Egy régi téma felfrissítése. Interior Berendezés

mason.

Targoncás FBI ügynök
2019. 01. 12.
229
487
Miskolc
V4 karakter
Aaron Denzel
Sziasztok.

Számomra egy elég fontos témáról szeretnék egy összeszedett, alapos témát összerakni, mivel régóta foglalkoztat ez a dolog és mondhatni v3 óta nem is kapott nagyon frissítést ez a rendszer.
Köszönöm ha végig olvasod, Ebben a topicban Az interior Berendezéshez tartozó ötleteimet szeretném megosztani veletek és lehetőleg szemléltetni is azokat.

Nos...
Kezdetnek szeretném kifejteni magát a rendszert. Szerintem jót tenne neki egy kis frissítés mint dizájn szempontjából mint elrendezés terén. Ennek a legjobb példája a Matricázóban található kis ablak, amiben úgymond csempe szerint felvannak sorolva a kategóriák és azok szerint tudjuk kiválasztani mit szeretnénk használni. Remek lenne ha ez bekerülne az interior rendszerbe, mert sokkal egyszerűbb lenne keresni valamit mint hogy végigpörgetem az egészet. Bal felső sarkában lenne egy kis ablak, amire ha rákattintunk lenyílik egy ablak és ott kiválaszthatjuk mi közül szeretnénk válogatni mint például Tapéták, Bútorok, Dekoráció. Példának okáért a bal felső sarokban lenne egy gomb amivel ezt az ablakot előlehet hozni.

interiorrendszerpng1.png

Szemléltetve a képen is, a dizájn részére is készítettem egy elképzelést, de természetesen ezek csak példák a saját stílusom és elképzeléseim alapján készítettem ezeket.
Következő komolyabb témánk a Méretek.
Rengetegszer történt meg az az eset amikor egy ingatlant rendeztem be valakinek az első kérdés az volt hányszor hanyas az ingatlan. többségében a válasz az volt hogy 10x10-es és egyből fogtam is a fejemet. Szerintem nagyon fontos lenne ha megkapná ugyan azt a limitet a 10x10-es interior mint a 7x7-es tehát legalább 304 object, máris jobban elszabadulhatna az emberek számára a fantáziájuk és dolgozhatnának ki részletesebb interiorokat. A méretekhez lehetne még sorolni például hogy osztható legyen az interior például két darab 4x4-es. Ezzel arra gondolok hogy például lenne egy összekötő hozzá és akkor több részre lehetne osztani az interiort nem csak egy kockánk lenne amit személyre szabhatunk.

kettodarab-interior.png

Ehhez a témához tudnám csatolni a következő ötleteimet a berendezhető interiorok részéhez...
Más fajta berendezhető interiorok. Alapvetően az lenne az elképzelésem hogy ugye mint a való életben is vannak ingatlan típusok. Na ehhez lehetne hozzákötni hogy a játékosok tudjanak különböző interiorokat ígényelni mint például L-Alak interior, Kádárkocka és hasonlók. Kicsit színesebb lenne ha nem csak egy kockát tudnánk az ízlésünk szerint testreszabni, hanem lenne valamilyen formája a háznak.

L-alak.png

Következő komolyabb rendszer az Emeletek.
Mindig is érdekelt volna ha az interiorunk több emeletet is kaphatna, ezáltal jobban személyre szabható. Több fajta lépcsőt is hozzá lehetne adni természetesen ezek prémium tárgyak lehetnének vagy jelentősebb összeg lenne az ára mivel az ingatlan értékét nagy mértékben növelné.

emeletek.png

Alapvetően a következő dolog ami szerintem megérne egy átalakítást az a nyílászárók.
Lehetne kicsit színesebb több fajta ajtó illetve ablak, mivel rengetegszer látok olyan ingatlanokat amikben egyáltalán nem is található ablak. Nos ezekre szeretnék Pár példát hozni különböző méretű és formájú ablakkal. Erre az ötletem az lenne ha megvalósítható az interiorok modelljeinél hogy dupla faluak lehessenek. Ezáltal lenne bennük egy kis mélyedés és máris kicsit életszerűbbek lennének az ablakok is illetve az ajtók is. Ablakok esetében például tárgyakat is lehetne elhelyezni amik feldobnák az egészet.

ablak3.png

ablak2.png

ajto.png

Végezetül ha tudom azt mondani ami egy kicsi ráncfelvarrást megérdemelnének azok az objectek amivel az egész rendszer működik. Rengeteg tárgyat lehetne használni de van aminek a textúrája rossz, van aminek a fényelése nem jó, és vannak olyan tárgyak amik buggosak (nem mozgathatók, a mozgatás blip elugrik a képernyőről.) Dekoráció terén is bővülhetne a paletta, ehhez rengeteg ötlet van amivel később lehet bővítem a topicot.

lastpic.png

Köszönöm ha végigolvastad, és várom hozzászólásban a véleményeteket illetve az ötleteket. Próbáltam összeszedni a fontosabb dolgokat amik megfogalmazódtak bennem amikor elkezdtem ezt a topicot, nagyjából sikerült mindent összeszednem amire gondoltam de persze rengeteg ötlet van ami király lenne. Remélem fontolóra veszik ennek a rendszernek az átdolgozását is.
További szép napot, sziasztok!

• Fire
Reactions: Rizzo