Caesar Valenzuela panaszlevele.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Hamu

Pötyögtető
Támogató
2019. 08. 24.
421
794
19
MISKOLC
V4 karakter
Nancy Laine
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Pénzügyőrre tett panaszbeadvány

penzugyorpanasz@nav.hu

Név:
<< Caesar Valenzuela >>

Lakcím (értesítési cím):
<< Juniper Hollow 2223 >>

Születési hely,idő:
<< Spanyolország, 1983.02.28. >>

Telefonszám:
<< 387611078990 >>

E-mail cím:
<< c.valenzuela@seemail.see >>

Pénzügyőr neve:
<< Loli Anisimova >>

jelvényszáma:
<< 1671 >>

Intézkedés helyszíne, időpontja:
<< San Fierro, Garcia ; 2023.03.27. 00:52 >>

Bizonyíték:
<< Minden szolgálati járműben van fedélzeti kamera. >>

A már hazaszállított NEK-84 forgalmirendszámú, balesetben részes jármű állapotáról fotók, csatolva egy képfeltöltő portálra:
Képek a balesetben részes vétlen járműről.

Az intézkedés vagy egyéb cselekmény részletes leírása:
<< Épp hazafelé tartottam, amikor egy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járműflottájához tartozó Opel Astra H típusú szolgálati autóval karamboloztam. A szolgálati járművet a fent említett Loli Anisimova nevű Pénzügyőr asszony vezette. A baleset megelőzően a Pénzügyőr a járművel az ellentétes, menetirány szerinti BAL oldali forgalmisávban haladt, azaz szembe a forgalommal. A szerencsétlenség pillanatában a Pénzügyőr a menetirány szerinti bal oldali forgalmisávból, azaz szembe sávból akart jobbra kis ívben kanyarodni. Én a saját sávomban haladtam, amikor a baleset megtörtént. Fontos kiemelnem, hogy a szolgálati autón semmiféle hang- és fényjelző berendezés nem volt bekapcsolva a baleset előtt és közben sem. A baleset után megaphone-al felszólított, hogy álljak félre. Azon felül, hogy a testi-lelki épségemet jóformán figyelmen kívül hagyja, azaz a baleset után levillog, és nem érdeklődik az ilyen esetekben elengedhetetlen kérdésekkel, mint például: "Szép estét. Minden rendben?" "Igényel orvosi ellátást?" rögtön az ellenőrzésbe kezd, és iratokat kér. Átadtam az irataimat, majd hosszas beszélgetést követően közli velem, hogy csekket fogok kapni. Felsorolta a bírságolás indokait, amik közül nem értettem egyet egyel-kettővel. A vádak a következők voltak: KFH (jogos), KBOSN (jogtalan véleményem szerint), RJVK (Szintén jogtalan). Az utóbbi indokot végül elengedte, tekintettel arra, hogy a baleset következtében lett a kocsim állapota olyan, amilyen... Továbbá sérelmezem, hogy annyival nem tisztelt meg a Pénzügyőr asszony, hogy igazat mond. Az igazoltatás közben azt mondta, hogy a bírság összege mindösszesen 20.000$ dollár lesz, amiből végül 22.500$ lett, amit elfelejtett közölni.

Szóval a panasz teljes mértékben indokolt, tekintve, hogy a Pénzügyőr egy súlyosnak mondható közúti balesetnek az okozója, továbbá jogtalanul bírságolgat, ami pedig úgy érzem, hogy adott hatalommal való visszaélés. >>

Aláírás:
<< Caesar Valenzuela >>

Utoljára szerkesztve:

Teknős

bort isznak, de vizet prédikálnak
2019. 01. 10.
1 321
2 468
V4 karakter
Joseph Chambley
NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
BELSŐ ELLENŐRZÉSI OSZTÁLY
✉ belsoellenorzes@nav.hu

Tisztelt panasztevő!
Tájékoztatom, hogy írásos panasza beérkezett hozzánk, az ügy kivizsgálását a Belső Ellenőrzési Osztály bizonyíték hiányában nem tudja elvégezni.

Az ügy kapcsán szükséges, hogy képfelvételtel csatoljon.

San Fierro, 2023.03.27.
Joseph Venturas
püőr. vezérőrnagy
Belső Ellenőrzési Osztály
Osztályvezető​

• Imádom
  • Hűha
Reactions: godberi és Keep.

Teknős

bort isznak, de vizet prédikálnak
2019. 01. 10.
1 321
2 468
V4 karakter
Joseph Chambley
NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
BELSŐ ELLENŐRZÉSI OSZTÁLY
✉ belsoellenorzes@nav.hu

Tisztelt panasztevő!
Tájékoztatom, hogy a kért felvétel beérkezett hozzánk, az ügy kivizsgálását a Belső Ellenőrzési Osztály elvégezte.

Az ügy kapcsán 2023.03.27-ei képfelvételt kimentettem a NAV-458 forgalmi rendszámú járműből, így két felvétel alapján hoztam meg a döntést.

Lola Anisimova törzsőrmester kisasszony megsértette a KRESZ 25.§ (2) bekezdésének tartalmát, miszerint "Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni."

Ön, Caesar Valenzuela megsértette a KRESZ 34.§ (3) bekezdésének tartalmát, miszerint "(3) Az előzést - a (4) és az (5) bekezdésben említett esetet kivéve - balról kell végrehajtani."

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Belső Ellenőrzési Osztálya a sértettnek 100 000$ pénzbeli kártérítést biztosít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, San Fierro-ban elhelyezkedő központjában, ezen határozat bemutatása után.

San Fierro, 2023.03.27.
Joseph Venturas
püőr. vezérőrnagy
Belső Ellenőrzési Osztály
Osztályvezető​

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.