Chihiro Tatsumoto panaszbeadványa

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Boldi88

Zöldfülű
2023. 06. 20.
176
961
V4 karakter
Artyom Egorov
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
belsoellenorzesiosztaly@nav.hu

Pénzügyőrre tett panaszbeadvány

Panasztevő neve:
<< Chihiro Tatsumoto

nevében és képviseletében
Artyom Egorov >>
Panasztevő születési helye, ideje:
<< Maebashi, Japán; 2002.02.01. >>

Panasztevő telefonszáma:
<< +38-76-640-6411

és
+38-76-213-5447>>

Panaszra tett pénzügyőr neve:
<< Elvin Hendrix pénzügyőr őrmester >>

Panaszra tett pénzügyőr jelvényszáma:
<< 1392 >>

Panaszra tett pénzügyőr gépjárművének adatai:
<< nem releváns >>

Intézkedés helyszíne,időpontja:
<< SeeRing, 2024.09.09. 20 óra 50 perc körül >>

A panaszolt intézkedés, cselekmény leírása, indoka:
<< 2024.09.09-én 20 óra 50 perc körüli időben közlekedtem a SeeRing melletti körforgalmon keresztül, Doherty irányából SeeRing irányában a Csirio-1 forgalmi rendszámú Mercedes-Benz Sprinter típusú gépkocsimmal.

Közlekedésem során a körforgalmat elhagyván a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy szolgálati jelleggel ellátott gépkocsija a hangosbemondóján keresztül felszólított hogy húzódjak az út szélére és állítsam le járművem motorját, mellyel egyidőben megkülönböztető fény- és hangjelzést is alkalmazott. Ennek eleget tettem.

Járművem mellé lépett Elvin Hendrix pénzügyőr őrmester (jelvényszám: 1392), aki bemutatkozott és az okmányaimat kérte. Ezeket rendelkezésére bocsátottam, majd az őrmester ellenőrizte a kötelező felszereléseket.

Ezt követően közölte velem hogy csekket fogok kapni, mert "végig a külsőn mentem". Ezügyben további kérdést intéztem volna felé, de ezt ellehetetlenítette hogy ennek közlése és a csekk kiállítása között nem mondta el hogy milyen közlekedési szabályt szegtem meg. Erre később sem tért vissza, a csekk kiállítását követően már csak elköszönt. A csekk kiállításáról szóló közlés és az elköszönés között kevesebb mint 1 perc telt el.

Elvin Hendrix püőr. őrmester a KRESZ szabályaival ellentétes állítást tett amikor azt közölte hogy szabálytalan volt a közlekedésem. A KRESZ ugyanis egyértelműen fogalmaz a lakott területen lévő párhuzamos közlekedésre alkalmas utak szabályairól, amikor azt írja hogy - akárcsak lakott területen kívül - a jobbratartás szabályai az irányadóak. Ehhez kapcsolódó kiegészítés hogy bizonyos járműkategóriák (motorkerékpár és 3,5 tonna megeng.legn.összt. alatti járművek) folyamatosan is haladhatnak a belső sávban ha nem tartanak fel egy mögöttük gyorsabban közlekedőt. Azonban ez csak egy lehetőség, ugyanúgy szabályos a belső sáv használata mint a külső. Az alaphelyzet a külső sávban haladás, pont hogy a belső sáv használata kötődik feltételekhez (előzés, vagy az előbb említett folyamatos haladás).
A KRESZ 36. § azt is leírja hogy a párhuzamos közlekedésre alkalmas körforgalomban ugyanazok a szabályok érvényesek mint egy bármilyen más párhuzamos közlekedésre alkalmas úton.
36. § (11) A párhuzamos közlekedésre alkalmas körforgalmú úton a párhuzamos közlekedés szabályait kell alkalmazni.

