Alkalmassági vizsgát tartott a Doktorszolgálat
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
„Erőt, egészséget!” Hangzik el a jellegzetes köszöntés nap, mint nap a San Fierroi laktanyán. Idén februárban mindkettőre szüksége volt az állomány tagjainak, hisz egy különleges, átfogó alkalmassági vizsgán vettek részt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Doktorszolgálata szervezésében.
Az alkalmassági vizsga, mindig is része volt a Katasztrófavédelem állományának mindennapjaiban, ugyanis fontos tudnunk, hogy egy-egy állománytag bírja-e fizikailag a rá bízott feladatokat, valamint el tudja-e látni mindennapi szolgálatát. Ezt felélesztve szervezte meg a DSZ az alkalmassági vizsgák újfent rendszeressé tételét. Az így megszervezett eseményen a szokásos felméréseken kívül fizikai terhelés alá is vetettük az állomány minden tagját, rendfokozattól függetlenül, tehát őrmestertől a dandártábornokig. Az esemény kapcsán megkérdeztük Ryan Tanher Őrnagyot:
|
|
|
Milyen volt önnek ez az alkalmassági vizsga, milyen élménnyel tér haza?
Nagyon elégedetten tértem haza az alkalmassági vizsga után, mivel az utóbbi pár hónapban a doktorhiány miatt sajnos nem volt lehetőség alkalmassági vizsgát lebonyolítani.
Sportol valamit a hétköznapjaiban? Mit szokott űzni?
Sajnos jelenleg a rengeteg munka mellett nincs lehetőségem sportolásra. Régebb, még kamasz koromban kosárlabdáztam, de ahogy elvégeztem az iskolát, egyetemre kerültem, ahol már a rengeteg tanulás mellett nem volt lehetőség a kosárlabda folytatására.
Fontosnak tartja hétköznapjai során a rendszeres testmozgást, egészséges táplálkozást?
Nagyon fontosnak tartom a rendszeres testmozgást és az egészséges táplálkozást, csak sajnos még jómagam sem tudom betartani. Vannak kollégák, akik nagyon egészségtelenül élik mindennapjaikat, remélem, hogy a doktorszolgálat segítségével sikerül ezt megváltoztatni.
Hogy látja a DSZ eddigi helyzetét, jövőjét?
Nagyon szeretném és remélem, hogy végre normálisan működhet a Doktorszolgálat, mivel az utóbbi időben rengeteg próbálkozás volt pár kolléga részéről, viszont sajnos eddig nem jártak sikerrel. Megfelelő csapattal, megfelelő háttérrel úgy gondolom, hogy biztosítható a Doktorszolgálat erőteljes működése. Jelenlegi felállás szerint az alosztály jó irányba halad, reméljük a kollégák részéről is megmarad ugyanaz a lelkesedés, amellyel most működtetik az alosztályt.
Moderátor által szerkesztve, ekkor: