Adminok munkájának elősegítési tanácsok.

Droogo

Egyedül vagyok és egyedül is maradok.
2019. 01. 10.
157
76
Alforja, Catalunya, Spain
V2 karakter
David Nisa Cordero
Sziasztok. Mivel én is admin vagyok ezért el szeretném magyarázni, hogy a könnyebb és gyorsabb ügyintézés érdekében mit tudtok ti mint játékosok tenni.

Előszőr is a fölösleges PM-ek.
Nagyon sokan azt hiszitek, hogy az adminok 5 részre tudnak bomlani, és 5 pm formájában írjátok le a segítségkérésetek. Ez nagyon nem így van, nagyon sokkal elő tudjátok segíteni a munkánkat esetleg azzal, hogy a console-ban amit f8 billentyűvel tudtok előhozni, beírjátok /jel nélkül a pm (utána admin id) parancsot és oda leírjátok hosszabban de egy pm-ben a problémátok. Ezáltal nem pörög el a chatünk, és mindenkire jut idő, könnyebben átlátjuk a helyzetet illetve könnyeben megértjük a problémátokat.

Bizonyíték nélküli PM.
Értsétek meg, hogy mi is szabályokhoz vagyunk kötve, ugyanúgy mint ti. Példáúl tegyük fel, animba estél mert elütött valaki és te leléptél idegességedben a szerverről, aztán rá egy órára vissza jössz és írsz adminnak, hogy szedjen fel. Ha nincs bizonyítékod arra (KÉP, LOG, VIDEÓ vagy bármi), hogy milyen erők folytán estél animba, akkor az admin nem szedhet fel, mert az is megtörténhet, hogy teljesen IC ügyből estél animba. Olyan dologért nem segíthetünk, amire nincs bizonyítékod és talán IC ügy. Mivel ha mi egy IC ügyet átviszünk admin ügybe akkor mi vagyunk a hibásak.

A folyamatos FIX kéregetése.
Az adminok csak is kizárólag a szerelőknek kell fixeljen, semmilyen formában nem vonható felelősségre, ha neked bebuggolt az autód és ő nem fixelte le, mivel az admin dönti el, ad-e fixet, vagy sem.

A /szia tudsz jönni?/szia van egy kis baj./szia lenne egy kérdésem féle segítségkérések
PM-ben tömören leírod a problémád, pl. : Szia. Egy játékos NonRP-sen szedett ki az autómbol. Tudsz jönni? hamarabb tudunk neked segíteni, de ha tele floodolod a chatünket nem fogjuk látni, hogy mi az eleje és mi a vége mert egy emberen kívül van még 299 játékos. Kérdésekkel pedig, pl. : Hogy lehet tankolni? az SGH (See Game Helpdesk) tagok vannak. Tőlük kérdezhettek bátran, mert válaszolnak a kérdéseitekre.

Saját ügy intézés.
Gondolom már azért ezt páran tudják, de ha egy admin egy frakcióhoz tartozik, abban a frakcióban lévő tagok nem kérhetnek tőle segítséget ügyekben, mivel saját ügy intézése nekünk tilos.

Amikor az admin megérkezik és OOC chat flood alakul ki.
Ha két fél el szeretné magyarázni az ő szemszögét, akkor talán szépen, normális emberek módjára el lehet dönteni, hogy melyik fél kezdje. Mivel ha mind a két fél elkezd írni, az admin nem tudja levenni, hogy mi történik és csak bámul, hogy akkor most mi is van? Persze, ha ez nem működik akkor marad a TeamSpeak3 megbeszélés, újra megjegyezném az adminok nem ellenetek vannak, csupán a dolgukat végzik.

Más dolgok az adminságról/adminokról.
Az adminok nem ellenetek vannak, ők a rendért felelnek a szerveren, indoktalan jaileket csak is hibázás keretein belül adnak, sosem adnak a két szép játékos szemeire jail-t, mert nem ez a céljuk. Az adminoknak a célja a játékosok játékélmény javítása és a szabályok betartatása.

És még egy téma ami tisztázatlan. Szerintetek miért van az, hogy néha nem írunk vissza? Pontosan azért, mert 5 pm-et kapunk egyes játékosoktól, ezért elpörög a chat és így nem látjuk.

Utoljára szerkesztve:

North

Fórum Császár
2019. 01. 10.
1 699
1 542
V2 karakter
William Guerrini
Nagyon jó leírás lett és hiánypótló a műfajban :D

Rajmi

rödner főni
2019. 01. 09.
2 540
2 382
Las Vegas
LV karakter
Bruce Gasca
Saját bőrömön tapasztaltam én is mindezt melyet ezen kisebb leírásban összedobtál. Hidd el a playerek 80%-a már bocs a szóhasználatért ,de leszarja ezeket és el se olvassa.

• Tetszik
Reactions: Steven

Steven

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 09.
170
22
Budapest
V2 karakter
Steve Gates
Szépen összeírtad, csak az a gond, hogy akikhez szólna, azokhoz nem jut el ez a topic.

RaloV2

Aktív fórumozó
SzerverAdmin
v2
2019. 01. 10.
275
197
V2 karakter
Qadir Al Maktoum
Nagyon szuper lett! Erre mindenkinek felkellene hívni a figyelmét!!

Moszat

.45 in your face, have a great day
2019. 01. 12.
602
1 086
20
V4 karakter
Harrison Brook
LV karakter
Lucas Warner
amikor elegetek van kedves adminok, akkor asay-ozzátok ki nyugodtan ezt a topicot

• Tetszik
Reactions: bale és CarlV2

CarlV2

Klaviatúra gyilkos
Támogató
2019. 01. 11.
788
387
30
Szeged
V4 karakter
Carl P Pawlowski
Tudod , az a baj hiába asayezné ki ezt bármelyik admin is az adott játékos aki veszi a fáradtságot , hogy kimásolja a linket console-ból elolvassa és ennyi.
De az a gond , én legalább is ezt tapasztaltam admin koromban hogy hiába akarsz mindenkin segíteni mert sokan ezt nem értik meg , hogy mennyi pm jön és mennyi helyre kell rohangálni folyamatosan.
Ezt az tudja csak aki volt már admin vagy még most is az , azok tudják igazán milyen mikor egyedül vagy fent mondjuk 100-150 emberre és nem elég , hogy 5-6 pm be írják le , hogy tulajdonképpen mit is akarnak még floodolják is és ha besokallsz ezen (már pedig be fogsz) akkor kickeled pm flood indokkal , visszalép és még neki áll feljebb.
Meg ugye a fő probléma ami kb minden napos , hogy ha valakinek gondja van mondjuk adott játékosnak , mit csinál?
A legelső adminra ráír , ha nem reagál 2 mp en belül ír az összesnek aki fent van és volt olyan mikor egyszerre 5 en mentünk ki 1 ügyre mert ugye nem tudtuk , hogy megy más is.
(Nekem személy szerint a /togvá mindig ki volt offolva így ugye nem láthattam ha más is megy az ügyre).
Hát nem egyszerű az admin élet az biztos , és hatalmas pacsi minden adminnak mert nekem bármi gondom volt mindig segítettek és nem kellett hozzá floodolnom meg 5 pm be leírni neki , hogy mi a gond.
Köszi , hogy elolvastad .. felénél biztos el is aludtál a kis "regény" miatt csak pár gondolat a fejembe volt , úgy gondoltam hátha valakinek fontos infot tartalmazhat.
Na Pacsi! :)

• Tetszik
Reactions: Carter és lottga