Eira Pelant - Shawn Claybrooks, Alex Volkov. [lounz]

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

rhymes

Pötyögtető
2019. 10. 17.
537
5 827
Miskolc
V4 karakter
sibel.ergin
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
db7e254fc9e5f1a4fcdd958f71569a25.png

Panasztevő InGame neve:
Eira Pelant

Panaszra tett személy InGame neve:
Shawn Claybrooks, Alex Volkov.

Panasz oka, leírása, kifejtése:
MG.

Folyamatosan ezt csinálják. Még csak ki sem nyitott a bank, de már régi kormány tetőn ülnek, a motoros rendőr meg csak ma vagy 6x ment el ott, hogy ,,véletlenül meglásson valamit"
Nem nehéz kitalálni mire megy a játék, csak és kizárólag FEGYVERREL indítható, úgy ha folyamatosan itt dekkolnak, egyértelmű hogy megfogják látni ami történik odabent. Fegyver kell a fenyegetéshez hogy tartsuk a bent lévő NPCket. Nincs MÁS lehetőség.
Az is unalmas már, hogy folyamatosan MÉG ki sem nyitott a bank, de kamerák már forognak. Tudják hogy mikor nyit, tudják hogy hogyan működik a script és ezt ki is használják,hogy a ,,stealth" mód ne is lehessen kivitelezhető.
Nem tudom mi volt a furcsa, mi volt az indok arra hogy a helikopter ránk szállogasson folyamatosan, gondolom hogy nézze azt hogy nem-e ülünk fegyverbe, nincs-e rajtunk kevlár hogy riasztható legyen az atyaúristen is.

Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
https://streamable.com/8sqo7l

https://streamable.com/gfn9ss

Megjegyzés:
Kifejezetten irritáló, hogy készült az illegálnak ez a script és nem lehet használni, mivel minden adandó alkalommal vagy a kamera forog, vagy valami totál random indokból erre vannak a rendőrök. Semmi olyan dolog nem történt, ami furcsává tett volna minket, csak négyen ültünk egy autóban.

Szeretnénk választ kapni, hogy ez engedett-e vagy sem. De ha engedett, akkor a stealth mód kivitelezhetetlen.
Fegyverrel kell indítanunk, jöhetnek rá.
Lángvágózunk, is jöhetnek.
Látnak a kamerán hogy ott vagyunk lent, arra is jöhetnek.

Utoljára szerkesztve:

lounz.

‎‎‎‎‎‎‎‎ㅤagainst all odds.
SzerverAdmin
v4
2019. 01. 10.
1 478
4 493
V4 karakter
Mesa Varela
Várom Shawn Claybrooks válaszát. Volt régebben más report amit én intéztem, ahol szintúgy bank nyitásakor repkedett arra. Ez alapján többször is megtörtént, nem csak a PKban említett alkalmakkor.

Alex Volkovra nem tudok mit mondani, egy kép van róla bank előtt.

rhymes

Pötyögtető
2019. 10. 17.
537
5 827
Miskolc
V4 karakter
sibel.ergin
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
Pont ezért sem mondjuk mi sem véletlennek, hogy már 02.05-06 óta megy ez folyamatosan. Ahogy odamegyünk hogy kiraboljuk, a rendőr heli folyamatosan ott dekkol kormány tetőn. 02.07 dátummal lévő reggeli akción ugyan csak véletlenül ott járt, amiből még lövöldözés is kerekedett-

https://streamable.com/9exvqx
image.png
image.png

Shawn Claybrooks

Írnok deák
2020. 04. 02.
588
2 202
V4 karakter
Shawn Claybrooks
Helló.

Készenléti repülést hajtottam végre Dilimoreban, Blueberryben, Shady Creeksben, North Rockon, illetve bank területét is érintettem, ahogy írtátok. Említésre került, hogy többször is ott repkedek, így van. Egyébként megkérdeztem admint is, azt a választ kaptam, hogy semmi szabályt nem szegek azzal, hogy ott repkedek, nézelődöm. Miért ne tehetném? Titeket hagytalak békén, elrepültem felettetek kétszer, nem láttam semmit, majd távoztam, Dilimoreban voltam már, amikor beriasztott a bank egyébként. A motoros szintén ott volt, megnézett titeket, majd nem tudom mit tett, hiszen én Dilimore felé távoztam.

