Bányák-Farmok...

Tilidine Meister

Barangoló
2019. 05. 16.
108
153
V4 karakter
Russel Jenkins
LV karakter
Charles Gallagher
Betelt a pohár...
Engedjétek meg hogy a téma kifejtése előtt megosszam veletek a jelen, saját és más vállalkozó szellemű játékostársaink "érzéseit" a rendszerrel kapcsán.
Ahogy azt mindenki tudja hogy a bányákat és farmokat a gonosz, mostoha BÉRLÉS rendszer irányítja. Sokunknak néha eléggé nehézkes és necces szituációkat tud okozni az, hogy a bérléseket meghosszabbítsuk. Azokra, akik szinte egész nap otthon töltik az idejüket, nem tartozik. De vagyunk mi, a játékostábor az a része, akik nem mindig tehetik meg hogy otthon legyenek a nap 24 órájában. Akár munka, akár szórakozás, bármi közbe jöhet, ami miatt a bérléseket sajnos nem tudjuk meghosszabbítani. Órák, pénz, energia van ebbe belefektetve, egyszer csak minden a semmibe vész, mert valami akaratlanul közbejön. Személy szerint én már többször is jártam így, hogy valami oknál fogva nem tudtam meghosszabbítani a farmomat, most jelen esetben a bányámat. Persze most akik ebben nincsenek benne, már "kéz-remegve" írná, hogy állítsak/állítsunk be emlékeztetőt. Ám igen, igaza is lenne, de itt jön az első probléma:

1. probléma:
24 órával a lejárat előtt lehet csak meghosszabbítani - Ha egyik nap, példa szerint: Szombat 20:00-kor bérlek egy bányát. Jövő héten nekem a pénteki napomon hajnalba nyúló dolgom akad, nem az lesz az első gondolatom, miután hazaértem hogy még gyorsan-gyorsan hosszabbítsam meg a farmot, hanem hogy holnap reggel mit vigyek magammal munkába, vagy mit ne. Akár a másik oldala, hogy elmegy valaki iskolába, elfelejti - nem fogja ott hagyni az iskolát azért, hogy meghosszabbítsa a farmot/bányát.

1. megoldás: Növelni a meghosszabbítás időtartamát.

2. probléma:
A farm/bánya bérlése - Lehetőség adódik arra, hogy készpénzzel vagy PP-vel béreljünk. A gond a következő, a hossza: Meglátásom szerint, ha már PP-ért is lehet farmot bérelni, legalább ott legyen meg a lehetőség, hogy 2, vagy akár 3-4 hétre is lehessen bérelni. Bárki bármit mond, a PP nem olcsó dolog, főleg ha az ember gyermeke meg is dolgozik érte. Ha már a játékosok feltöltenek PP-t, (Persze saját felelősségre, ezt mindannyian tudjuk) ezzel a szervert támogatva, akkor a szerver is támogathatná a játékosok lehetőségeit, amik előrevezetnék a gondtalan játékmenetet. Tök jó móka PP-ért egyedi dudákat meg matricát venni az autókra, úgy, hogy ezekre a gondokra nincsenek kihatással a prémium vásárlás előnye.

2. megoldás: Prémium Ponttal való bérlés esetén több időre lehessen a farmokat/bányákat kivenni.

+1 ötlet: "Pay To Win"
Prémium pont, de minek? - Ha már a bányák esetén a vezetőség megoldása a könnyebb előrehaladásért a mozdony, ami PP-ért vásárolható meg. Ha pont a játékos szeme láttára járt le a farmja, mert szerencsétlenségére így tudott a szerverre felérni - bukta mindenét, még a PP-s mozdonyt is. 2400 PP-ről beszélünk, de azért valaki megdolgozott... Ha már megdolgozott érte, ne menjen már el ilyen könnyen. Persze az is megoldás, hogy más játékosoktól vegyen prémium pontot InGame pénzért, de azt is valaki megvette. Itt jön vissza a saját felelősség, de szerintem ez már kitolás, nem a felelősség hanyagsága.

Megoldás: Ha ugyan az a játékos bérli ki ugyan azt a bányát, a tartalma maradjon a régi, az eredeti, ahogy hagyta.

Végszó:
Örülnék/Örülnénk neki, ha a vezetőség átgondolná ezt az ötletet és ha lehetőség adódik, akkor meg is valósítsa. Nagyon sokunkban örömöt okozna és nem rontaná el a játékélményt meg a sok időt amit belefeccelt az adott játékos a kis vállalkozásába, hogy nem válna kámforrá minden pillanatok alatt.

