Nem hiszem hogy csak véletlenül lenne ez a szabályzatban, illetve azt sem kifejezetten gondolom hogy ez CSAK és kizárólag a pénzszállító garázsra vonatkozik.
Logikátlan is lenne, ha csak az egyik scripthez tartozó helyszínre vonatkozna, hogy TILOS ,,épületeket körbevennie (jelen esetben mellette ülni a tetőn.)
Még mindig nem azzal van a probléma hogy elmész ott a helikoptereddel, hanem azzal van a probléma hogy 02.05 dátummal, vagy akár még korábban, fene se tudja nem vagyok ott mindegyiken elkezdted ezt, hogy VÉLETLENÜL te nyitáskor, ami scriptileg van szabályozva nyit a bank, de te már kormány tetőn dekkolsz, ott repkedsz és nézelődsz mindenkire úgy, hogy a helikoptereddel szinte rászállsz a fejükre, amit bizonyít is a 2 streamable amit beraktam bizonyítékként, ezen felül pedig előre 2 perccel véletlenül neked minden repülésedben az a bevállt szokás, hogy nézelődsz régi kormánynak a tetejéről.
Egyetlen egyszer nem volt olyan, hogy én a kormánytetőn megállnék és várnám, hogy történjen valami. Ez alaptalan, bizonyíték sincsen. Az, hogy ott parkol fent egy rendvédelmis maverick nem jelenti azt, hogy ott dekkolunk, hanem, hogy korábban meghalt valaki és nem vitte vissza a helikopterét a helyére. Most, se máskor nem álltam meg egyszer sem a kormánytetőn, szimplán elrepültem, megnéztem, hogy nincs-e fegyveres, se golyóállós, se körözött, aztán tovább álltam. Jelen pillanatban sem történt SEMMIFÉLE információadás, hogy bankot akartak rabolni, se semmiről. Körbenéztem, nem történt semmi, távoztam. Az, hogy te ott körözöl bank körül és leszállok közelebbre, hogy megnézzem nem vagytok-e fegyveresek, szerintem nem ütközik szabálysértésbe. A szabályzatba az van, hogy nem vehetjük körül bankot, nem adhatunk ki információkat bankrablásról, ameddig nem volt tényleges illegális tevékenység. Nem vettem körbe a bankot, készenléti járőrszolgálatot végeztem, nem láttam illegálist, távoztam rádiózás nélkül.
Egyébként ha vagyok elég figyelmes a társatok végigfutott négysávostól bank bejáratáig, ahol lekerült a mellény róla. Itt került levágásra a videó, nem értem mit vártok, ha végigfut az egyik személyetek golyóállóval a négysávoson. De mivel ezt nem vettem észre, csak maximum a motoros, emiatt én távoztam infóadás nélkül. Elnézést, de ez a tevékenység mind arról árulkodik, hogy STEALTH egyáltalán nem akart megvalósulni.
Nem olyan nehéz kivitelezni, mint ahogy te magad is csinálod, gondolom csináltál egy rutin repülési útvonalat, ami "véletlenül" pont dél előtt 2-3 perccel egy kormány tetőn lévő dekkolással ér véget.
Kormány tető való dekkolásról szó sincsen, az hogy belenézek az ott parkoló helibe, hogy kik ülnek benne, nem tiltja a szabályzat, ha fegyveres ül benne jelentem, ha minden tiszta távozok igazoltatás nélkül.
V4 elején el volt Borisz által tudtommal mondva, hogy INDOKOLT esetben ülhetnek be a kamerába, nem folyamatosan nézhető és számolgatható a nyitás.
Nekünk mint scripett használó embereknek ennyi volt lekommunikálva:
1. Nem nézik random indokatlanul a kamerákat.
2. Nem riasztható a rendvédelem azért mert az NPC guggol.
3. Figyelmen kívül kell hagyni mindent, ameddig a script nem riaszt.
Ezek teljesen változtak már. Volt már ebből ügy, nem is kevés az elején. El lett mondva, hogy a rendvédelem akkor nézi a kamerákat, amikor csak akarja. Ha guggolni látjuk az NPC-ket, akkor már gyanús lehet az egész tevékenység, hívhatóak az egységek. Így van megoldva a script, ehhez kell alkalmazkodnunk, ez volt az egyik indoka, amiért ez történt.