Amúgy nem is értem mi az elképzelés. 12:04, 16:04, 20:04-kor rendre riaszt a bank minden áldott nap. A kameranézegetés is át lett rágva már. Akkor nézi meg az ember, amikor akarja. Semmivel sem különb az, aki ott van a helyszínen, hiszen az általatok írt STEALTH taktika meghiusul. ha már egy 20 percet várnátok, senki se nézné a kamerákat, senki se lenne ott délben, mert nem fogunk egész nap ott dekkolni. Csak hát gondolom megy a versengés az illegális frakciók közül, mindenki ott akar lenni nyitáskor.
Egyébként fordítva is ugyanez történik. Több illegális frakció is rendre 16:00-kor, 20:00-kor ott van a helyszínen, sőt 10 perccel előtte már repked a bank felett, négyen, teljes felszereltséggel, golyóállóval. Az összes többi illegális frakció honnan tudja azt, hogy 16:00-kor nyit a bank, s riasztó törlődik? Ez ugyanúgy igaz a 20:00-s időpontra. Mit vártok tőlünk? Rendre nézik ezeken az időpontok a rendvédelmisek a kamerákat, legalább 5-en. Egyrészt nem értem, egy forgalmas helyen, egy ilyen központi helyen, mint Los Santos központji bankja, mit vártok, várjuk csöndben, hogy kifosszátok? Megemlíteném mégegyszer, hogy ha nem rendre ezeken az időpontokon nyitáskor, riasztás törlésekor mennétek rá, hanem várnátok 20 percet, a kutya sem érdekelné azt, hogy mi van ott. Csak ez nem fog menni, hiszen egymást lövik az illegális frakciók a bankban, mindenki verseng, hogy legelőször legyen bent bankban, s ha több csapat is ott van, egymást daráljátok ki. Arról nem tehetek, hogy folyamatosan golyóállókkal vártok a bank mellett, teljes fegyverzettel, légteret sért 10-ből 9 helikopter, aki ott van, illetve rendre körözött helikopterekkel jöttök ki, pl. tegnapi esetnél túszejtés, tűzparancsos helikopterrel. Úgy érzem, hogy most már bármikor ezeken az időpontokon valaki ott van banknál, akkor MG-t követ el a rendvédelem részéről, s ez igaz a CCTV kamerásokra is. Egyébként továbbra is az áll a szemem előtt, hogy ha nincs ott senki a golyóállóval, fegyverrel, nincs gyanús tevékenység, akkor nem csinálok semmit, csupán tovább állok. Ez történt most is, hiszen Dilimoreban voltam már, amikor a bank beriasztott. Más iléyen esetről pedig nem nagyon tudok nyilatkozni, hiszen pl. tegnap valaki körözött helivel ment oda, és nem az első esetről beszélünk.

Most az, hogy én most ott vagyok vagy nem teljesen mindegy, ugyanúgy nézi mindenki a kamerát rendre 12:00-kor, 16:00-kor, 20:00-kor. Tudtommal tisztázva lett a kezdetekkor, hogy a CCTV-t bármikor megnézheti bárki. Ha nem jön ez be, akkor ne rendre 12-kor, 4-kor, és 8-kor raboljatok bankot. Heti szinten már ez megy, unalmas. Higgyétek el, ha már vártok 20 percet, akkor a kutya se figyelné a kamerákat, a kutya se lenne ott, senkit sem érdekelné. Összefoglalva szerintem érdemes átgondolni, belegondolni a fordított a helyzetbe. Felvetem a kérdést, hogy mit keres ott 2 vagy több illegális frakció rendre 16.00kor, 20.00-kor? Honnan tudják, hogy akkor lesz vége a riasztásnak, akkor fog nyílni a bank, amikor egy teljesen másik illegális frakció rabolta azt előtte. Amint vége van a riasztásnak, nyílik az ajtó, berohan több illegális frakció, elkezdődik az egymás lövése, az aki egyből lejut széfhez, az kipakol, meghal, avagy kijut több órás lövöldözés után. Szintén ugyanez az eset áll fent fordítottan is, miért várjátok el, hogy mi ne legyünk ott, amikor ti ugyanezt csináljátok, rendre ott van mindenki az említett időpontokban.
Úgy vélem ez nem csak engem érint, hanem majdnem az egész közösséget illegál-legál részről. Ha gondoljátok akkor átvihetjük az ügyet TS3-ra, mutatok pár olyan esetet, ami alátámasztja az állításaimat, hogy pl én tegnap mit kerestem banknál. Mint a többi esetnél is. Ez egy olyan probléma, amit felhoztál, amit szereintem érdemes hosszasan átbeszélni, akár a felsőbb személyekkel is, mert hosszadalmas problémázás lesz, feszültésg. Ebből volt már ügy, mint említettem a CCTV kameranézéséből is, ami már meg lett beszélve. Akkor nézi az ember, amikor akarja. Ha neked gond, hogy 12, 4, 8-kor nézzük, akkor ne akkor intézd a bankos ügyeidet. ÚGy vélem erről érdemesebb szóban beszélni, akár megállapodni ezt közösség szinten, hogy elkerüljük az ehhez tartozó feszültséget. De most arról, hogy golyóállóban, légteret sértve, körözött helikkel, járművekkel érkeznek ki egyesek, nem tehetünk róla, rá fogunk menni. Jelen esetben semmi kivetnivalót nem láttunk, emiatt jelen esetben én elhagytam a bankot. Szerintem mindent kifejtettem a témával kapcsolatosan, teljesen megértem a problémátokat, átlátom, együtt tudok vele érezni, viszont kérlek titeket vegyétek figyelembe az én álláspontomat is, a másik oldalt.

