- 2021. 09. 12.
- 75
- 13
- V4 karakter
- Aleksandar_Milivoje
- V2 karakter
- Aleksandar_Milivoje
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Doktorszolgálat - jelentkezési lap
E-mail: okf@seemail.hu
Jelentkező neve:
Aleksandar Milivoje
Jelentkező rendfokozata:
Törzsőrmester
Miért szeretne csatlakozni a Doktorszolgálathoz:
Erédekes alosztálynak tartom.Bajtársak és civilek életének óvása.
Mi a Doktorszolgálat feladata:
Elsődleges feladat a kárhelyszinen illetve szolgálat közben a bajtársak sérülésének ellátársa/kezelése.Kárhelyszinen civil személyek ellátársa mig az OMSZ nem érkezik meg.
Épülettűz során égési sérülés történt, a sérült harmadfokú égési sérülést szenvedett, mit tenne ön ezesetben:
Sérült életjeleinek ellenőrzése.Az égett terület vizsgálata,az égett terület megtisztitását megkisérelni.OMSZ értesitése illetve az OMSZ érkezéséig a sérült stabilizálása.
Írja le a nyomókötés felhelyezésének menetét:
a sebet fertőtlenítjük, majd mull-lappal fedjük a fedőkötésnél leírtak szerint.
A mull-lapot három körkörös menettel rögzítjük, a fedőkötéshez hasonlóan.
A seb fölé egy összetekert pólyát helyezünk. A sérülés nyomását, ezáltal a hatékonyabb vérzéscsillapítást a későbbiekben ez a pólyatekercs fogja biztosítani.
Az összetekert mullpólyát a fedőkötésnél is használt kalászkötéssel rögzítjük.
Mi az CPR:
Egy személyen végzett szivmasszás,újraélesztés.
Irja le a Rautek féle műfogás menetét:
- A tarkó alá nyúlunk és felültetjük, kezeinket a lapockákra csúsztatva tartjuk meg.
- Megtámasztjuk térdeinkkel a segítségre sérült hátát, hóna alá nyúlunk, két kézzel megeragadjuk egyik – nem sérült – alkarját és azt a mellkasához szorítjuk.
- Felegyenesedünk, térdeink enyhén behajlítva maradnak, apró lépésekkel hátrálva húzzuk biztonságos helyre.
Melyek az égési sérülések típusai:
I:Fokú.(Felületes)
II:Fokú.(Felületes részleges)
III.Fokú.(Mély részleges)
IV.Fokú.
Hogyan fertőtlenítünk egy sebet:
Alkohollal vagy hidrogénnal szigoruan a seb körülötti területet fertőtlenitjük le.A sebbe nem spriccelünk/kenünk fertőtlenitőszert.
A jelentkezés benyújtásakor kizárólag az igazságot közöltem. Semmilyen külső segítséget nem vettem igénybe, és természetesen más jelentkező adatait sem próbáltam belefoglalni a saját jelentkezési lapomba.
Jelenetkező neve: Aleksandar Milivoje
Dátum: 2024.10.30 18:31
Dátum: 2024.10.30 18:31