- 2019. 09. 17.
- 365
- 463
- V4 karakter
- John Shelton
Milyen néven szerepelsz játékban, illetve fórumon?
Kettő nevet használtam korábban a játékban. Először Dr. John Clancy-ként ismerhettek meg az emberek engem, majd 2020. óta John Shelton néven vagyok megtalálható. A fórumon Clancy nevem használom.
Mióta játszol szerveren, valamint fórumot mikor kezdted el használni?
2017. április 28. napon 18 óra 31 perckor regisztráltam Seemta V3 szerverére. A fórumot először leader időszakomban kezdtem el aktívan használni, ugyanis számos honvédségi topicot kezeltem a frakción belül. Ez a statisztika rám nézve az új fórum létrehozásával sajnos törlődött.
Miért szeretnél globális moderátor lenni?
Kisebb nagyobb szünetekkel, de elmondhatom, hogy már több mint 7 éve Seemta-hoz kötődőm. Ezen időszak alatt, annak ellenére, hogy még soha nem voltam adminjail-ben, nem töltöttem be leaderségen kívül semmilyen más egyéb beosztást, ami szerver életét elősegíthette volna. Nem voltam a szerveren sem adminisztrátor, sem pedig See Game Helpdesk tag sem. Egy-két alkalommal húztak rám ideiglenes adminsegéd jogkört, azonban ezt sem nevezném természetesen számottevőnek a szerver életében. Aki ismer, azt tudja, hogy én ezt sokszor hangoztattam is, mert ekkora idő távlatában én is alkotni szerettem volna valami maradandót. Ebből a gondolat menetből kiindulva fogalmazódott meg bennem egy olyan ötlet, hogy jelentkezzek-e moderátornak? A globális moderátor jelentkezéseket korábban is figyelemmel követtem, azonban jelentkezési lap elkészítéséhez egy alakalommal sem folyamodtam, mert úgy éreztem fórumi aktivitás hiányom méltánytalan lenne a pozíció betöltéséhez.
Miért pont téged válaszunk?
Ennek ellenére, én mégis úgy érzem, hogy önmagában nem lehet kizáró ok az, hogy nem rendelkezem több ezer fórum hozzászólással. Jelentkezésem előtt elolvastam a feltételeket és úgy érzem, a szükséges elvárásoknak megfelelek. Soha nem voltam szankcionálva fórumon, a szabályzattal tisztában vagyok, és úgy gondolom munkámból adódóan egész jó kommunikáció- és problémamegoldó „képességgel” rendelkezem. Talán még a helyesírás és az érthető fogalmazás is „m-e-gy-e-g-e-t”. 30 évvel a hátam mögött érettnek gondolom magam, és rendelkezem annyi tapasztalattal, hogy moderátor team-et alkalom adtán még támogatni is tudjam.
Naponta mennyi időt töltesz a fórumon?
A napi akitivitás nálam olvasásból, tájékozódásból, sok esetben informálódásból áll. Ennek függvénye változó.
Milyen referenciákkal rendelkezel?
Ha jól emlékszem a dátumra, akkor nekem úgy rémlik, hogy már 2018.-tól leaderi feladatokkal lettem megbízva a Honvédségen belül. Emlékeim szerint,- meg a többiek elmondásából is, mivel megkérdeztem másokat is - 2 éven át folyamatosan aktív leader jogkörrel rendelkeztem. Ebben az időszakban számos ismeretanyagot gyűjtöttem, melyből szakmai jellegű leírást készítettem fórum felületen Honvédségi frakación belül. Létrehoztam a Katonai Kézikönyvet, melyben alapvető katonai ismereteket fogalmaztam meg. Részt számos vettem frakció fejlesztésben, és sok esetben együtt dolgoztuk ki, milyen irányba haladjon tovább frakció. Ezt követően leaderséget átadtam, hogy lehetőséget nyújtsak másoknak is, de továbbra is vezetői szerepkörben maradtam, a döntéseket ezután is közösen hoztuk meg a leaderekkel. Jól esett mert legtöbbször adtak a véleményemre, tudták, hogy frakció érdekeit tartom szem előtt. Többször felkértek főleader-i szerepkörre, de minden alaklommal visszautasítottam, mert tisztában voltam vele, hogy munkámnak köszönhetően nem tudnék annyi időt fordítani egy frakció vezetésére, hogy azt saját elvárásaimnak megfelelően, pontosan, precízen, valamint kellő akítvitással managelni tudjam. Később a Nemzeti Nyomozó Irodához átszerződtem. Jelenleg itt próbálom szakmai tudásommal a rendvédelmi rolle-playt támogatni.
