson ahol mindvégig ott voltam és a csekket is megvártam? Magának annyi lett volna a dolga hogy megírja a csekket KSZM indokkal és elköszön de erre bele ment a vitámba amibe próbáltam kimagyarázni magam. Nem történt rendőrrel szembeni tiszteletlenség.

• Fire

wokee

Pötyögtető
Támogató
2019. 05. 25.
472
73
28
V4 karakter
Christopher Reed
1. Kérdésre a válasz:
Amilyen hangnemben beszélt velem, nem úgy lehetet értelmezni, hogy maga a "butus" szót használta volna, hanem a "butát"

2.Kérdésre a válasz:
Már elfogadta, hogy szabályszegést csinált, valamint ezt már mondta, Ha nem látja senki, akkor lehet csinálni? Ugyan úgy szabálysértés. UI: Ha látták ha nem akkor se szabad! Ilyenkor mi a helyes lépés? Egyenesen kell haladni a következő leágazáshoz, és egy utat keresve vissza fordulni.

Az hogy valaki megvárja valaki nem, valaki kiszál engedély nélkül, ezt lehetne sorolni, maga a viselkedésével tartotta fel az intézkedést.

Viszont nem szeretném tovább fokozni mert lényegében a "butus" szó kapacsán kaptam panaszt és nem az intézkedés miatt, az én nézetemet elmondtam a 2X RSZT csekk kiosztást.

• Vicces
Reactions: Andypapa és Néma

Dinnye

Dinje a sztár
2019. 02. 15.
97
115
Kaposmérő
V4 karakter
Ryan Maddox
LV karakter
Jonell Pierce
NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
BELSŐ ELLENŐRZÉSI OSZTÁLY
✉ belsoellenorzes@nav.hu

Tisztelt Panasztevő, Tisztelt Carter Úr!
Tájékoztatom, hogy az ügy kivizsgálását a Belső Ellenőrzési Osztály megkezdte.​

Kérem szíves türelmét az ügy és az intézkedés menetének teljeskörű kivizsgálásáig.

Továbbá felhívom Garcia püőr. őrmester figyelmét, hogy a továbbiakban a reflektálást, válaszadást mellőzze.

San Fierro, 2024. május 29.

Ryan McCarty
Belső Ellenőrzési Osztály

• Imádom

Dinnye

Dinje a sztár
2019. 02. 15.
97
115
Kaposmérő
V4 karakter
Ryan Maddox
LV karakter
Jonell Pierce
NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
BELSŐ ELLENŐRZÉSI OSZTÁLY
✉ belsoellenorzes@nav.hu

Tisztelt Panasztevő, Tisztelt Carter Úr!
Tájékoztatom, hogy az ügy kivizsgálását a Belső Ellenőrzési Osztály elvégezte.
Tájékoztatom Önöket, hogy az intézkedés során mind az intézkedő pénzügyőr mint pedig az intézkedés alá vont személy kommunikációja során találtam megkérdőjelezhető tényezőket.

Carter Úr valóban nem volt teljes mértékben együttműködő, nem értett egyet a büntetés kiszabásával, amely önmagában nem meríti ki az RSZT fogalmát. Ugyanakkor azon kijelentése mellett - idézem: "Értem én hogy van egy megadott összeg amit ki kell állítani bírság meg kell a pénz a NAV-nak." -, én sem mentem volna el szó nélkül.

Garcia pénzügyőr őrmester viszont semmi esetre sem nevezheti egy intézkedés során az intézkedés alá vontat "butusnak", nem a játszópajtása.

A fentiekre tekintettel, egy büntetési tétel RSZT-ért kiállított pénzbüntetését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal visszatéríti és további 50.000 dollárra tarthat igényt kártérítés gyanánt.

Azt tanácsolom a későbbiekre Carter Úr, hogy ha tudja, hogy hibázott, akkor ne a kibúvókat keresse, ha pedig úgy érzi, hogy nem, a kommunikáció nem mehet el ebbe az irányba, jogtalan bírságolás esetén lehetősége van panaszt benyújtani a Belső Ellenőrzési Osztályhoz.

A Belső Ellenőrzési Osztály a beterjesztett panasz érdemi részére való hivatkozással a See City Büntető törvénykönyvről szóló 7. §-a szerinti a helyszíni bírságon szereplő büntetési tétel körülményeit nem vizsgálta.

Garcia pénzügyőr őrmestert szóbeli megrovásban részesítem.
A megítélt pénzösszeget átveheti tőlem a +38-76-516-9394 telefonszámon történő előzetes egyeztetést követően.

San Fierro, 2024. május 29.
Ryan McCarty
Belső Ellenőrzési Osztály

Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.