Tisztelt Diego Guzman!
Edward Brown vagyok, az 1121 See City, El Corona utca 1. székhelyű, See City Közlekedési Központ társaság belső ellenőre. Én fogom a panaszát bírálni!
A panaszát átvizsgáltam, és úgy vélem, hogy az SCKK-34-es taxi sofőrje (Yandiel De Carrasquillo) valóban a hosszabb útvonalon fuvarozta önöket, és ezzel megszegte az etikai kódex egyik pontját.
Az érintett személy az etikai kódex V./1. pontját hagyta figyelmen kívűl, mely így szól:
"Az ügyfél által az úti cél meghatározása történhet:
• pontos cím bemondásával;
• útvonal megjelöléssel; (seego rendszer használata, ha van)
• jól behatárolható körzet megjelöléssel;
• ez utóbbi esetben körzeten belül un. rávezetéssel.
Az ügyféltől beszállása után, de még a személyszállítás, autómentés megkezdése előtt a sofőrnek meg kell kérdezni az úti célt. Ezt követően az ügyfél által kívánt útvonalon kell a személyszállítást, autómentést lebonyolítania.
Amennyiben az ügyfélnek nincs kérése, vagy javaslata, mindig a legrövidebb és/vagy legcélszerűbb útvonalat kell választani (pl.: útminőség, forgalmi helyzet). Az ügyfél figyelmét a forgalmi dugókra és egyéb forgalmi akadályokra minden esetben fel kell hívni!
A sofőr nem köteles a személyszállítást, autómentést teljesíteni olyan útvonalon, amelyet veszélyesnek tart, vagy amely a gépkocsi állagát veszélyezteti."
Ezáltal szóbeli figyelmeztetésben részesítem Yandiel De Carrasquillo-t az "Szándékosan a hosszabb úti cél megválasztása." indokkal.
Los Santos, 2023.09.30.
Tisztelettel:
Edward Brown