Edit: Egyébként a videó vágásról is lenne kérdésem: https://streamable.com/8sqo7l
Meg tudnád osztani ezt a videót ugyanígy csak 3 másodperccel előbb? Gondolom direkt sikerült így vágni, hogy a golyóállómellény ne látszódjon rajtad. Nem értem jelen szituációt sem, amikor négysávos út közepén golyóállómellénnyel rohangálsz. Csak gondolom, így jobban néz ki a videó, ha a levétel után rakod ki a videót.

Utoljára szerkesztve:

rhymes

Pötyögtető
2019. 10. 17.
537
5 827
Miskolc
V4 karakter
sibel.ergin
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
Készenléti repülést hajtottam végre Dilimoreban, Blueberryben, Shady Creeksben, North Rockon, illetve bank területét is érintettem, ahogy írtátok. Említésre került, hogy többször is ott repkedek, így van. Egyébként megkérdeztem admint is, azt a választ kaptam, hogy semmi szabályt nem szegek azzal, hogy ott repkedek, nézelődöm. Miért ne tehetném? Titeket hagytalak békén, elrepültem felettetek kétszer, nem láttam semmit, majd távoztam, Dilimoreban voltam már, amikor beriasztott a bank egyébként. A motoros szintén ott volt, megnézett titeket, majd nem tudom mit tett, hiszen én Dilimore felé távoztam.
image.png

Nem hiszem hogy csak véletlenül lenne ez a szabályzatban, illetve azt sem kifejezetten gondolom hogy ez CSAK és kizárólag a pénzszállító garázsra vonatkozik.
Logikátlan is lenne, ha csak az egyik scripthez tartozó helyszínre vonatkozna, hogy TILOS ,,épületeket körbevennie (jelen esetben mellette ülni a tetőn.)
Még mindig nem azzal van a probléma hogy elmész ott a helikoptereddel, hanem azzal van a probléma hogy 02.05 dátummal, vagy akár még korábban, fene se tudja nem vagyok ott mindegyiken elkezdted ezt, hogy VÉLETLENÜL te nyitáskor, ami scriptileg van szabályozva nyit a bank, de te már kormány tetőn dekkolsz, ott repkedsz és nézelődsz mindenkire úgy, hogy a helikoptereddel szinte rászállsz a fejükre, amit bizonyít is a 2 streamable amit beraktam bizonyítékként, ezen felül pedig előre 2 perccel véletlenül neked minden repülésedben az a bevállt szokás, hogy nézelődsz régi kormánynak a tetejéről.

Persze hogy nem láttál semmit, mivel alapból indokolatlan minden adott nyitásnál ott repkedned folyamatosan és véletlenül minden adott autóra ami elmegy ott rászállni hogy nézelődj, mivel jelen esetben IS stealth módra mentünk, hogy csendben, feltűnés mentesen pakoljuk ki a bankot, de te ,,hátha" alapon ránk szállsz nézelődni. Ha valamit meg akarok látni, megoldom hogy megláthassam én is. Nem olyan nehéz kivitelezni, mint ahogy te magad is csinálod, gondolom csináltál egy rutin repülési útvonalat, ami "véletlenül" pont dél előtt 2-3 perccel egy kormány tetőn lévő dekkolással ér véget.
Amúgy nem is értem mi az elképzelés. 12:04, 16:04, 20:04-kor rendre riaszt a bank minden áldott nap. A kameranézegetés is át lett rágva már. Akkor nézi meg az ember, amikor akarja. Semmivel sem különb az, aki ott van a helyszínen, hiszen az általatok írt STEALTH taktika meghiusul. ha már egy 20 percet várnátok, senki se nézné a kamerákat, senki se lenne ott délben, mert nem fogunk egész nap ott dekkolni. Csak hát gondolom megy a versengés az illegális frakciók közül, mindenki ott akar lenni nyitáskor.
Az az elképzelés, hogy mivel csak ez a 2 darab script érkezett (eddig) számunkra V4 verzióban, ki szeretnénk használni, de mivel már 11:57 - 12:03 között is a kamerában ültök, nem tudjuk MÁSHOGY kihasználni, mint hogy már alapból nagyliberekkel, MP5el és társaival KELL mennünk, mivel valaki hobbijának tartja a kamerában dekkolást, olvasd csak vissza a mostani logodat. Paul P Pawlowski véletlenül rádiózta szerinted egyből?

Nem, nem azzal van a baj hogy nézitek. Az a baj, hogy folyamatosan arra van játszva, hogy minden bocs a megfogalmazásért, rohadt akcióra tudjatok menni és mindenből kivegyétek a részeteket. Nem engedtek nekünk semmit, 10-20 emberrel kell eljárni egy bankba 1,5 millióért ami nem hogy a fegyvert, de még a drogot és a lőszert sem fedezi. De még azt is képesek lennétek ebből az "akkor nézem a kamerát amikor akarom" indíttatásból megfosztani az emberektől.
Szimplán bántja az egótokat hogy valaki másnak jó, de ti nem veszitek ki belőle a részleteket, mindenki nagyon jól látja, csak az nem aki elfogult és vakon osztja a te/ti nézeteiteket.

V4 elején el volt Borisz által tudtommal mondva, hogy INDOKOLT esetben ülhetnek be a kamerába, nem folyamatosan nézhető és számolgatható a nyitás.
Nekünk mint scripett használó embereknek ennyi volt lekommunikálva:
1. Nem nézik random indokatlanul a kamerákat.
2. Nem riasztható a rendvédelem azért mert az NPC guggol.
3. Figyelmen kívül kell hagyni mindent, ameddig a script nem riaszt.

Ez valahogy megváltozott arra, hogy:
1. Nézhetitek BÁRMIKOR, nulla indokkal.
2. Skippelve, mivel BÁRMIKOR nézhetitek látni fogjátok a fegyvereseket, nem kell az NPCket figyelni.
3. Lángvágóra is mehettek, a széfet felfeszítésére IS mehettek, és mindenre IS mehettek. Még arra is, ha valaki aki STEALTHBEN lejutott a bank trezorban.. ,,mit is keres ott.

Rendre érkeznek az időpontok a rendvédelmiseknek?
image.png

Előttem kártyáztad fel magad, előttem haltál meg a liftben. Én úgy tudom neked is kötelességed elfelejteni a halálod előtti dolgok részleteit, de akkor valószinűleg a közel 900k percem alatt a 0 jail, 0 bannommal én játszottam eddig rosszul a játékot, én is emlékezhetek mindenre is.
Ha viszont ez nálatok a módi és a bevált szokás, akkor miért elvárás (nekünk) az előRP minden egyes RP szituáció előtt? Hát hozzátok érkezik minden nap a riasztás, amin kilencvben százaléka a rendvédelemnek meghal, de tudják hogy az oda érkezett, akkor én meg tudom hogy mit beszéltünk meg délben, csak átrakom négy órára és úgy teszek, mintha nem történt volna délben, de a tervet tudom.

Az, hogy be van riasztva folyamatosan nyitáskor, azért van igen amit leírtál. Mivel az illegális frakciók pályáznak a script használatára, ha már ezen kívül egy ATM fúrásunk van amire boldog boldogtalan kijár napközben és 10 ember van 80 rendvédelmis ellen, és dekkolunk minimum másfél két órát a gyárban az első megfúrt ATM után, ami hoz legjobb esetben 400.000$-t. Ami mostani árakon, mostani dolgokat figyelembe véve 1 darab MP5, az is 1 darab ember "felszerelésének" egyetlen egy darabja..
De ezt el is fogadtuk, mi választottuk az illegál oldalt, mi tartjuk fent. Csak akkor ne legyünk már a saját NEKÜNK készült scripttől így ellehetetlenítva azzal, hogy akkor nézitek a kamerát amikor akarjátok, akkor jártok erre amikor akartok (nem csak rád célozva, nyilván).

Az egész scriptnek a fegyverrel indítás a menete, az egész script azon áll vagy bukik hogy kicsoda mit lát meg.
De ha folyamatosan csak 30 ember nézné a 30 másodpercig a kamerát és várnánk, akkor is lefedtek 15 percet, tehát 12:15 offos, utána logikusan más ránéz, tehát +30 másodperc és társai, utána lehet számolgatni.

Az egész PK azért születik, mivel sokan inkább csendben ülnek és nem emelik fel a hangjukat amiatt ami mindenki szemét szúrja, mivel félnek tőletek, hogy ki kinek az ismerőse, ki kivel van jóba, ki mögött mennyi admin span és társai áll egy-egy szitu után, mindenki nagyon jól tudja. Én meg tudom hogy ez az egész gondolatmenet azt eredményezi, hogy egy idő után hozzászokik a másik oldal hogy ,,ez is, az is, meg még a többi" unfair dolog is iratlan szabállyá kezd vállni.

Az egész bank systemben szinte nulla szabályozás fellelhető, ami konkrét dolgokat állítana.
Nem hogy leírva nincs szabályzat rá, de még csak az illegál leaderekkel sincsenek lekommunikálva az alap megbeszélt változtatások, amik módosultak.. Mi sem élő példa arra, amit fentebb leírtam.

