Danny McNeill jelentkezése a Luchese Law-hoz

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

fazo83

Írnok deák
Támogató
2020. 06. 07.
564
486
41
V4 karakter
Dr Dante Colleoni
kozep-2kozep.png

image.png

I. Általános adatok

Neve: Danny McNeill
Végzettsége: jogász
Elérhetősége (tel): 38761188797419
Születési hely, idő: Los Santos, 1954.06.26.
Bűntetett előéletű? nem
Vezetői engedélye: van
Bejelentett lakcíme: San Fierro, Palisades 13.
Személyigazolvány száma: 118692523
Rendelkezik saját gépjárművel? igen
Ha beszél idegen nyelveket, milyeneket? Alapfokú angol és német nyelvismerettel rendelkezem.

image.png

II. Életút

Korábban hol dolgozott? Köztisztasági managerként kezdtem a pályafutásomat a városban, majd fuvarozással kerestem a kenyérre valót. Halászatot is kipróbáltam. Közben megőgazdasággal és állattenyésztéssel is elkezdtem foglalkozni, ebben jó pénz volt. A megkeresett összegeket ingatlanbefektetésekkel forgattam meg, majd a hasznot befektettem.
Miért szeretne ügyvéd lenni? Korábban nem volt módom a jogi végzettségemmel elhelyezkedni, így most nagyon örülök, hogy egy ilyen lehetőségre találtam.
Mi motiválja az életben, mik a céljai? 68 éves vagyok, nyugdíjas. Megéltem már sokmindent, egyedülálló vagyok, gyerek is önálló életet él évek óta. Már megteremtettem magamnak egy biztos megélhetést, így nem vagyok a munkához kényszerítve. Már azt tehetem, amihez kedvem van. Mostmár magasabb célok lettek a fontosabbak, szívesen szolgálom a közösségemet. Így kezdtem el a Parkolás Felügyeletnél is a munkát nyugdíj mellett, szerettem volna a köz hasznára lenni. A cégnél végigjártam a ranglétrát, közel kerültem a vezetőségi pozíciókhoz már, így ott is leginkább már az ügyek intézésével, a dolgozók felügyeletével foglalkozok, na persze azért belefér még egy kis lefoglalás is. Tehát a saját céljaim egybeesnek a köz szolgálatával, azt gondolom, hogy az ügyvédi feladatok is beleillenének ebbe.
Az elmúlt hét napban miből származott jövedelme? Parkolás Felügyeletes fizetésemből és a megtakarításaim hozamaiból származott a jövedelmem az elmúlt időszakban.

image.png

III. OOC rész

Van Discordod? Igen, rendelkezem Discorddal és napi szinten használom is.
Hogy szólíthatunk? Zoli
Játszott perceid száma? 246679
Miért érdekel ez az rp vonal? A jog világa IRL sem áll tőlem távol, a környezetemben mindig megkeresnek amikor valami jogi/hivatalos ügyet kell intézni, és elég eredményesen elboldogulok, illetve a vállalkozásomban is ezeket magamnak intézem. Így a játékban is szívesen foglakoznék ilyesmivel, az ügyvédi irodát jó ötletnek tartom, színesítheti a szerveren az rp-t. Nem vagyok se kereskedő típus, se az, akinek a lövöldözés a mindene, a nyugodtabb, lassabb rp-ket részesítem előnyben, a Parkolás Felügyeletnél is ez az egyik, ami tetszik. IRL épp elég rohanás van, a játékban ez már annyira nem hiányzik. Az ügyvédi tevékenységet is általánosságban hasonlóan nyugodtabb jellegűnek tudom elképzelni. És az sem hátrány, ha valamiben az embernek az eszét is kell használnia.
Elmúlt 30 napban voltál-e AdminJailben? nem
Milyen frakciókban voltál eddig (ha voltál)? Parkolás Felügyelet (jelenleg is - belső ellenőr rangon)
Szerinted mi lehet egy ügyvéd feladata a szerveren? Mivel ügyvédről van szó és nem ügyészről, így nem az állam és a hatóságok képviselete lehet a feladat, hanem a büntetőeljárások során a vádlottak védelme, esetleg polgári peres eljárásokban a felek képviseletének ellátása. Ha bíróság bekerülne a szerverre, akkor tárgyalás formájában is lehetne bonyolítani ezeket az eljárásokat, esetleg ügyészi, bírói tevékenységgel is bővíteni a hatáskört. További tevékenységnek bármilyen feladatot el tudok képzelni IG, amit IRL is végez egy ügyvéd, pl. a lakosság részére jogi tanácsadás biztosítását, vagy akár magántulajdonú ingatlan/farm, esetleg járművek bérleti szerződéseinek ügyvéd előtti megkötését, ezáltal biztosítva a szankcionálás lehetőségét a szerződés megszegése esetén. Lehetne szomszédok/lakóközösségek érdekképviselete, válóperek, hagyatékok ügyintézése, kártérítési eljárásokban képviselet, cégek számára jogi ügyintézés, stb. A lehetőségeket bőségesnek tartom. Mivel ez egy script nélküli frakció, így nem gondolnám, hogy az ügyvéd használatára kötelezni kellene a játékosokat bizonyos ügyekben, hiszen legtöbbjük rohan, és nem akarja bonyolítani az napi dolgait. Azonban meglátásom szerint van az a szűkebb réteg, akik kifinomultabb rp-re vágynak, így nekik jól jöhet egy ilyen lehetőség. És különösen fontos lenne, hogy attól, hogy nem kötelező az ügyvédi részvétel az ügyek/eljárások során, attól függetlenül minden hivatalosan a szerveren működő frakció elfogadná az ügyvédi iroda működését, részvételét és jogkörét azokban az esetekben, ahol a játékos ügyvédi segítséget vesz igénybe.
Szerinted milyen napi ügyvédi tevékenységeket fogsz ellátni a szerveren, kezdetben? Napi feladatként kezdetben büntetőeljárások során a vádlottak védelmét gondolnám leggyakoribb feladatnak, mivel ezen eljárások jelenleg is folynak, de ügyvéd nélkül. Ezért most ezen a téren látok azonnali bekapcsolódási lehetőséget az ügyvédek részére a szerver életébe. Az előző kérdésre adott válaszomban részletezett további feladatokhoz előbb azon tevékenységeket meg kellene honosítani a szerveren, de úgy gondolom, hogy van ezekben jövőbeli perspektíva.

Utoljára szerkesztve:
  • Imádom
Reactions: keeg és Ivano

Lezer

"Nem mindegy, hogy bogár vagy szélvédő vagy."
2019. 01. 10.
317
1 173
Debrecen
V4 karakter
Pietro Luchese
Nagyon jó kis lapot dobtál össze, megpróbáljuk. A jövő héten összeegyeztetünk egy időpontot.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: fazo83 és keeg
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.