Rendelkezel TeamSpeak 3-al?
Igen, TeamSpeak 3-al rendelkezem.
Hogyan tudnád segíteni egy kezdő fórumozó dolgát?
Sokak számára nem alapvető, azonban a fórum különféle segítő jellegű leírásokkal rendelkezik. A fórum szabályzat ismerete nélkülözhetetlen egy aktív fórumozó részére, ezért szükségesnek tartanám az alapvető szabályzat ismertetését, valamint annak bemutatását. A leírások topicban szerverrel, weboldallal, valamint TeamSpeak 3-al kapcsolatban számos segédlet készült, ami egy kis olvasást követően kellő ismerettel segítheti az elakadt felhasználókat.
Milyen ismeretséggel rendelkezel fórum moderátori csapaton belül?
Ha nem tévedek, akkor elég régóta ismerem Flavio-t honvédségi korszakból, valamint Louis-t és Mich-et is.
Mutatkozz be, mit lehet rólad tudni?
Az öregebb játékosok Clancy-ként ismerhettek meg engem. Maximalistának és igényesnek tartom magam, ha valamilyen munkáról van szó. Saját magammal szemben mindig magasabb elvárásokat fogalmazok meg, mert én így igyekszem megfelelni a környezetemnek. Már 6 éve hivatásos vagyok. Annak idején bűnügyi érdeklődésem miatt jelentkeztem erre a pályára. Elmondható, hogy nem egyszerű minden kihívásnak megfelelni ebben a szakmában, de én továbbra is motivált vagyok és hosszú távú lehetőségként tekintek rá. Rendelkezem rendészeti és bűnügyi, valamint elemző-, értékelő tapasztalattal. Előbb bűnüldözési területen kisebb lopások és betörések felderítése, míg utána már gazdaságvédelemi területen ismeretlen tettesek által elkövetett vagyon elleni bűncselekmények, mint például pénzmosás, sikkasztás illetve különböző sorozat csalások felderítése volt az elsődleges feladatköröm. Jelenleg második egyetememet végzem. Korábban civilként környezetmérnökként végeztem, ebben a pillanatban meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tiszti diplomám megszerzésért tanulok már a 2. évfolyamban. Nyitott vagyok a változásra, igyekszem folyamatosan szakmailag fejlődni, rengeteg szakirodalmat olvasok, valamint felsőoktatásban aktívan részt veszek. A szakmai gyakorlat egy új területet nyitott meg előttem Elemző-Értékelő Főosztályon. A fórum moderátori munka is hasonló alaposságot és precizitást követel meg, így ezt a tevékenységet akár párhuzamként is említeném a munkámmal, ugyanis az alaposság mellett, itt is a hangsúly a szabályok betartatására alapszik. Hivatásommal igyekszem segítséget nyújtani környezetemnek, valamint erkölcsileg példát mutatni az emberek irányába. Közvetlen és türelmes embernek tartom magam, könnyen ismerkedem másokkal. Bízom benne, hogy ez hozzáállásomban és viselkedésemben is megmutatkozik. Amennyiben lehetőséget kapnék, munkámmal szívesen segítenék moderátor társaimnak, valamint örömmel lennék tagja fórum moderátor team-nek!
Utoljára szerkesztve: