Bemutatkozási lehetőség.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

bütyi

Újonc
Támogató
2021. 10. 25.
49
60
22
Balatonboglár
V4 karakter
Razi Jamal
LV karakter
Ashley Winston
V2 karakter
Raakem Kenneth Larry
Sziasztok!

Arra gondoltam milyen szuper lenne, ha úgy kéne bemutatkozni egymásnak. Ez most furcsán tűnhet de kifejtem jobban.

Lehetne rá egy parancs vagy akár egy gomb ahogyan a vizsgálatra is, vagy akár egy külön panel. Ezzel könnyel ellehetne kerülni a név ki mg-zését például. A játékosok felett csak akkor látszódna a nevük, ha már egyszer bemutatkoztatok egymásnak, vagy akár ennek is lehetne el avulási ideje, akár attól függően hányszor látjátok egymást, mennyit beszéltek, milyen gyakran vagytok egymás közelében. Egy bonyolult rendszer kellene a kiépítéséhez, hogy ez tökéletesen működjön, de szerintem sokkal élvezhetőbbé tenné a játékot és sok esetben elkerülhető lenne az mg.

Köszönöm hogy végig olvastátok, várom a reakciótok és esetleges további tippjeiteket. Sziasztoook!

• Tetszik
Reactions: KristófLV

levente0

Barangoló
Támogató
2020. 10. 19.
80
225
17
Székesfehérvár
LV karakter
Cho Yong Gi
Szia, szerintem ennek több hátránya lenne, mint előnye. Pl szeretnél egy panaszkönyvet rakni egy játékosra, akit nem ismersz. Ilyenkor hogy deríted ki mi volt a játékos neve? Mert id alapján nem biztos, hogy ki tudják nyomozni ki volt az.

• Tetszik
Reactions: Budonya és Jobblue

bütyi

Újonc
Támogató
2021. 10. 25.
49
60
22
Balatonboglár
V4 karakter
Razi Jamal
LV karakter
Ashley Winston
V2 karakter
Raakem Kenneth Larry
Ha tudod az id-jét azzonal megtudod nézni /id vagy /szint parancsal a nevét is

levente0

Barangoló
Támogató
2020. 10. 19.
80
225
17
Székesfehérvár
LV karakter
Cho Yong Gi
És ha lelép? Általában az emberek nem egyből rakják a pk-t mikor a szabályszegés megtörténik.
Ezzel könnyel ellehetne kerülni a név ki mg-zését például.
Ha tudod az id-jét azzonal megtudod nézni /id vagy /szint parancsal a nevét is
Ahogy ez a 2 mondat le van írva semmi értelme az egésznek. Ha akarnak, akkor az id alapján, ahogy írtad simán kiMG-znek. Szóval szerintem felesleges lenne ezt megvalósítani, ha MG történik, akkor hívsz admint, aki megoldja az ügyet.

Ard

Lelkes fórumhasználó
2019. 04. 14.
387
1 712
17
Isaszeg
V4 karakter
ard.schweiger
LV karakter
andrej.nicu
Tehát az MG elkerülése miatt nem látszódnak a nevek, de meg lehet őket nézni /id-vel? Hát igen, itt a gond. Alapból az ötlet nem hülyeség, viszont ÉN személy szerint úgy gondolom, hogy nem ekkora gond a metagaming. A másik problémám az /elfelejtéssel/ van. Tegyük fel te ismersz valakit, de ritkán beszélsz vele(?) és akkor nem ismered meg, mert minden 5. emberen ugyan az a skin van, mint rajta. Szerintem a szerveren soha, senki nem ismert meg még valakit a skinje alapján. Ha lenne 1000 féle skin (nem lesz, San Andreas), akkor megint más a történet, mert nem nevet olvasva kéne keresni az adott embert.

Harris

Barangoló
2021. 01. 15.
75
34
Székesfehérvár
V4 karakter
Simon Harris
LV karakter
--
V2 karakter
--
Szia, az ötlet önmagában nem lenne rossz, viszont a megvalósítása nehéz lenne, a /id-s részt pedig én sem értem. Az ötleted egy lényegében alig létező problémát oldana meg. Ahogy pedig többen is leírták, ha mégis MG történik, adminnal egy pillanat alatt el lehet intézni.

rhymes

Pötyögtető
2019. 10. 17.
521
5 661
Miskolc
V4 karakter
kwamie.burch
LV karakter
adelina.greek
Anno volt ilyesmire kezdeményezés még SAMPon, ott a karakter / account ID-t írta ki a neved felé még be nem mutatkoztál valakinek, azalapján pedig meg tudtak találni bármikor, ha szabályszegést követtél volna el.

Elég sokan MGznek, elszórva mindenhol. Civilek általában az adott frakció skineket MGzik ki és próbálnak meg feleslegesen odamenni hozzá. A renvédelemben túlnyomó részben ez az "ismerem a rendszámot, arra megyek rá nem kis jóskára a ladában" van jelen, még illegálosoknál pedig általában a TEK (maszk, full beöltözött karaktert szolgálaton kívül felismerik, pl), NNI emberkéket MGzi sok esetben az adott ember, nem éppen a nevet, amire az ötlet irányul illetve megoldás lenne.

• Tetszik
Reactions: RobertóV3

Nyikhajlo

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 10.
283
854
Kiskunhalas
V4 karakter
Aleksander_Mikhailov
LV karakter
❌
V2 karakter
❌
Anno volt ilyesmire kezdeményezés még SAMPon, ott a karakter / account ID-t írta ki a neved felé még be nem mutatkoztál valakinek, azalapján pedig meg tudtak találni bármikor, ha szabályszegést követtél volna el.

Elég sokan MGznek, elszórva mindenhol. Civilek általában az adott frakció skineket MGzik ki és próbálnak meg feleslegesen odamenni hozzá. A renvédelemben túlnyomó részben ez az "ismerem a rendszámot, arra megyek rá nem kis jóskára a ladában" van jelen, még illegálosoknál pedig általában a TEK (maszk, full beöltözött karaktert szolgálaton kívül felismerik, pl), NNI emberkéket MGzi sok esetben az adott ember, nem éppen a nevet, amire az ötlet irányul illetve megoldás lenne.
Neve helyett az account id-t jegyzik meg. Kicsit nehezebb :D De jó ötlet. Névváltásnál törlődik a /bemutatkoz vagy megmarad? Mert baki ha bemutatkozol és másik személy ként is ismernek.

Zotya1

Barangoló
2019. 04. 09.
119
439
See City utcáin
V4 karakter
Fiarre de Rosa
Hát nem tudom mennyi értelme lenne ennek az egész dolognak. A szerveren néha-néha látni "Meta Gaming" indokkal jailt, amit elárulok neked, hogy nem a név kiolvasása, illetve annak IC felhasználás miatt osztanak. Az emberek MG jail az álltalában, Egy PSZ szállító bejelentés, illetve a rendvédelmi kocsik rendszámának OOC ismeretén alapul. Nem tudom elképzelni ezt az "elfelejtés" témát. Ami te használtál kifejezés nekem kicsit fura.

"Akár attól függően hányszor látjátok egymást, mennyit beszéltek, milyen gyakran vagytok egymás közelében"

Most ezt úgy kell értsem, hogy ha csak elmegyünk egymás mellet az utcán, akkor is marad az "ismeretség" kettőnk között?
Mi a helyzet a névváltással? Akkor ez resetelődne? Gondolom igen, hisz egy teljesen másik karakter. Ennek is van egy olyan oldala, hogy akik együtt játszanak OOC barátok, akkor szerinted majd megint "ismerkednek" egymással. Szerintem nem.... Egyszerűen egymásra kattintanak azt levan tudva a dolog.
Az előttem lévő emberek is megannyi negatív dolgot hoztak fel, szerintem én is hozzá tettem még néhányat.
Sajnos egyetlen egy pozitívumot nem tudok felhozni az ötleted mellett.

Sergey

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
700
1 757
V4 karakter
Dwight Dwyer
LV karakter
-
V2 karakter
Nincs
Van értelme ennek az ötletnek. Adminok részére nyilván látható lenne a név. Ha pl pkt raknak egy DM ért akkor meg ott a killog ami alapján lekövethető hogy ki lőtte le az adott játékost. A korábbi hozzászólásokban is van igazság, de én megspékelném annyival, hogy lehetne szabályozni hogy mennyi időre jegyezzék meg az illető nevét. Gondolok itt egy PDsre, határon igazoltató NAV osra, rengeteg emberrel kerülnek kapcsolatba a munkájuk során, lehet valamelyiket jobban megjegyzik maguknak, de valamelyiket meg hamar el is felejtik, nyilván az adott szituációtól függ.

Miss Lacky

Írnok deák
2020. 06. 19.
644
2 592
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
Szerintem egyáltalán nincs szükség ilyesmire. Több probléma lenne benne, mint amennyit esetlegesen használhatna.

Tegyük fel, ha valaki skint vált. Tekintve, hogy egy 2004-es játékról van szó, korlátozottak a lehetőségek. Mivel az arcvonások ugyanazok, ha már láttad, fel tudod ismerni, legfeljebb kicsit közelebb kell jönnie. Tegyük fel, pl. NNI-sként megfigyelsz valakit. Közben kismillió egyéb RP-ben, további nyomozásokban veszel részt, más játékosokkal találkozol, utána összefuttok és hirtelen nem esik le, hogy az ő ID-je 95642 (sokkal könnyebb a neveket, arcokat megjegyezni az emberi agynak), akit figyelsz, mert más kocsival, más skinben látod. És mondjuk ezen megy el egy buktatás.

A személyleírás teljesen értelmét vesztené, mivel megfelelő description híján az ég világon semmit nem tudsz meg az illetőről, mert kismillió ember mászkál ugyanabban a skinben.

Tapasztalataim szerint a szerveren sok ember a karakterleírását üresen hagyja, vagy idézettel stb. tölti ki. Ha például egy buliban odamész valakivel beszélgetni, a skin okozta limitációk miatt fogalmad sem lehet, milyen származású emberrel beszélsz. És nem arra gondolok, hogy odamegy hozzád valaki, milyen oroszos arcod van, mert az nyilván MG. De például egy skandinávot egy szlávtól meg lehet különböztetni látásra. Vagy mondok jobbat, most nincs bent a szerveren ásziai FK. Ha valaki ázsiait szeretne RP-zni? Nem igazán van megfelelő skin erre. A példa alapján a név bőven szolgáltat olyan információkat, amit IRL az illető arcvonásaiból le tudnál vonni.

Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.