Erre a Jog Ligája számos alkalommal felhívta a figyelmet, továbbá 2024.08.22-én Simon Dubbs pénzügyőr őrnagy tett ígéretet hogy nem lesz több helyszíni bírság kiállítva emiatt. Kérem a hatóságot hogy vizsgálja felül Simon Dubbs ezen állítását, és vagy annak vagy jelen intézkedésben nevezett Elvin Hendrix őrmester állításának adjon igazat, a másikat marasztalja el és vizsgálja ki hogy miért történhetett ez az ellentmondás.

Fel kívánom hívni a hatóság figyelmét arra hogy See City jogrendszerében továbbra sincs arra vonatkozó nemzeti jogszabály (városi rendelet), amely a körforgalom olyan kötelező használatát írná elő hogy aki nem az első kihajtón megy ki az be kell menjen a belső sávba.
Ha a felülvizsgálat mégis erre a döntésre jutna akkor legyen kedves PONTOSAN hivatkozzon erre a jogszabályra, számmal és címmel megjelölve! >>

Melléklet:
<< Hangfelvétel: https://armin.kim/seepaste/kU12
Helyszíni bírság másolata: >>

Aláírás:
<< Chihiro Tatsumoto >>

patrxk

vagy mindent, vagy semmit
SzuperAdmin
v2
2019. 11. 17.
461
1 148
NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
BELSŐ ELLENŐRZÉSI OSZTÁLY
✉ belsoellenorzes@nav.hu

Tisztelt panasztevő!
Tájékoztatom, hogy az ügy kivizsgálását a Belső Ellenőrzési Osztály megkezdte.

A felülvizsgálati kérelemben megfogalmazott ügy teljeskörű kivizsgálásáig szíves türelmét kérem.
San Fierro, 2024.09.11.
Ashley Kuznetsov
Belső Ellenőrzési Osztály​

• Imádom
Reactions: Boldi88

patrxk

vagy mindent, vagy semmit
SzuperAdmin
v2
2019. 11. 17.
461
1 148
NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
BELSŐ ELLENŐRZÉSI OSZTÁLY
✉ belsoellenorzes@nav.hu

Tisztelt panasztevő!
Tájékoztatom, hogy az ügy kivizsgálását a Belső Ellenőrzési Osztály elvégezte.
A Belső Ellenőrzési Osztály Elvin Hendrix pénzügyőr őrmester (továbbiakban: intézkedő) intézkedését, a szolgálati gépjárművébe felszerelt fedélzeti kamera videó- és hangfelvételeit alaposan átvizsgálta, a felülvizsgálati kérelemben jelzett és mellékletként csatolt pontokat elemezte.
Tájékoztatom, hogy a 2024. szeptember tizenegyedikén indítványozott felülvizsgálati kérelmének ügyében a Belső Ellenőrzési Osztály a következő döntést hozta: Elvin Hendrix pénzügyőr őrmester intézkedése nem volt jog- és szakszerű.

Biztosíthatom, hogy a 2024. augusztus huszonkettedikén, a San Fierro-i csomópont mellett lefolytatott intézkedés - melyet Simon Dubbs pénzügyőr őrnagy vezetett - alapja valós, az augusztus végi állománygyűlésen minden pénzügyőr tájékoztatva lett a BTK. 10§ - körforgalmi útrend megsértés szabálysértési tétel jelenlegi helyzetéről.

Tájékoztatom, hogy 75.000$ (hetvenötezer dollár) kártérítést vehet át a Nemzeti Adó-és Vámhivatal vezetőitől vagy a belső ellenőrzési eljárást lefolytató pénzügyőrtől erre a kérelemre hivatkozva. Ezzel kapcsolatban a NAV főépületében, vagy a 1818 telefonszámon tájékozódhat bejelentés formájában az eljárást lefolytató pénzügyőr nevére hivatkozva.

Elvin Hendrix pénzügyőr őrmestert a jogszerűtlen intézkedés lefolytatása miatt szóbeli megrovásban részesítem.
A Belső Ellenőrzési Osztály a vizsgálat szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, a kérelmet archiválja. A továbbiakban fellebbezésnek helye nincs.

San Fierro, 2024.09.11.
Ashley Kuznetsov
Belső Ellenőrzési Osztály​

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.