Köszi szépen ha végigolvastátok, ha valami értelmes és tartalmas nem utálkozó lefitymáló hozzászólásotok lenne, én örömmel fogadom. Mindenkinek szép napot/estét.

Termi

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 20.
374
552
19
LV karakter
Siegfried Feuerstein
Erre ellenérvként nagyonmax annyit lehetne felhozni, hogy akkor inaktív játékosok is túl sokáig tarthatnák meg a bányákat/farmokat mondván, hogy egyszer majd kell nekik valamikor, ugyanakkor az, hogy egy farmot/bányát esetleg 2-3 nappal lejárat előtt lehetne hosszabbítani PP-set meg mondjuk ki lehetne 2 hétre bérelni, a légynek nem ártana.

Tilidine Meister

Barangoló
2019. 05. 16.
108
153
V4 karakter
Russel Jenkins
LV karakter
Charles Gallagher
Az inaktív játékosokat a köpködés miatt is, és azért is kihagytam, mert az az alapvető gondolatmenete mindenkinek. Ha minden jó, a vezetőség megoldja. Köszi hogy érdemben hozzászóltál. :)

• Tetszik
Reactions: Kolozs és Termi

Zoky

Pötyögtető
2019. 08. 23.
497
412
Erdély
virtualvend.nhely.hu
LV karakter
Bob_Hensley
1. Problémát támogatom.
A SeeMta-nak van egy nagyon jól konfigurált weboldala, ahol még a csomagtartóba levő tárgyakat is kiírja a rendszer. Egy új funkció bevezetés lenne egy remek megoldás a problémára. A weboldalon belül meglehetne hosszabbítani a bérlést. Itt a nyár és rengeteg játékos nyaral, nagyinál van, fesztiválon van, dolgozik és a többi és a többi. Ilyenkor akár másfél hétre is el utazhat az ember. Így esélye nem lesz meghosszabbítania a bérlést. Tekintettel arra, hogy egy fullos bánya volt ki bérelve.

Ha ez a funkció túl OP lenne, akkor a szerver ez esetben elkérhet egy xy prémium pontot az UCP belüli meghosszabbításra. Így mindenki jól jár, szerver is lett támogatva, az emberünk bányája is megmaradt.

Lehet most felvetődött az a kérdés, hogy így lehetetlen/kevés bányát vagy farmot kibérelni. A válasz egyszerű, igen kevesebb lesz de ez a szám nem fog nagy mértékű jelentőséget okozni. De már pár a hirdetések teli vannak “bánya eladó” hirdetésekkel és pár száz forintért adnak el bányát. Farmokból van elég, Redline mellett szinte üres az egész. Aki bérelni akar az fix fog tudni.

Ez a probléma megoldódnak a felvetett többi problémára is megoldással lenne.

Tilidine Meister

Barangoló
2019. 05. 16.
108
153
V4 karakter
Russel Jenkins
LV karakter
Charles Gallagher
A weboldali meghosszabbítással csak annyi a gond (egy topic nemrég lett lezárva ilyen ötlet miatt) hogy az inaktívok ugyan úgy megtudják hosszabbítani a bérletüket, anélkül hogy fellépnének a szerverre. Még akkor is megérné nekik, ha PP-ért lenne.

Köszi hogy hozzáadtál az ötlethez a véleményeddel. :)

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
398
1 039
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
UCP meghosszabbítási lehetőség minden bérelhető helyre + bejelentendő ingatlanokra

Sok helyre írtam már hátha lesz belőle valami
A mozdony csak azért is nonszensz mert így az is hosszabbít bányát aki egyébként már lehet 1 hete megunta az egészet csak nem akarja hogy a mozdony menjen a levesbe

Tilidine Meister

Barangoló
2019. 05. 16.
108
153
V4 karakter
Russel Jenkins
LV karakter
Charles Gallagher
Erről szól az egész hozzászólás, hogy UCP-n is lehessen bejelenteni, ami nem igen működne.

Felesleges, ennyi erőből mindig UCP-n megújítgatja, közbe meg nem lép fel 3-4 hónapig. Igen, megoldás a "Nem léptél fel a szerverre X ideje" hibaüzenet, de azért meg eléggé bele kell nyúlni a rendszerbe és ha az inaktív akarja, 2 havonta 1x fellép csak azért hogy a rendszer érzékelje hogy fent volt. Egyszerűbb ha átírják az hosszabbításra szánt időtartamot, és/vagy a bérlés hosszát.

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
398
1 039
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Erről szól az egész hozzászólás, hogy UCP-n is lehessen bejelenteni, ami nem igen működne.

