- 2019. 01. 17.
- 390
- 770
- V4 karakter
- Deverina Ina Kaamil
- LV karakter
- Deverina Ina Kaamil
- V2 karakter
- Kamilla McCarthy
Panasztevő InGame neve:
► Deverina Ina Kaamil ◄
Panaszra tett személy InGame neve:
► Lana Reyes ◄
Panasz oka, leírása, kifejtése:
► Közösségrombolás, frakcióval való visszaélés. Nagyon jól tudom, hogy első ránézésre mindenki azt gondolja, hogy ez teljesen IC ÜGY. Azonban feltenném a kérdést, meddig tűrjük, hogy egy rendőr semmiféle IC (talán ooc bizonyíték nélkül) is lecsukhat bárkit kedve szerint, majd azt írják, hogy ic ügy, tegyél panaszt IC, amiről jól tudjuk, hogy nagy esélyel semmi se lesz. Úgy gondolom ha valaki elmegy rendőrt játszani, akkor sem történik olyan ic, hogy valaki azt mondja neki, hogy engem xy személy megvert, és semmiféle nyomozás nélkül, (esetleg harci sebek utáni kutatás) nélkül elhiszi és lecsukja az adott személyt. A valóéletben van egy előnyünk, mégpedig az ügyvéd, azonban itt nem feltétlen kivitelezhetó, hisz a rendőrség nem hoz ügyvédet neked, hiába vannak meg a "jogaid" még sincsenek meg, mert magad kell gondoskodj arról, hogy mindig legyen egy ügyvéd ismerősöd aki jelen van a szerveren. Ez nyilvánvalóan kivitelezhetetlen. Vázolom a szituációt: Él bármelyik jogával? - Igen, ügyvédet szeretnék! - rendben, ezesetben szerezz. - hát de nincs - akkor így jártál. Jelen pillanatban ez van, és ebből kifolyólag bárkit lecsukhatnak a rendőrök bármivel, ic és OOC következmények nélkül.
Miért gondolom közösségrombolásnak? Azért mert hosszútávon ez nagyon káros a játékosoknak, fesztülséget szít a rendvédelem ellen, hisz joggal fogják megutálni őket, mivel se ic se OOC követezménye nem lesz annak, hogy veled OOC szúrnak ki, amire rákenik, hogy ic ügy. IRL megvannak a jogi következményei és ezért nagyon nehezen lehet egy ilyet megoldani, de mivel a szerveren nem védheti magát és ügyvéd se az esetek 95%ba a játékos így el van lehetetlenítve. Ez szimplán irreális, elkéne gondolkozni ezen mélyebben, mert nagyon régóta mindig csak az a válasz erre mindenkitől, hogy IC ügy, miközbe tudjuk, hogy egy oltári nagy ooc kiszúrás a játékosokkal szemben, amivel büszkén élnek vissza a rendőrök. Természetesen tisztelet a kivételnek. ◄
Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
► Amiből valóban kialakúlt egy verekedés Ezek után, kb 5perc elteltével a zacis melletti bolt elött ettem, mikor oda jöttek a rendőrök, hogy ők végig nézték a verekedésem. Sorban vannak a videók.
A videókon az is látszik, hogy talán rózsaszínű néger csávó láthatta az eseményt aki rendőr, de ő is csak a szemével, mellesleg ha látja, hogy verekedik két ember, miért várja meg rendőrként, hogy animba essen valaki? miért nem avatkozik közbe? Ha netán nem rendőr lett volna, akkor feltenném a kérdést, hol látta bárki is azt, hogy én animba vertem a csávót? egyértelmüen nincs rá bizonyíték IC, de még OOC sem megmerem kockáztatni mert arról se kaptam semilyenvideót, ha van is lényegtelen, mert itt arról van szó, hogy bármit megtehetnek a rendőrök IC, amivel másnak OOC kárt okoznak, OOC következmények nélkül, mondván, hogy ic ügy. Nagyon gyerekes gondolkodás ez és ideje lenne kinőni ebből, mert ez tényleg szimplán közösségrombolás ami már sajnos meg is látszik, mivel egyre több ilyen fordul elő. A logok a videókba láthatóak, ha esetleg nem, küldök logot is. ◄
Megjegyzés:
► Nagyon bízok benne, hogy nem annyi lesz a válasz az admin részéről, hogy IC ügy, és panaszt az alábbi linken tudok tenni IC. Mert ezesetben nem lett megértve a probléma. IRL nem történik ilyen, nem lehetséges ilyet tenni, mivel számtalan módon megcáfolod, és megtudod akadályozni a jogaiddal, hogy ne csukjanak le és ne tehesse meg a rendőr. Ilyen egyszerüen nem történik a valóéletbe mint ami itt, mert irreális. Abban is bízok, hogy erre nem a megszokott ez egy játék, nem minden szószerint az irlre épül, válasz fog jönni. Biztos fogok pár nevetős reakciót kapni, de sajnos már azt kell mondani lassan, hogy megkell szokni és le kell nyelni. Köszönöm szépen. ◄