Bíróság Frakció pályázat

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Benyeee

Zöldfülű
2019. 01. 26.
181
330
23
Szolnok
V4 karakter
Kishana Bradford
slfDeZD.png

Rövid Ismertető:Alaptörvény 25-28. cikkei rendelkeznek. Eszerint a bíróságok igazságszolgáltatási tevékenységet látnak el. Szintén a bíróság dönt büntetőügyben, magánjogi jogvitában, törvényben meghatározott egyéb ügyben, a közigazgatási határozatok törvényességéről, az önkormányzati rendelet más jogszabályba ütközéséről és megsemmisítéséről valamint a helyi önkormányzat törvényen alapuló jogalkotási kötelezettsége elmulasztásának megállapításáról. A bíróságok igazgatásának központi feladatait az Országos Bírósági Hivatal (OBH) látja el. A legmagasabb szintű bíróság See City 2019. január 1-jétől a Kúria (korábban a Legfelsőbb Bíróság), amely biztosítja a bíróságok jogalkalmazásának egységességét az ítélőtáblákon, a törvényszékeken, a munkaügyi bíróságokon és a helyi bíróságokon illetve katonai ügyészség ellátásában. Jóllehet a bíróságok szintjei hierarchikusak, a bírói függetlenség elve szerint nincs köztük alá- és fölérendeltségi viszony
Fogalma:A bíróságok az igazságszolgáltatást gyakorló, más hatalmi ágaktól független, politikailag és világnézetileg semleges, önálló hatóságok.

article

Rangok és Jogköreik:
1.fizikai alkalmazott:
-A fizikai alkalmazottnak általános iskolai végzettséggel kell rendelkeznie.
Rang emelés:Fizikai alkalmazotti kinevezést az kaphat, aki
a tizennyolcadik életévét betöltötte
-Cselekvőképes, illetve aki cselekvőképességet érintő gondnokság vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt áll, ha a cselekvőképesség korlátozása, illetve a támogatott öntéshozatal a munkakör ellátását nem érinti
-Magyar állampolgár, illetve aki a szabad mozgás és tartózkodás jogával, valamint a munkakör ellátásához szükséges mértékű magyar nyelvismerettel rendelkezik
-Érvényes hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal és
-A munkakörére meghatározott iskolai végzettséggel és szakképzettséggel rendelkezik.

A fizikai alkalmazott feladatai jellemzően: rendészeti munka, gépjárművezetés,recepciós munka, szakipari munkák, hivatalsegédi feladatok, portás feladatok,anyag mozgatás vagy takarítás

2.Tiszviselő:
-A bírósági tisztviselőnek középfokú vagy felsőfokú iskolai végzettség kell rendelkeznie.

Rang emelés:Bírósági tisztviselői kinevezést az kaphat, aki
-A tizennyolcadik életévét betöltötte
cselekvőképes
-Magyar állampolgár
-Érvényes hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal és
-A munkakörére meghatározott iskolai végzettséggel és szakképzettséggel rendelkezik.

3.Ügyvéd:Az ügyvéd hivatásának gyakorlásával – törvényes eszközökkel és módon – elősegíti megbízója jogainak érvényesítését és kötelezettségeinek teljesítését. Közreműködik abban, hogy az ellenérdekű felek a jogvitáikat megegyezéssel intézzék el.
Az ügyvédi tevékenységről szóló 2018. évi LXXVIII. törvény (Üttv.) hatályba lépésének napjával az “ügyvédkényszeres” ügyek, eljárások vagy okirattípusok száma 99-re nőtt, ami – más országok ügyvédi hivatásrendjeinek normatív módon biztosított ügyellátását tekintve – Európában egyedülálló. Ez az ügyfelek szélesebb köre részére szolgálja a kiemelt fontosságú jogügyletek és okiratok biztonságát.

Rang feladatai:
-Polgári ügyekben képviseli
-Büntetőügyben ellátja a védelmét
-Jogi tanácsot ad
Szerződést, beadványt vagy más iratot készít
-Pénz és értéktárgy letéti kezelését végzi.
-Adótanácsadás
-Társadalombiztosítási tanácsadás
-Pénzügyi és egyéb üzletviteli tanácsadás
-Ingatlanközvetítés
-Szabadalmi ügyvivői tevékenység
-Olyan tevékenység, amelyre őt – helyi önkormányzati rendelet kivételével – jogszabály felhatalmazza
-Külön törvényben szabályozott közvetítő eljárásban folytatott közvetítői (mediátori) tevékenység
-A cég – általa készített – létesítő okiratának és e cég bejegyzési (változásbejegyzési) kérelme további mellékleteinek elektronikus okirati formába alakítása
közbeszerzési békéltetői tevékenység, valamint hivatalos közbeszerzési tanácsadói tevékenység, lobbitevékenység

4.Bíró:A bíróságok feladatait a bírók és egyéb bírósági alkalmazottak látják el. A bírákat a köztársasági elnök nevezi ki határozatlan időre, és adott esetben ő is menti őket fel. A bírák kinevezésének feltétele a büntetlen előélet, egyetemi jogi végzettség, jogi szakvizsga, legalább három év joggyakorlat és legalább egy év bírósági titkárként, ügyészségi titkárként, ügyvédként, közjegyzőként vagy jogtanácsosként teljesített munkaviszony, vagy legalább egy év kormánytisztviselőként, illetve köztisztviselőként központi közigazgatási szervnél közigazgatási, illetve jogi szakvizsgához kötött munkakörben teljesített munkaviszony, vagy nemzetközi szervezetnél illetve az See City valamely szervénél az igazságszolgáltatással összefüggő tevékenység valamint a 30. életév betöltése.

5.Itélőtábla Elnök(Főbíró):Lényegében magasabb iskolai végzetséggel rendelkezik mint egy szimpla bíró és 9 évre kötelezi el magát

Az ügyészeket a legfőbb ügyész nevezi ki. Ügyésszé büntetlen előéletű, választójoggal rendelkező magyar állampolgár nevezhető ki, aki egyetemi jogi végzettséggel és jogi szakvizsgával rendelkezik. A kinevezést megelőzően legalább egy évig alügyészként, vagy más, jogi szakvizsgához kötött munkakörben dolgozik. Az alügyész kinevezésének feltétele, hogy legalább három év joggyakorlattal és jogi szakvizsgával rendelkezzen.

Ügyész nem lehet tagja pártnak, és politikai tevékenységet nem folytathat

Az ügyész a legfőbb ügyésznek alárendelten működik, utasítást csak a legfőbb ügyész vagy felettes ügyész adhat neki (ha ezzel bűncselekményt vagy szabálysértést valósítana meg, természetesen köteles megtagadni a teljesítését). Tevékenységével kapcsolatban jogait és kötelességeit csakis törvény állapíthatja meg, és minden szerv köteles biztosítani, hogy munkavégzésükhöz jogaikat akadálytalanul gyakorolhassák.

6.Ügyész:Az ügyészség a közérdek védelmezője, és ezáltal közreműködik az egyéni jogok érvényre juttatásában. Az ügyészség a büntetőeljárásban a közvádló szerepét tölti be, emellett irányítja, felügyeli és elvégzi a vádat előkészítő nyomozást, és felügyeli a büntetés-végrehajtás törvényességét. Az ügyészség akkor köteles fellépni, ha a törvénysértés megszüntetésére hivatott szerv nem teszi meg a kellő intézkedéseket, vagy azonnali ügyészi intézkedésre van szükség.

7.Fő Állam Ügyész:
A legfőbb ügyész közvetlen felügyelete alatt áll:

• Kabinetiroda
  • Nemzetközi és See City Ügyek Főosztálya
  • Jogi Képviseleti Önálló Osztály
  • Belső Ellenőrzési Önálló Osztály
A büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes közvetlen felügyelete alatt áll:

• Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Főosztály
  • Kiemelt és Katonai Ügyek Főosztálya
  • Büntetőbírósági Ügyek Főosztálya
  • Büntetés-végrehajtási Törvényességi Felügyeleti és Jogvédelmi Önálló Osztály
  • Gyermek- és Ifjúságvédelmi Önálló Osztály
A közjogi legfőbb ügyész helyettes közvetlen felügyelete alatt áll:

• Közérdekvédelmi Főosztály
  • Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztály
  • Informatikai Főosztály
  • Gazdasági Főigazgatóság
8.Elnök helyettes:
Lényegében az elnök helyett dönt mikor az elnök elfoglaltabb vagy esetleg nem elérhető valamilyen oknál fogva.

