Ami a szabályzatban nincs azt lehet ?

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Siposkaa1

Újonc
2019. 03. 15.
25
31
Mosonmagyaróvár
V4 karakter
Kevin_Averay
LV karakter
Kevin_Averay
Egy nagyon egyszerű de annál fontosabb kérdéssel jönnék hozzátok mivel jobb ha tisztázzuk a dolgokat és nem kell úgymond felesleges bant kiosztani ami nincs leírva konkrétan a szabályzatban és nem non rp-nek számít azt lehet ? Pár példa hogy értse mindenki .. a szabályzatban ez áll : "Tilos más accountjára emeltdíjas SMS segítségével PrémiumPontot vásárolni. " erre az lenne például a kérdésem ,hogy utalással/paypal-al lehet ? Vagy másik példa lehet-e alkohol vagy más tudat módosító alatt játszani ami pl ahoz vezet hogy a helyes írásunk nem igen magyar/olvasható de próbálunk rp-zni (ütközésnél /me /do vagy esetleg beszélni ic , az az csak ha a helyes írásunkra terjed ki meg pl a vezetésre) ?
Válaszotokat előre is köszönöm :)

Arthur

Újonc
2019. 01. 10.
38
132
"Tilos más accountjára emeltdíjas SMS segítségével PrémiumPontot vásárolni. " erre az lenne például a kérdésem ,hogy utalással/paypal-al lehet ?
Tudásom szerint, nem.

Vagy másik példa lehet-e alkohol vagy más tudat módosító alatt játszani ami pl ahoz vezet hogy a helyes írásunk nem igen magyar/olvasható de próbálunk rp-zni (ütközésnél /me /do vagy esetleg beszélni ic , az az csak ha a helyes írásunkra terjed ki meg pl a vezetésre) ?
Szerveren megtalálható játékosközösség négykilences része helyesen sem tud írni.
Észre sem fogják venni, hogy vakon vagy, mint Stevie Wonder.
Szimplán, Out Of Character ne nyilvánulj meg bicskanyitogatóan palibro.

Siposkaa1

Újonc
2019. 03. 15.
25
31
Mosonmagyaróvár
V4 karakter
Kevin_Averay
LV karakter
Kevin_Averay
Aha értem ,ezt a kettőt csak példának hoztam fel nem konkrétan ezekre vártam választ csak ezek jutottak hirtelen eszembe amikre nincs konkrét tiltás a szerverszabályzatba de azért mégse kéne alapon .

Miss Lacky

Klaviatúra gyilkos
2020. 06. 19.
783
3 177
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
Szia!
A szerveren tapasztalatom szerint elég sok íratlan szabály van, melyek különböző okokból nem szerepelnek a szabályzatban.

Legnagyobb részük nyilvánvalóan a NonRP kategóriájába tartozik, a teljesség igénye nélkül íme pár jellegzetes, gyakori példa:
- lerobbant járművet tilos egyedül tolni
- tilos átmenni a lezárt sorompón (annak ellenére, hogy IRL rengetegen érthetetlen okból ezt megcsinálják, NonRP)
- tilos a határon való átszökés

Ezek a legtöbb játékos számára már a kezdetektől egyértelműek, vagy a saját kárukon tanulják meg. Hogy miért nincsenek írásba foglalva? Egyrészt, ha tételesen fel lenne sorolva az összes lehetséges NonRP-nek minősülő tevékenység, ami valaha előfordult, 100 oldalnál is hosszabb lenne a szabályzat. Másrészt, ezek a legtöbb játékos számára egyértelműek a kezdetektől. Ennek ellenére azonban úgy gondolom, néhány különösen gyakori esetet - például, amelyeket fentebb említettem - jó lenne belefoglalni a szabályzatba, ezzel segítve az új játékosok dolgát, ha esetleg nekik nem lenne egyértelmű.

Egy másik jelentős hányadát a bugkihasználások képezik, íme pár példa:
- lerobbant járművel való haladás (tolatás-buggoltatás)
- sörétes puskákkal (sima, lefűrészelt, taktikai) való jobbkezezés
- lőszer nélkül való lövöldözés a TAB billentyűvel

Ezeket a legtöbb játékos legkésőbb a szerveren való pályafutásuk elején megtanulja, azonban néhányan akaratlanul beleesnek a hibába, emiatt kitiltást kapnak. Ezért úgy gondolom, ezen specifikus eseteket - nincs belőlük olyan sok - is érdemes lenne a szabályzatban feltüntetni.

Van néhány olyan íratlan szabály, amelyből egyértelműsége miatt nem származik probléma, például a rendvédelem nem von felelősségre senkit illegális tárgyak birtoklása miatt, amíg a karaktere feje fölött ott van az újraéledést jelző marker.

Azonban emellett van jó néhány olyan íratlan szabály, mely elég sok játékos számára nem egyértelmű, emiatt adminügyek, játékos- és adminpanaszkönyvek során rendszeresen előkerül. Ezeknek az írásba foglalása különösen fontos lenne. Ide tartozik például:
- tilos munkavégzés közben ki/elrabolni játékost (különösen indokolt eset kivételnek minősülhet)
- üldözés során való fixkártya használat - a szabályzat szerint az üldözők lerázását követően használható, azonban nem egyértelmű, mit tekintünk lerázásnak. A gyakorlatban 15 perc letelte után engedélyezett az alkalmazás.
- amennyiben rutinigazoltatás céljából állít meg a Rendőrség vagy a NAV és olyan illegális tárgy van nálad, ami a karaktereden nem látszódik, tilos megölnöd a téged igazoltató járőrt, amíg nem szándékoznak ruházatátvizsgálást végezni

Szóval, a kérdésedre válaszolva. Ez nem ilyen egyszerű.
Azt tudom tanácsolni, ha kérdésed merül fel valamivel kapcsolatban, amit a szabályzat nem fejt ki egyértelműen, kérdezz meg adminsegédet, esetleg adminisztrátort. Sokat segíthet az is, ha rendszeresen olvasgatod a fórumon a panaszkönyveket, a bírálatokból lehet tanulni.

Lynx

ᛒᛖᛏᛏᛖᚱ ᛏᛟ ᚠᛁᚷᚺᛏ ᚨᚾᛞ ᚠᚨᛚᛚ ᚦᚨᚾ ᛏᛟ ᛚᛁᚢᛖ ᚹᛁᚦᛟᚢᛏ ᚺᛟᛈᛖ
2019. 01. 10.
247
750
V4 karakter
𝑀𝒶𝓇𝓁𝑒𝓃𝒶 𝑀𝑜𝓃𝓉𝒶𝓃𝒶
Pár példa hogy értse mindenki .. a szabályzatban ez áll : "Tilos más accountjára emeltdíjas SMS segítségével PrémiumPontot vásárolni. " erre az lenne például a kérdésem ,hogy utalással/paypal-al lehet ?
Hali! Erre még helyes megoldás nem érkezett szóval leírom. Az egy dolog hogy ebben a formájában szerepel a szerverszabályzatban. Viszont a visszaélések elkerülése végett TILOS más felhasználójára prémium egyenleg feltöltése, csak magadnak tölthetsz fel, másnak nem.

Eric

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
347
1 073
25
Beacon Hill🌄
V4 karakter
Eric Zawadzki
Hali! Erre még helyes megoldás nem érkezett szóval leírom. Az egy dolog hogy ebben a formájában szerepel a szerverszabályzatban. Viszont a visszaélések elkerülése végett TILOS más felhasználójára prémium egyenleg feltöltése, csak magadnak tölthetsz fel, másnak nem.

Helyes megoldás még mindig nem érkezett, szóval elküldöm én.
AB410391-E641-4CF3-A3B2-59DAB85AE750.png

KrisztianM

Újonc
2021. 05. 18.
0
1
V4 karakter
Broke Brain
hali, tegyük fel én nyerek valamilyen online nyereményjátékon 10k ftt de nincs kártyám ugyhogy arra kérem hogy a 10kt töltse fel nekem ppbe azaz kuldjon egy smst az en accom nevebe azt ugy szabadna? vagy ha esetleg bizonyitani tudom képekkel hogy ez van, nem pedig ooc kerezek akkor?

Morthy

see you in reality
2019. 01. 10.
1 430
1 273
23
V4 karakter
Aksel Olofson
LV karakter
Pedro R Moore
Hali @KrisztianM , először is a nyereményjátékon nyert pénzedet nem a bankkártyádra kapnád, hanem a bankszámládra.
Ez a kettő fogalom nem ugyan az..
Másodrész pedig SMS-ben csak saját fiókra lehet vásárolni.
Ergo a válasz nem, mert nem az tölti fel a PP-t akié az account.

Bár ez az előző hozzászólásban egyértelműen meg lett válaszolva..

@Siposkaa1 megkaptad a válaszokat a kérdéseidre, zárható a téma?

Siposkaa1

Újonc
2019. 03. 15.
25
31
Mosonmagyaróvár
V4 karakter
Kevin_Averay
LV karakter
Kevin_Averay
Hali @KrisztianM , először is a nyereményjátékon nyert pénzedet nem a bankkártyádra kapnád, hanem a bankszámládra.
Ez a kettő fogalom nem ugyan az..
Másodrész pedig SMS-ben csak saját fiókra lehet vásárolni.
Ergo a válasz nem, mert nem az tölti fel a PP-t akié az account.

Bár ez az előző hozzászólásban egyértelműen meg lett válaszolva..

@Siposkaa1 megkaptad a válaszokat a kérdéseidre, zárható a téma?
Igen megkaptam . Zárható !

• Tetszik
Reactions: makszi és Morthy
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.