Ez valahogy megváltozott arra, hogy:
1. Nézhetitek BÁRMIKOR, nulla indokkal.
2. Skippelve, mivel mivel BÁRMIKOR nézhetitek látni fogjátok a fegyvereseket, nem kell az NPCket figyelni.
3. Lángvágóra is mehettek, a széfet felfeszítésére IS mehettek, és mindenre IS mehettek. Még arra is, ha valaki aki STEALTHBEN lejutott a bank trezorban.. ,,mit is keres ott.

Kapjunk már egy normális szabályozást rá ami velünk is, vagy csak a frakció leaderekkel akik a tudtunkra adják le van kommunikálva, mivel ez így már ténylegesen bocsánat, de undorító. A saját nekünk szánt scriptet nem tudjuk kihasználni ha stealthben szeretnénk, mivel mindenki bármikor nézhet és megláthat mindent.
A pénzszállítós bankozást engedjük el, mindannyian tudjuk hogy az az 5 perces átfutási idő nem működik.
(LV példákat mellőzhetjük mindenki fejéből, mivel ott nem 50 rendvédelmis van egy akción, hanem 15. Azt pedig nevetve megölik az illegálosok és kiviszik az aranyat is.

Szabályozást szerintem mindenki úgy godolná jónak, ahogy félig szerepel is a szabályzatban ami a bankot érinti.
Ha riaszt a bank és elbasztuk, hát gyertek ránk. De ne üljenek már 4 óránként 5-10 perceket a kamerán, totál semmilyen indokkal csak abból az apropóból hogy "tudjuk hogy akkor nyit mert 4 óra van a scriptben."
Az pedig nem rajtunk múlik, ha másik frakció is pályázik rá, hogy riasztva kell vinni a bankot. Én sem tudok a többi frakció fejében dolgolkodni hogy ők mikor és miért mennek, de egyikünk sem fogja megvárni még a másik elhappolja azt a kis lootot, amit ez hoz.

Remélem nem támadásnak veszed, de ez az állapot hosszú távon tarthatatlan és csak a felesleges adminügyeket, plusz a 2 oldal egymást utálatát erősíti.
A mostani dolog rajtad csattant, mivel te csinálod ezt már 3. napja, csak amit mi láttunk már tőled, ami mindenki számára úgy jön le, hogy arra játszol hogy ellehetetlenítsd az egész dolognak a kivitelezését., bocs.

Utoljára szerkesztve:

lounz.

SzerverAdmin
v4
2019. 01. 10.
1 478
4 493
V4 karakter
Mesa Varela
Ráértek most egy TeamSpeakes megbeszélésre?

E: 9kor várlak titeket, írjatok rám ha elfelejteném.

Utoljára szerkesztve:

Shawn Claybrooks

Írnok deák
2020. 04. 02.
588
2 202
V4 karakter
Shawn Claybrooks
Nem hiszem hogy csak véletlenül lenne ez a szabályzatban, illetve azt sem kifejezetten gondolom hogy ez CSAK és kizárólag a pénzszállító garázsra vonatkozik.
Logikátlan is lenne, ha csak az egyik scripthez tartozó helyszínre vonatkozna, hogy TILOS ,,épületeket körbevennie (jelen esetben mellette ülni a tetőn.)
Még mindig nem azzal van a probléma hogy elmész ott a helikoptereddel, hanem azzal van a probléma hogy 02.05 dátummal, vagy akár még korábban, fene se tudja nem vagyok ott mindegyiken elkezdted ezt, hogy VÉLETLENÜL te nyitáskor, ami scriptileg van szabályozva nyit a bank, de te már kormány tetőn dekkolsz, ott repkedsz és nézelődsz mindenkire úgy, hogy a helikoptereddel szinte rászállsz a fejükre, amit bizonyít is a 2 streamable amit beraktam bizonyítékként, ezen felül pedig előre 2 perccel véletlenül neked minden repülésedben az a bevállt szokás, hogy nézelődsz régi kormánynak a tetejéről.
Egyetlen egyszer nem volt olyan, hogy én a kormánytetőn megállnék és várnám, hogy történjen valami. Ez alaptalan, bizonyíték sincsen. Az, hogy ott parkol fent egy rendvédelmis maverick nem jelenti azt, hogy ott dekkolunk, hanem, hogy korábban meghalt valaki és nem vitte vissza a helikopterét a helyére. Most, se máskor nem álltam meg egyszer sem a kormánytetőn, szimplán elrepültem, megnéztem, hogy nincs-e fegyveres, se golyóállós, se körözött, aztán tovább álltam. Jelen pillanatban sem történt SEMMIFÉLE információadás, hogy bankot akartak rabolni, se semmiről. Körbenéztem, nem történt semmi, távoztam. Az, hogy te ott körözöl bank körül és leszállok közelebbre, hogy megnézzem nem vagytok-e fegyveresek, szerintem nem ütközik szabálysértésbe. A szabályzatba az van, hogy nem vehetjük körül bankot, nem adhatunk ki információkat bankrablásról, ameddig nem volt tényleges illegális tevékenység. Nem vettem körbe a bankot, készenléti járőrszolgálatot végeztem, nem láttam illegálist, távoztam rádiózás nélkül.