Ennek az egyik alapvető megoldása lenne az, hogy összefogtok az illegális csapatokkal, s nem egymás között versengenétek, mert ebből csak az lesz, hogy lebuktok állandóan. Ha nem délben, 4-kor, 8-kor pontban rabolnátok, hanem várnátok fél órát vagy többet, senki se fogja órákig nézni a kamerákat. Ha meg igen, akkor egészségére, én ebben nem lelem örömöm. Sőt, még egység sem lesz ott járőrözni banknál. Csak mivel egymás között megy a versengés, addig elfelejtitek azt, hogy mi, rendvédelem milyen könnyen fegyverest tudunk látni a banknál, milyen könnyen észre tudjuk venni, hogy bankrablás kezdődik.
Nem látom már az igyekezetet senki részéről, hogy STEALTH módban történjen a rablás, inkább azt látom, hogy minél nagyobb kaliberekkel, többen, és a nyitást követően gyorsabban menjetek be bankba, hogy a többi illegális frakció ne tudjon bemenni. Jelen esetben is fura számomra az, hogy a társatok golyóálló mellényben fut a bank bejáratához, konkrétan az ottani Maddog interiortól a négysávos közepén. Csak ez nem látszódik a videón, amit csatoltál, mert le lett vágva pont ott, ahol a karaktered megtorpan, s leveszi az illető a golyóálló mellényt. Erre nem láttam, hogy reflektáltál volna.
Az egész scriptnek a fegyverrel indítás a menete, az egész script azon áll vagy bukik hogy kicsoda mit lát meg.
Ilyen a script, ehhez kell igazodnunk. Ez is át volt már beszélve azon a beszélgetésen még régen, amelyekről valószínűleg nem kaptál információt. Tegyük azt hozzá, hogy Los Santos központi egyetlen nagy bankját STEALTH módban kirabolni eléggé necces. Láttunk már rá példát, én akkor, amikor nem pontban ezeken az időpontokban rabol az illetékes frakció. Csúsztok fél-1 órát, már nagyságrenddel nő az esély, hogy rájövés nélkül kihozzatok valamit. De azért egy ilyen bankot, ami Los Santos közepe STEALTH-en kihozni, az esély eléggé csekély.
Az egész PK azért születik, mivel sokan inkább csendben ülnek és nem emelik fel a hangjukat amiatt ami mindenki szemét szúrja, mivel félnek tőletek, hogy ki kinek az ismerőse, ki kivel van jóba, ki mögött mennyi admin span és társai áll egy-egy szitu után, mindenki nagyon jól tudja. Én meg tudom hogy ez az egész gondolatmenet azt eredményezi, hogy egy idő után hozzászokik a másik oldal hogy ,,ez is, az is, meg még a többi" unfair dolog is iratlan szabállyá kezd vállni.
Volt már ebből adminügy, nem csak nálam, továbbra sem ítélték azt jogosnak, hogy valaki a CCTV-ben gubbaszt az adott időpontokban, avagy járőrszolgálatot végez és körbenéz bank területén. Ha nincs fegyveres, akkor mint említetted keresnivalója sincsen ott. Én is így éreztem, amikor körbenéztem, megnéztem, hogy kik vagytok, mit csináltok, s mivel tisztáztalak titeket, távoztam banktól. Magatokra riasztottátok be, utána fordultam vissza Dilimoreból. Véleményem szerint szabálysértés akkor történt volna, ha rádiózom, hogy lehetséges bankrablás, vagy hogy valami sussy. Erre egyébként indokot adtatok a golyóállós futkorászás miatt, de mivel én nem vettem észre, emiatt távoztam, a motoros pedig nem tudom mit tett, de ő ott állt mellette.
Az egész bank systemben szinte nulla szabályozás fellelhető, ami konkrét dolgokat állítana.
Nem hogy leírva nincs szabályzat rá, de még csak az illegál leaderekkel sincsenek lekommunikálva az alap megbeszélt változtatások, amik módosultak.. Mi sem élő példa arra, amit fentebb leírtam.
Én aszerint játszok, ahogyan meg van beszélve, amik a játékszabályok. Ha ezekről nem tudtok, nem vagytok velük tisztában, akkor sajnos ilyen problémákhoz tartunk. Mint említettem, admin megkeresés történt, megkérdeztem a dolgot, hogy mi van, akkor ha kimegyek délben és körbenézek, rendben van-e? Rendben van, volt. Az nem lenne rendben ha alaptalanul berádióznám a dolgot. Jelen esetben ez egyáltalán nem történt, sőt mivel tisztáztalak titeket, távoztam.