9.Kúria elnök:
Az Alaptörvény 25. cikke szerint a Kúria Magyarország legfőbb bírósági szerve. A Kúria biztosítja a bíróságok jogalkalmazásának egységét, jogegységi határozatai a bíróságokra kötelezőek.A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény értelmében a Kúria:

a.) elbírálja - törvényben meghatározott ügyekben - a törvényszék, továbbá az ítélőtábla határozata ellen előterjesztett jogorvoslatot,

b.) elbírálja a felülvizsgálati kérelmet,

c.) a bíróságokra kötelező jogegységi határozatot hoz,

d.) joggyakorlat-elemzést folytat a jogerősen befejezett ügyekben, ennek keretében feltárja és vizsgálja a bíróságok ítélkezési gyakorlatát,

e.) elvi bírósági határozatokat és elvi bírósági döntéseket tesz közzé,

f.) dönt az önkormányzati rendelet más jogszabályba ütközéséről és megsemmisítéséről,

g.) dönt a helyi önkormányzat törvényen alapuló jogalkotási kötelezettsége elmulasztásának megállapításáról, és

h.) eljár a hatáskörébe tartozó egyéb ügyekben.

Illetve szeretnénk kiegészíteni a Bíróság hatáskörét egy Katonai Ügyészségel!

Mi a Katonai Ügyészség?

A katonai ügyészség az OBH (Országos Bírósági Hivatal szervezetének része. A katonai büntetőeljárásban az ügyész feladatát a katonai ügyész látja el. A katonai ügyész a vádemelés feltételeinek megállapítása végett maga végez nyomozást, vagy nyomozást végeztet. Kizárólag a katonai ügyész végzi a nyomozást a katona által elkövetett katonai bűntett miatt, katonai vétség miatt, ha azzal kapcsolatban más bűncselekményt is elkövetett, vagy ha több terhelt esetén az elkülönítés nem lehetséges, nem katonai bűncselekmény miatt.(Rendvédelmi szervek)

Mappolás(képre kattintva ott a link):

Skinek:

Terveink a Frakcióval:
A terveink a frakcióval legföképpen az lenne hogy még több Rp-t hozni a szerverre és csökkenteni a korrupciót létre hozni egy újabb féle Rp lehetőséget szeretnénk bevonni a feljelentést esetleg egy cserben hagyásos gázolásnál vagy egy ütközésnél.Szeretnénk üléseket tárgyalásokat tartani mint a NAV-al kapcsolatosan is hogy ha elkapnak egy adó csalót akkor ne csak ticket és börtön hanem legyenek ellene bizonyítékok amiket felhoznak ellen a bírósági tárgyalásokon vagy esetleg az NNI mikor el kap egy nagyobb úgymond maffia vezért/banda vezért akkor azt bíróság elé állítani és tárgyalásokat tartani amin feljönnek a bizonyítékok akár képes akár tárgyi.

Amit rólunk tudni kell:

Kúria elnök:
Alexnak
hívnak jelenleg 24 éves vagyok nem sokára 25 leszek jelenleg Hivatásos Állományban dolgozom.Legtöbb időmet a melóban és a haverokkal töltöm de legfőképpen gépezni szoktunk.Nagyon sok frakciót megjártam már sok helyet pl:elenlegi Triad tulajdonos,NAV leader M.O.B,Fix And Drive,Piru,Taxi....stb.A szerveren 2017 június körül kezdtem most jelenleg 139000 játszott percem van előtte is játszottam rp szervereken főleg SAMP-on de MTA-ban is megfordultam.És lényegében azért szeretném ezt a frakciót mert szerintem rendelkezek a megfelelő tapasztalattal és hozzá értéssel és elszántsággal és megfelelő Rp tapasztalattal amit ez a rang igényel és az elvárásokat is megfelelően tudnám teljesíteni időben és teljes hatáskörrel.

Elnök helyettes:
Bencének
hívnak!17 éves leszek.Jelenleg Kereskedelmi Tanácsadónak tanulok és az Auchan magyarországnál dolgozom.Legfőbb idő töltésem a gépezés/focizás tanulás és a barátnőmmel való idő töltés és a barátaimmal is persze.Azért szeretnék ennek a frakciónak úgymond a "jobb keze" lenni mert megfelőlenk tartom magam erre a picícióra és rendelkezek a megfelelő tapasztalattal 2017ben regisztráltam énis a szerverre és azóta boldogítom az itt lévő közösséget.Sok helyen voltam leader a "pálya futásom"alatt pl: M.O.B,Önkori,Crip,Piru,Mara--->Playboys, és még sok más egyéb frakció tagja is voltam jó megoldó képességgel rendelkezem és gyors megoldó képességgel jó ötleteim vannak rp gyanánt és sok más egyéb lehetőséget szoktam meglelni a dolgokban,Véleményem szerint mindenkinek van nálam 1 esélye és a bizalmam mindenkié aki eddig nem rontotta el ugye de egy újabb esélyt mindenki megérdemel.