Egyébként ha vagyok elég figyelmes a társatok végigfutott négysávostól bank bejáratáig, ahol lekerült a mellény róla. Itt került levágásra a videó, nem értem mit vártok, ha végigfut az egyik személyetek golyóállóval a négysávoson. De mivel ezt nem vettem észre, csak maximum a motoros, emiatt én távoztam infóadás nélkül. Elnézést, de ez a tevékenység mind arról árulkodik, hogy STEALTH egyáltalán nem akart megvalósulni.
Nem olyan nehéz kivitelezni, mint ahogy te magad is csinálod, gondolom csináltál egy rutin repülési útvonalat, ami "véletlenül" pont dél előtt 2-3 perccel egy kormány tetőn lévő dekkolással ér véget.

Kormány tető való dekkolásról szó sincsen, az hogy belenézek az ott parkoló helibe, hogy kik ülnek benne, nem tiltja a szabályzat, ha fegyveres ül benne jelentem, ha minden tiszta távozok igazoltatás nélkül.
V4 elején el volt Borisz által tudtommal mondva, hogy INDOKOLT esetben ülhetnek be a kamerába, nem folyamatosan nézhető és számolgatható a nyitás.

Ezek teljesen változtak már. Volt már ebből ügy, nem is kevés az elején. El lett mondva, hogy a rendvédelem akkor nézi a kamerákat, amikor csak akarja. Ha guggolni látjuk az NPC-ket, akkor már gyanús lehet az egész tevékenység, hívhatóak az egységek. Így van megoldva a script, ehhez kell alkalmazkodnunk, ez volt az egyik indoka, amiért ez történt.

Ennek az egyik alapvető megoldása lenne az, hogy összefogtok az illegális csapatokkal, s nem egymás között versengenétek, mert ebből csak az lesz, hogy lebuktok állandóan. Ha nem délben, 4-kor, 8-kor pontban rabolnátok, hanem várnátok fél órát vagy többet, senki se fogja órákig nézni a kamerákat. Ha meg igen, akkor egészségére, én ebben nem lelem örömöm. Sőt, még egység sem lesz ott járőrözni banknál. Csak mivel egymás között megy a versengés, addig elfelejtitek azt, hogy mi, rendvédelem milyen könnyen fegyverest tudunk látni a banknál, milyen könnyen észre tudjuk venni, hogy bankrablás kezdődik.

Nem látom már az igyekezetet senki részéről, hogy STEALTH módban történjen a rablás, inkább azt látom, hogy minél nagyobb kaliberekkel, többen, és a nyitást követően gyorsabban menjetek be bankba, hogy a többi illegális frakció ne tudjon bemenni. Jelen esetben is fura számomra az, hogy a társatok golyóálló mellényben fut a bank bejáratához, konkrétan az ottani Maddog interiortól a négysávos közepén. Csak ez nem látszódik a videón, amit csatoltál, mert le lett vágva pont ott, ahol a karaktered megtorpan, s leveszi az illető a golyóálló mellényt. Erre nem láttam, hogy reflektáltál volna.

Az egész scriptnek a fegyverrel indítás a menete, az egész script azon áll vagy bukik hogy kicsoda mit lát meg.
Ilyen a script, ehhez kell igazodnunk. Ez is át volt már beszélve azon a beszélgetésen még régen, amelyekről valószínűleg nem kaptál információt. Tegyük azt hozzá, hogy Los Santos központi egyetlen nagy bankját STEALTH módban kirabolni eléggé necces. Láttunk már rá példát, én akkor, amikor nem pontban ezeken az időpontokban rabol az illetékes frakció. Csúsztok fél-1 órát, már nagyságrenddel nő az esély, hogy rájövés nélkül kihozzatok valamit. De azért egy ilyen bankot, ami Los Santos közepe STEALTH-en kihozni, az esély eléggé csekély.
Az egész PK azért születik, mivel sokan inkább csendben ülnek és nem emelik fel a hangjukat amiatt ami mindenki szemét szúrja, mivel félnek tőletek, hogy ki kinek az ismerőse, ki kivel van jóba, ki mögött mennyi admin span és társai áll egy-egy szitu után, mindenki nagyon jól tudja. Én meg tudom hogy ez az egész gondolatmenet azt eredményezi, hogy egy idő után hozzászokik a másik oldal hogy ,,ez is, az is, meg még a többi" unfair dolog is iratlan szabállyá kezd vállni.
Volt már ebből adminügy, nem csak nálam, továbbra sem ítélték azt jogosnak, hogy valaki a CCTV-ben gubbaszt az adott időpontokban, avagy járőrszolgálatot végez és körbenéz bank területén. Ha nincs fegyveres, akkor mint említetted keresnivalója sincsen ott. Én is így éreztem, amikor körbenéztem, megnéztem, hogy kik vagytok, mit csináltok, s mivel tisztáztalak titeket, távoztam banktól. Magatokra riasztottátok be, utána fordultam vissza Dilimoreból. Véleményem szerint szabálysértés akkor történt volna, ha rádiózom, hogy lehetséges bankrablás, vagy hogy valami sussy. Erre egyébként indokot adtatok a golyóállós futkorászás miatt, de mivel én nem vettem észre, emiatt távoztam, a motoros pedig nem tudom mit tett, de ő ott állt mellette.
Az egész bank systemben szinte nulla szabályozás fellelhető, ami konkrét dolgokat állítana.
Nem hogy leírva nincs szabályzat rá, de még csak az illegál leaderekkel sincsenek lekommunikálva az alap megbeszélt változtatások, amik módosultak.. Mi sem élő példa arra, amit fentebb leírtam.