Kapjunk már egy normális szabályozást rá ami velünk is, vagy csak a frakció leaderekkel akik a tudtunkra adják le van kommunikálva, mivel ez így már ténylegesen bocsánat, de undorító. A saját nekünk szánt scriptet nem tudjuk kihasználni ha stealthben szeretnénk, mivel mindenki bármikor nézhet és megláthat mindent.
Teljes mértékben együtt tudok érezni, én is jobban örülnék neki, ha ez tisztázva lenne globálisan, mert akkor elkerülhető az ilyen panaszkönyv, sőt a rengeteg adminügy, ami az illegál-legál között történik. Viszont jelen álláspont szerint én a megbeszélt játékszabályok alapján jártam el, nem estem túlzásba. Az, hogy már majdnem ilyen esetben van kint egység az említett időpontokban, nem mi vagyunk az elsődleges hunyói. Mint említettem az elmúlt három bank rádiózásom a következőn alapultak:
- Körözött helikopterrel való érkezés (túszejtés, tűzparancs)
- Fegyveresek ücsörögnek kormánytető tetején teljes fegyverzettel, golyóállóval. Megemlíteném itt is, hogy ha nincs rajtuk semmi, se fegyver, hozzá sem szagolok, nem rádiózok, távozok, mint jelen esetben is.
- Folyamatos légtérsértés bank felett, akár több helikopterrel is
Illetve támogatom azt teljes mértékben, hogy legyen akkor megbeszélve közösen, együttesen, hogy a jövőben lévő problémákat kihárítsuk. Szerintem ez mindkét félnek jót tenne. Én voltam ott, rajtam csattant az ostor, ez is megértem, viszont jelen álláspontjaim alátámasztják azt, hogy teljes mértékben a megbeszéltek alapján járok el, nem esek túl egy határon, nem ülök ott órákig. Volt, hogy kimentem, nem volt ott senki, eljöttem. A gyár camp is arról szól, hogy nem fogsz ott ülni huzamosabb idejig. Elnézel, ha tiszta minden eljössz. Ez engedélyezett. Ez itt is engedélyezett a banknál. Elnéztem, repültem két kört, lecsekkoltam, hogy tiszták-e az emberek. Távoztam. Nincs szó campelésről, se bank körbevevésről. Arról meg nem tehetek, hogy nem vagytok tisztában, hogy mi megengedett és mi nem, s sajnálattal hallom, hogy ez nem tiszta mindkét félnek. Szeretném, ha ez megtörténne, legalább is ezzel a panaszkönyvvel megoldódna a probléma. A panaszkönyv ugyebár személyes "támadás", én mindenre válaszolok neked szívesen, válaszoltam is, nem érzem azt, hogy szabályt szegtem volna. Viszont hiszek abban, hogy e panaszkönyvvel kevesebb probléma és vita lesz a jövőben, amennyiben megbeszélésre kerül a dolog, illetve véglegesen tudná mindkét fél azt, hogy mit szabad és mit nem. Szerintem, ha ezt meg tudjuk beszélni, illetve ténylegesen le vannak fektetve, be vannak biztosítva az adott szabályok, akkor mindkét oldal, mind legál, illegál részéről jobb lenne a bank szituáció. Részemről nincs harag, teljes mértékben megértem az álláspontod. Tartom magam ahhoz, hogy részemről szabálysértés nem történt, viszont szeretném, hogy ez a téma ki legyen vesézve, meg legyen beszélve, hogy mit szabad és mit nem szabad.
A többi részre érdemlegesen nem tudok válaszolni, szerintem nincs létjogosultsága annak itt, hogy én abban a bankban meghaltam-e vagy nem, eszméletemet vesztettem vagy nem, s társai.
Köszönöm szépen, hogy értelmesen meg tudjuk vitatni a problémát, sok esetben ez nem megy, s remélem, hogy valami pont kerül az i-re, amivel megoldódik az ehhez kapcsolódó feszültség, amit mindenkit érint ebben a közösségben. Továbbra is ajánlani tudom a TS3 megbeszélést, ahol szintén hasonló értelmes beszélgetést folytathatnánk, s közös nevezőre jutnánk, mi mint oldalak.
Edit: Edzésre indulok most, viszont 9-re szerintem vissza tudok érni, legalább is onnan jó nekem.