Felesleges, ennyi erőből mindig UCP-n megújítgatja, közbe meg nem lép fel 3-4 hónapig. Igen, megoldás a "Nem léptél fel a szerverre X ideje" hibaüzenet, de azért meg eléggé bele kell nyúlni a rendszerbe és ha az inaktív akarja, 2 havonta 1x fellép csak azért hogy a rendszer érzékelje hogy fent volt. Egyszerűbb ha átírják az hosszabbításra szánt időtartamot, és/vagy a bérlés hosszát.
Most ezt nem értem, a rendszernek nem mindegy hogy én csak azért megyek fel hogy meghosszabbítsam 1 héttel majd lelépek vagy simán rányomok ucp-n hogy +1 hét?

Pont hogy a hosszabb bérlési idővel érnénk el azt hogy több inaktív bérlés lenne a szerveren, nem mellesleg nem oldja meg a gondot mert ha ugyanúgy pont akkor nem érek rá mikor felkéne lépni akkor nem vigasztal hogy pedig 2 hétre hosszabbítottam legutóbb

Tilidine Meister

Barangoló
2019. 05. 16.
108
153
V4 karakter
Russel Jenkins
LV karakter
Charles Gallagher
Látom nem esik le. Ha legalább annyit teszel a foglalódért, hogy IG meghosszabbítod, akkor tettél érte.

Gép elé ültél, felléptél, és meghosszabbítottad.

UCP-n: 2 gombnyomás. Még a leírva is hosszabb idő, nem hogy megtenni. Ismét, felesleges UCP-re behozni.

De ahogy elnéztem, a topicot nem is igen olvastad el, vagy csak átfutottad a szemed sarkával. Ha akár emelik 48 órára a hosszabbítás idejét, máris előrébb lenne az egész.

Zoky

Pötyögtető
2019. 08. 23.
497
412
Erdély
virtualvend.nhely.hu
LV karakter
Bob_Hensley
Most ezt nem értem, a rendszernek nem mindegy hogy én csak azért megyek fel hogy meghosszabbítsam 1 héttel majd lelépek vagy simán rányomok ucp-n hogy +1 hét?

Pont hogy a hosszabb bérlési idővel érnénk el azt hogy több inaktív bérlés lenne a szerveren, nem mellesleg nem oldja meg a gondot mert ha ugyanúgy pont akkor nem érek rá mikor felkéne lépni akkor nem vigasztal hogy pedig 2 hétre hosszabbítottam legutóbb
Ebbe igazat tudok adni!

Mióta bejött, azóta van egy bányám, fullos ott áll azóta. Max egy hetet volt használva. Nincs időm banyászni, de tegyük fel 3 nap múlva el kap egy unalom. Ott a kész bánya tudom használni. Így is úgy is áll a nevemen. Most, ha nyáron el megyek nyaralni, a nagy befektetés oda vész. Hozzá teszem a vonatot IRL pénzből vettem.

• Tetszik
Reactions: Benz

Dominik0305

Újonc
2021. 10. 26.
11
36
LV karakter
Olivia Riley
Hello a vonatos témára tényleg kéne valami megoldás nem egy olcsó mulatság az a 2500pp

yourlocalqsty

Fórum Mester
2019. 01. 10.
1 439
5 942
Angeles Los
LV karakter
chadwick eastwood
Örülnék/Örülnénk neki, ha a vezetőség átgondolná ezt az ötletet és ha lehetőség adódik, akkor meg is valósítsa. Nagyon sokunkban örömöt okozna és nem rontaná el a játékélményt meg a sok időt amit belefeccelt az adott játékos a kis vállalkozásába, hogy nem válna kámforrá minden pillanatok alatt.
Mások pedig annak örülnének, ha nem a húszezredik topic lenne a vagyonosodással kapcsolatban.
Talán ha a szerver arról szólna amire létrejött, egy élhetőbb játéktér alakulhatna. Mert már ott tartunk, hogy mindenki bányász meg paraszt, a roleplay meg kihal.
Nem kell a jelenlegi rendszeren változtatni, maradjon ennyi tétje az egésznek.

Utoljára szerkesztve:

Tilidine Meister

Barangoló
2019. 05. 16.
108
153
V4 karakter
Russel Jenkins
LV karakter
Charles Gallagher
Te milyen vagyonosodásról beszélsz jóember? 😂 Olvasd el a topicot, ne csak vergődj feleslegesen HSZ Hunt miatt.

