Sziasztok!
Szeretnék reagálni az itt megjelent panaszkönyv-bejegyzésre az én oldalamról is. Elöljáróban fontos tisztázni, hogy Ryderrel IC-n és OOC-n sem ismertük egymást, nem beszéltünk össze sem előtte, sem utána – teljesen véletlenül futottunk össze a helyszínen. Santiagóval volt már korábban IC kapcsolatom egy eseménysorozat kapcsán, de azon túl nem álltunk összejátszásban, nem egyeztettünk semmiről a jelenet előtt vagy után.
A konkrét helyzetről: az egész szituáció ott vette kezdetét, hogy Santiago váratlanul elővette a kését, és hadonászni kezdett vele. Erre én is – teljesen reflexszerűen, IC reakcióként – előkaptam a saját késemet, pusztán a pillanat hevében reagálva a helyzetre. Tudom, hogy nem kellett volna, ez akkor realizálódott is bennem, szinte azonnal vissza is raktam, miközben Santiago még mindig a kezében tartotta a sajátját. Ezután kapcsolódott be Ryder, aki elővette a telefonját, készített egy képet Santiagóról a késsel a kezében, majd „xd”-t írt IC chat-ben. Én ezt egyértelműen úgy értelmeztem, hogy ő is inkább poénnak veszi az egészet, így úgy éreztem, nem lóg ki a karakterem viselkedése, ha részt veszek a helyzetben. Amikor később én is elővettem a fegyvert, és láttam, hogy Ryder elteszi a telefonját, én is rögtön elraktam a fegyvert – tehát figyeltem a reakciókra, nem akartam magamtól tovább szítani a tüzet. Később, amikor újra elővette a telefont, akkor ismét elővettem a fegyvert, ez részemről csak egy IC reflex volt a történtekre. Nem volt célom a FUN-olás, csak próbáltam alkalmazkodni az IC helyzethez.
A panaszkönyv írójához külön is szólnék: szerintem ezt az ügyet OOC is meg lehetett volna beszélni, akár admin jelenlétével is, teljesen nyitott lettem volna rá. Nem igazán értem, miért kellett ezt rögtön PK-n keresztül elintézni, főleg egy ilyen komolytalanabb helyzetben, amiből senkinek nem származott tényleges kára, legalábbis részemről biztosan nem volt ilyen szándék. Ettől függetlenül őszintén sajnálom, ha a történtek bármilyen kellemetlenséget vagy kárt okoztak számodra, és természetesen vállalom érte a felelősséget. Részemről csak annyi történt, hogy IC próbáltam jól érezni magam egy spontán helyzetben, ami valóban túllépett egy határt, ezt elismerem. Ugyanakkor úgy vélem, senkinek nem okoztunk ezzel valós vagy tartós problémát.
Köszönöm, ha elolvasod, és remélem, hogy tudjuk ezt normálisan kezelni a jövőben.
Üdv,
Manfri Gaskin