Czigle Zsolt, rendőri túlkapás.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

2lin

Újonc
2024. 02. 14.
2
5
V4 karakter
Czigle Zsolt
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
belsoellenorzesiosztaly@nav.hu

Pénzügyőrre tett panaszbeadvány

Panasztevő neve:
<< Czigle Zsolt >>
Panasztevő születési helye, ideje:
<< Angel Pine 1985>>
Panasztevő telefonszáma:
<< +38-76-309-0609 >>

Panaszra tett pénzügyőr neve:
<< Anisimova >>
Panaszra tett pénzügyőr jelvényszáma:
<< 319 >>
Panaszra tett pénzügyőr gépjárművének adatai:
<< Fehér BMW>>
Intézkedés helyszíne,időpontja:
<< Sanfierro alagút >>

A panaszolt intézkedés, cselekmény leírása, indoka:
<< Testvéreimmel utaztunk, felszólításra kerültünk igazoltatás céljából. Az igazoltatás során, megkaptuk a lehetőséget, hogy az autónkba maradjunk, a következő mondattal "Nem kell kiszállni". Nem kell, de van rá lehetőség. Miután kiszálltam a járműből Anisimova alkalmazottuk kényszeríteni kezdett, hogy szálljak vissza, sokkolót alkalmazott, annak ellenére, hogy előtte megadta a szabadságomnak a jogát. Rá pár percre, ismét megvolt a lehetőség, amivel szintén éltem, ugyanis hosszas 20 perces igazoltatásnak indult, tanuló újoncokkal. Véleményem szerint ez az időintervallum egy igazoltatáshoz rengeteg, hogy egyhelybe üljek, úgy hogy többször is megkapom a lehetőséget arra, hogy elhagyjam a gépjárművet. Összegezve, nem utasítást kaptam, hogy ne szálljak ki, hanem lehetőséget, hogy bentmaradhatok. Az ellenőrzés során semmi illegálisat nem találtak nálam, okom sem volt "utasítást tagadni". >>

Melléklet:
<< Nem készült, ha még kameráztam volna, megis ölnek a szervezetük tagjai. Két tanú, Emmett Martins és Dimitri Matovic helyben voltak.>>

Aláírás:
<< Czigle Zsolt >>

DreeN

Peace out ✌
2019. 01. 10.
722
1 212
20
Szeged
V4 karakter
Anthony Hardwick
LV karakter
Anthony Hardwick
NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
BELSŐ ELLENŐRZÉSI OSZTÁLY
✉ belsoellenorzes@nav.hu

Tisztelt panasztevő!
Tájékoztatom, hogy az ügy kivizsgálását a Belső Ellenőrzési Osztály elvégezte.

A pénzügyőrök testkamerájának felvétele alapján a következő megállapítást tudom tenni;
A hivatalos felszólítás során a szöveg tartalmazza ,,maradjon a gépjárművében!" részt. Ez nem egy opcionális dolog, amelyt a civil eldönt, hogy betart vagy sem. Ez egy utasítás, amelyet KÖTELEZŐ betartani. Mikor elsőnek Emmett Martins sofőr mondta, hogy kiszáll és odaadja az iratokat, a tanuló normális modorhoz méltóan úgy mondta, hogy nem kell kiszállni. Ez szintén nem opcionális.

A sokkoló használata teljes mértékben jogszabályszerű volt. Többszöri felszólítás ellenére SEM szállt vissza a gépjárműbe.

A panaszra tett pénzügyőr és társai nem vétettek hibát. A panaszbeadvány elutasításra kerül.

San Fierro, 2024.02.14
Anthony Hardwick
püőr. hadnagy
Belső Ellenőrzési Osztály​

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.