Én aszerint játszok, ahogyan meg van beszélve, amik a játékszabályok. Ha ezekről nem tudtok, nem vagytok velük tisztában, akkor sajnos ilyen problémákhoz tartunk. Mint említettem, admin megkeresés történt, megkérdeztem a dolgot, hogy mi van, akkor ha kimegyek délben és körbenézek, rendben van-e? Rendben van, volt. Az nem lenne rendben ha alaptalanul berádióznám a dolgot. Jelen esetben ez egyáltalán nem történt, sőt mivel tisztáztalak titeket, távoztam.

Kapjunk már egy normális szabályozást rá ami velünk is, vagy csak a frakció leaderekkel akik a tudtunkra adják le van kommunikálva, mivel ez így már ténylegesen bocsánat, de undorító. A saját nekünk szánt scriptet nem tudjuk kihasználni ha stealthben szeretnénk, mivel mindenki bármikor nézhet és megláthat mindent.
Teljes mértékben együtt tudok érezni, én is jobban örülnék neki, ha ez tisztázva lenne globálisan, mert akkor elkerülhető az ilyen panaszkönyv, sőt a rengeteg adminügy, ami az illegál-legál között történik. Viszont jelen álláspont szerint én a megbeszélt játékszabályok alapján jártam el, nem estem túlzásba. Az, hogy már majdnem ilyen esetben van kint egység az említett időpontokban, nem mi vagyunk az elsődleges hunyói. Mint említettem az elmúlt három bank rádiózásom a következőn alapultak:

- Körözött helikopterrel való érkezés (túszejtés, tűzparancs)
- Fegyveresek ücsörögnek kormánytető tetején teljes fegyverzettel, golyóállóval. Megemlíteném itt is, hogy ha nincs rajtuk semmi, se fegyver, hozzá sem szagolok, nem rádiózok, távozok, mint jelen esetben is.
- Folyamatos légtérsértés bank felett, akár több helikopterrel is
Illetve támogatom azt teljes mértékben, hogy legyen akkor megbeszélve közösen, együttesen, hogy a jövőben lévő problémákat kihárítsuk. Szerintem ez mindkét félnek jót tenne. Én voltam ott, rajtam csattant az ostor, ez is megértem, viszont jelen álláspontjaim alátámasztják azt, hogy teljes mértékben a megbeszéltek alapján járok el, nem esek túl egy határon, nem ülök ott órákig. Volt, hogy kimentem, nem volt ott senki, eljöttem. A gyár camp is arról szól, hogy nem fogsz ott ülni huzamosabb idejig. Elnézel, ha tiszta minden eljössz. Ez engedélyezett. Ez itt is engedélyezett a banknál. Elnéztem, repültem két kört, lecsekkoltam, hogy tiszták-e az emberek. Távoztam. Nincs szó campelésről, se bank körbevevésről. Arról meg nem tehetek, hogy nem vagytok tisztában, hogy mi megengedett és mi nem, s sajnálattal hallom, hogy ez nem tiszta mindkét félnek. Szeretném, ha ez megtörténne, legalább is ezzel a panaszkönyvvel megoldódna a probléma. A panaszkönyv ugyebár személyes "támadás", én mindenre válaszolok neked szívesen, válaszoltam is, nem érzem azt, hogy szabályt szegtem volna. Viszont hiszek abban, hogy e panaszkönyvvel kevesebb probléma és vita lesz a jövőben, amennyiben megbeszélésre kerül a dolog, illetve véglegesen tudná mindkét fél azt, hogy mit szabad és mit nem. Szerintem, ha ezt meg tudjuk beszélni, illetve ténylegesen le vannak fektetve, be vannak biztosítva az adott szabályok, akkor mindkét oldal, mind legál, illegál részéről jobb lenne a bank szituáció. Részemről nincs harag, teljes mértékben megértem az álláspontod. Tartom magam ahhoz, hogy részemről szabálysértés nem történt, viszont szeretném, hogy ez a téma ki legyen vesézve, meg legyen beszélve, hogy mit szabad és mit nem szabad.

A többi részre érdemlegesen nem tudok válaszolni, szerintem nincs létjogosultsága annak itt, hogy én abban a bankban meghaltam-e vagy nem, eszméletemet vesztettem vagy nem, s társai.
Köszönöm szépen, hogy értelmesen meg tudjuk vitatni a problémát, sok esetben ez nem megy, s remélem, hogy valami pont kerül az i-re, amivel megoldódik az ehhez kapcsolódó feszültség, amit mindenkit érint ebben a közösségben. Továbbra is ajánlani tudom a TS3 megbeszélést, ahol szintén hasonló értelmes beszélgetést folytathatnánk, s közös nevezőre jutnánk, mi mint oldalak.

Edit: Edzésre indulok most, viszont 9-re szerintem vissza tudok érni, legalább is onnan jó nekem.

lounz.

SzerverAdmin
v4
2019. 01. 10.
1 478
4 493
V4 karakter
Mesa Varela
Megbeszéltük a panaszt, következmények nélkül fog zárulni.

Szeretnénk elérni, hogy az illegál és a legál is egy oldalon legyen, ezzel elkerülve a folyamatos vitákat. Úgy gondolom, hogy ez teljes mértékben elérhető lehet, ha valamiben megegyezünk és mindenki az alapján fog eljárni. Mint 5ös adminisztrátor, nem áll jogomban egy teljes rendvédelmis vagy illegálos oldalt korlátozni, viszont van ebben olyan tényező amibe beletudok szólni és helyre tudom rakni.

Amiért ez a panasz nyitódott, az egy olyan dolog ami már valóban egy OOC indokból kifolyólag történt folyamat Shawn Claybrooks részéről. Értelmeszerűen ezek az autó csekkolások (például: méterekre repkedsz egy autó fölött és követed azért, hogy megnézd nem-e mellényesek ülnek benne) azért történtek mert OOC köztudott információ, hogy a bank nyitásakor ki is lesz rámolva. Ilyen megmozdulásokat körülbelül semelyik rendőr sem tesz egyetlen játékossal sem, aki tegyük fel pláza körül autókázik. Ahányszor van kipakolva a bank, valószínűleg annyiszor is hal meg egy adott rendvédelmis, tehát ez alapján nem jogos az a felvetés, hogy "Mindig kipakolják ilyenkor, szóval ezért figyeljük". Nyilván nem lehet azt se megtiltani a rendőröktől, hogy ne autókázzanak bank környékén a nyitáskor, viszont ezeket a dögkeselyűs megmozdulásokat, hogy ha kell - ha nem ellenőrizzük az autóban meg helikopterekben ülő embereket ezeket engedjük el. Egyáltalán nem fer így a játék, egy köztudott OOC információ miatt ne legyenek ilyenek csinálva csak azokkal akik aranybanknál várakoznak.

A CCTVs dologra kitérve, ezen nem tudok mit változtatni. Escobar elmondta egy admin meetingen, hogy a rendvédelem akkor ellenőrizheti az aranybankban található kamerákat amikor csak akarják, jelenteni is lehet a rablást a guggoló NPCkre, kalapálásra, a kilángvágózott rácsra és a többire. A stealth része a banknak egyáltalán nem létezik, ezen nem is lehet változtatni amíg nem érkezik egy update erre. Viszont mind a kettő fél egyetértett egy rendszer behozatalában (ami legjobb tudomásunk szerint Honvédségnél jelenleg van), ahol adott időkben lehet csak a kamerákat ellenőrzni, ezzel elkerülve azt hogy belegyenek előre campelve a kamerák nyitáskor. Ez fél óránként van elvileg, kezdve 12:30, 13:00 és így tovább. Erre értelemszerűen nem kötelezhetünk rá senkit se, viszont valóban egy fairebb körülményt lehetne teremteni az aranybankot kipakoló illegálosoknak, ha a rendvédelmisek és köztük közös megegyezés alapján bizonyos időnként ellenőrizhetnék a kamerákat, ezzel elkerülve az OOC köztudott rabló idők lecampelését mint például a déli nyitás, illetve esélyt adni a jelenleg nem kivitelezhető stealth rablásra. Ha a maradék rendvédelmi szerv (leaderek) is úgy gondolnák, hogy ez segítené a jelenlegi helyzetet és az MGs dolgokat elkerülhetővé tenné, akkor hálásan várnánk ezt a rendszert - Ha nem, teljesen nyugodtan ellenőrizzék a nyitás pillanatában.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.