image.aspx

Kisebb követelmények a Jelentkezéssel kapcsolatba:
-Kor nincs meghatározva igazából az lényegtelen csak rendelkezz a megfelelő felfogási képességel
-Megfelelő UCP (minnél kevesebb Jail)
-Hossza Rp-tapasztalat
-Megfelelő Ismeretek a frakció iránt(nem feltétlen köpni kell a dolgokat de vala mennyi ismerettel rendelkezni kell)
-Megfelelő komolyság/lazaság ha olyan a helyzet
-Ts3 ezen belül mikrofon de ha nincs az se gond
-Aktívság(Naponta 6-7 óra minimum)
-Elvárt követelmények teljesítése

Köszönöm hogy elolvastad a pályázatunk megfelelő építő kritikát és jó tanácsot elfogadunk!

Soyer válasza:

Moderátor által szerkesztve, ekkor:

imroland

Barangoló
2019. 01. 11.
130
24
LV karakter
Ayumi_Brassco
V2 karakter
Ayumi_Trix
Nagyon jól összeszesett lap, szerintem minden benne van aminek benne kéne lennie. Egy ideje ismerlek titeket, jól tudnátok csinálni. Csak Támogatni tudom. Sok sikert?

Ragadozó

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 11.
304
141
V4 karakter
Ernesto Berganza
LV karakter
Danny Brassco
V2 karakter
Ernesto Berganza
Nagyon jól megvan fogalmazva elég össze szedett látszik hogy ezzel van munka szép ! Nagyon tetszik hogy végre olyan emberek pályázzák meg a frakciót akik IRL is értenek hozzá mivel ebben dolgoznak . Sok sikert kívánok nektek TÁMOGATOM !

• Imádom
Reactions: Benyeee

NikoPaPa

Barangoló
Támogató
2019. 01. 10.
137
101
24
V4 karakter
Nico Andres
LV karakter
Nicolette Andres
Jól meglett csinálva, téged ismerve ügyesen is vinnéd. Véleményem szerint megérdemled. Hajrá batyi

• Imádom

Crakix

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 10.
256
122
22
Budapest 8. kerület
LV karakter
Jack D Crusader
Összeszedett lapot írtál! Látszik,hogy akarnád csinálni, és értesz is hozzá! Sok sikert barátom!

Fear

Aktív fórumozó
2019. 01. 10.
231
142
V4 karakter
Lucas R Heilmann
V2 karakter
Heilmann R Lucas
Egyszerűen tökéletes, csak így tovább remélem ti kapjátok meg! Ahogy ismerlek téged a szabad időd nagy részét bele ölnéd a frakcióba! Támogatom!

• Imádom

Dave

Klaviatúra gyilkos
Veterán Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
820
420
24
V4 karakter
Roland Harless
LV karakter
David Westwood
V2 karakter
Roland Harless
Szerintem menne ez neked...Összeszedett lett a lap és jól kidolgozott.t. Sok sikert,támogatom!

• Imádom

Rikk

Barangoló
2019. 01. 10.
77
45
Pápa
LV karakter
Declan Blevins
A wikipédia szövege kimásolva, s kissé átírva. Szerintem igazán megváltoztathatnád, hogy saját szavaid szerepeljenek a saját pályázatodba.

• Tetszik

Benyeee

Zöldfülű
2019. 01. 26.
181
330
23
Szolnok
V4 karakter
Kishana Bradford
Igen tudom de szerettem volna úgy mond hivatalosan össze állítani ami a valóságot takarja és nekem pont így tetszik de csak az kis történet van a wikipédiából a többi az több helyről gyüjtött anyag meg saját szó ezt én szerintem nem nagyon tudod úgy megírni hogy saját szavakkal szerettem volna a pontoságra törekedni. De köszi hogy elolvastad!​

Joker

Zöldfülű
2019. 01. 11.
154
119
V4 karakter
Rider El Mirador
V2 karakter
Rider El Mirador
Ismerlek, ez a te területed, tudom hogy profi módon vinnéd. TÁMOGATOM!

Bence

Az év legmeghatározóbb személye | 2022
Very Important Person
2019. 01. 07.
4 815
2 675
Elfogadva, a mai/holnapi nap folyamán keress fel a frakcióval kapcsolatban. Helyezhető!

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.