A magadfajta ember, aki semminek sem örül, hogy tud boldogan élni? Keversz itt mindent mindennel, én egy olyan topicot írtam, ami változást igényeltet a vezetőség felől, egy olyan gond ellen, ami azok a játékosoknak kedvez, aki nem PP-zi magát szarrá (gondolok itt havi 100 ezrekre) és nem kereskedéssel szedi a vagyonát. Miért fáj ez neked?
Te pedig a játékosoktól megkövetelendő példával próbálsz itt oltogatni, meg ellentmondani, mert nincs RP a szerveren. Erről ki tehet? Inkább erről beszélj.

Attól nem fog megállni a szerveren az RP, mert valaki nem egy AMC Gramlinnel akar járkálni. Úgy egyszerű osztani az észt meg köpködni a másikat, ha rojtosra PP-zed magad.
De hogy miért nincs RP a szerveren? Azok, akik ilyen mondatokkal dobálóznak hogy "Miattatok nincs RP, csak mi RP-zünk a szerveren", azok szoktak a fent töltött idejük 10 százaléka alatt fegyverrel, droggal, autóval kereskedni, 85-ben pedig PD-t hergelni, és darálni megállás nélkül, rabolgatni és társai. A maradék 5 százalék pedig az afk. Hát ez aztán hatalmas RP, mit ne mondjak.

Előre jelezném, TISZTELET A KIVÉTELEKNEK: A banda RP az átlagos bandáknál már-már abból áll ki: "Nigga szivjuk nigga, nigga raboljunk nigga", vaagy, ha civillel találkoznak: "Mivan whitey nigga szetbombázza az agyad nigga whitey top shit gang member holy cucumber" és még ennek változatai.

Attól, hogy nekem nem ebből áll mindenem, hogy egy számítógépes játékban élek, de ha már lehetőségem van rá hogy szabadidőmben kedvem akad, fellépek a szerverre, időt töltök a szerveren, akkor úgy tegyem, hogy az zavartalan legyen.

Mivel ezt egy kicsit személyesnek vettem, amire szerintem okom is van, engedd meg hogy kiegészítsem a saját részemet: Rengeteget RP-zek a szerveren, szeretek RP-zni, de egy idő után úgy érzem mást is kell csinálnom, és ha azt szeretném csinálni amit akarok és lehet, akkor ne te mondd már meg legyélszíves, hogy mit és hogyan tegyek. Mielőtt másba beleállsz, kicsit sepregess a saját házad tájékán is, mert velem együtt páran megtudják tenni.

Mindenki másnak örülne, ne szabályozzuk már hogy ki minek örüljön. 😂

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
398
1 039
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Mások pedig annak örülnének, ha nem a húszezredik topic lenne a vagyonosodással kapcsolatban.
Talán ha a szerver arról szólna amire létrejött, egy élhetőbb játéktér alakulhatna. Mert már ott tartunk, hogy mindenki bányász meg paraszt, a roleplay meg kihal.
Nem kell a jelenlegi rendszeren változtatni, maradjon ennyi tétje az egésznek.
Nem tudtam hogy az RP egyenesen arányos azzal hogy szegénynek kell lenned
Gondolom akkor te is 100 dollár összvagyonnal és kocsi nélkül RP-zel egész nap a szerveren

• Fire
Reactions: Tilidine Meister

Pentacu

Újonc
2022. 09. 10.
29
36
V4 karakter
Ivan Makarov
LV karakter
Avi Drexler
V2 karakter
nincs
hello egy olyan lehetőség kéne amit be lehet kapcsolni és akkor automatikusan ujítaná magát amig ki nem kapcsolja az ember

LucasLV

Írnok deák
Támogató
2020. 05. 25.
671
1 018
22
Győr
V4 karakter
Lucas Saliven
LV karakter
Lucas Saliven
V2 karakter
Lucas Saliven
hello egy olyan lehetőség kéne amit be lehet kapcsolni és akkor automatikusan ujítaná magát amig ki nem kapcsolja az ember
Akkor kb sose lenne szabad bánya/farm.

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
398
1 039
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Akkor kb sose lenne szabad bánya/farm.
Szóval az jobb megoldás hogy havonta kell újra megvennem a vonatot csillével meg minden egyéb nyalánksággal együtt?
Tökre értem a megújítás okát, régi jól bevált módszer ez a gamek világában, hogy akkor is felgyere játszani mikor egyébként nem biztos hogy jönnél

• Tetszik
Reactions: Johnson07

Burek

Ex-GA[3]
Támogató
2019. 01. 14.
342
679
21
Szerbia, Vajdaság
V4 karakter
Thomas M Mayhall
LV karakter
Lukas Holsappel
Ezt abban az esetben tudom támogatni, ha ezért jelentősebb összeget kellene fizetni megújításonként. Például a bérlés további öt vagy akár tízszeresét. Úgy deal lenne mindenképp!

• Imádom
Reactions: Johnson07