Adomentesség

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Szilikee

Barangoló
Támogató
2020. 01. 26.
114
194
V4 karakter
Taylor Edwardson
LV karakter
Milo Garza
V2 karakter
Taylor Edwardson
Üdvözletem minden olvasónak!
Egy olyan ötletem támadt, hogy a szerveren egy-két adót el kellene törölni. Először is, átadsz egy másik embernek pénzt IC, azon is van adó, most az hogy jön ki, az adónak az árát "elejted" úgymond, vagy mi? Szerintem az ember megkaphatná az egész pénzt amit átadsz neki adóval együtt. Ezek mellett az autóvásárlás. Eléggé nagy adó esik le minden egyes autó eladásnál. Készpénz van nálad, autót veszel és az adó itt is ugyan csak elveszik, miközben te az egész pénzt átadod az illetőnek. ATM-nél nyilván kell az adó, tranzakciós költség, meg hasonló.
Ez az én ötletem, lehet sok ember szemében hülyeség, de gondoltam feldobom.
Köszönöm ha elolvastad. <3

LucasLV

Írnok deák
Támogató
2020. 05. 25.
664
1 023
Győr
LV karakter
Lucas Saliven
V2 karakter
Lucas Saliven
Már tökmindegy, Támogatom az ötletet.

Zozzer

Vive quod mentitur Mendacium quod vivis
2019. 01. 09.
189
252
Oroszlány
V4 karakter
Rowan Khan
LV karakter
Tommy Logan
V2 karakter
Zack Corvia
Ha IRL is veszel egy autót akkor is fizetsz egy úgy nevezett átírási költséget ami az autótól függ mennyit. Nem gondolom, hogy ez annyira jó ötlet...
A készpénz még úgy csak-csak logikus, de akkor meg menne a trükközgetés... Száz szónak is egy a vége, szerintem jó ez így ahogy most van.

Tilidine Meister

Barangoló
2019. 05. 16.
99
136
V4 karakter
Russel Jenkins
LV karakter
Charles Gallagher
Ez számomra voltaképp érdekes. Az adó bevezetése nem véletlen történt. Vegyük az autó adásvételt. IRL is ha egy autót veszel, attól hogy megírod az adásvételit, nem a tiéd az autó!! A nevedre kell írasd a kormányhivatalnál, ami költség. Itt így van megoldva. Örülj neki hogy itt nem kell a nevedre íratnod még külön összegért, adásvételinél levonja a kezelési költséget. Ha ez ki lenne vezetve, és még az se lenne hogy külön a nevedre kell íratnod az autót, semmi levonás nem lenne, ami irrealitáshoz vezetne. A készpénz levonásról meg annyit, hogyha nem lenne, csak gyűlne mégjobban a pénz a szerveren. Tök felesleges ez az ötlet, én úgy gondolom. De ez az én véleményem

• Tetszik
Reactions: Jaime

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Jó ez így, ahogy van, egyébként is elég könnyű és gyors a pénzszerzés, legalább ez ellensúlyozzon picit.
Előbb jutna eszembe az, hogy növelni kéne az adókat, mint az, hogy csökkenteni/eltörölni.

Utoljára szerkesztve:

AIurevoir

Újonc
2023. 01. 02.
4
16
V4 karakter
Marcus Taylor
LV karakter
Max Mitchell
Szerintem a szerveren lévő adók egy részét el kellene törölni, mert úgy érzem, hogy túl magasak. Például, ha valakinek átadok pénzt IC, az adó összege "leveszi" az általam átadott összeg egy részét, ami szerintem nem fair. Ugyanígy az autóvásárlásnál is, ha valaki készpénzt kap az autóért, az adó összege az összes pénzéből "levonódik", miközben az összes pénzt átadja az illetőnek. Szerintem ez nem elég fair, mivel az embernek az egész összeget meg kellene kapnia, nem csak a maradékot az adók után. Viszont az ATM-eknél szerintem rendben van az adó bevezetése, mivel ott tranzakciós költségek is merülnek fel. Úgy gondolom, hogy ez az ötlet sok ember szemében hülyeségnek tűnhet, de megpróbáltam ötletet adni az adók csökkentésére.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.