Bocsi, időközben másik hszt írtam, most tudok ide is válaszolni valamit. Amit Tommen leírt azzal egyet értek, azt ismételni nem akarom, kiegészíteni viszont az alábbaik szerint szeretném.
Azt hiszem neked is csak azt tudnám idézni amit Clancy-nek leírtam. Itt a hsz, ha érdekel az egész és részletes indoklásom, olvasd át.
https://forum.see-game.com/threads/jog-ligaja-alforum-kerelme.417586/#post-1947025.
A pd csesztetése amit csinálunk, vagy nyomozgatunk a 15 éves őrmester mögött akitől nem elvárt a szabályok túlságosan is részletes ismerete? Erre is leírtam már a véleményemet, itt találod:
https://forum.see-game.com/threads/boldi88-justcody.416148/#post-1933261.
A figyelem felhívása és az emögött rejlő rejtett cél is igencsak egyértelmű, amióta jópárszor leírtuk. Nem az a cél hogy Ka Pál rendőr őrmester meg legyen büntetve. A cél az hogy a visszaélést a realizálódásnál megfogva a fejig és az idegekig el tudjuk juttatni. Ha a visszaélést irányító agy is érzi hogy baj van, akkor van csak esély a változtatásra. De ehhez az agyhoz nem lehet csak úgy mindig, mindenhonnan és minden módon hozzáférni. Ha itt-ott megcsípjük akkor viszont máris egyszerűbb hogy elérjük amit akarunk. A figyelem felhívásával együtt felajánlottuk hogy segítünk. Úgy látszik most van hajlandóság erre a másik oldalról is, úgyhogy innentől kezdve nem lesz olyan sok figyelemfelhívó akció - hiszen céljukat elérték az eddigiek. Innentől kezdve - mivel hajlandóságot mutat a másik fél - inkább az ötletek és a közös munkán lesz a hangsúly. Ehhez kell az alfórum, mert ha megfigyeled ez a téma már most lassan két oldalas, hát ha még elkezdjük teleszórni az ötletekkel és javaslatokkal, meg beszámolókkal és jogi kisokosokkal, gondolhatod mennyire lesz rendezett. Nem célunk a továbbiakban a figyelem felhívása (értsd: pdvel felesleges veszekedés), mert elértük ezt. Más a feladat, ehhez viszont szükségünk van a rendezettségre.
Kéne egy alkotmánybíróság, ami törvényes felügyeletet tudna biztosítani? Itt egy téma, azt hiszem részletesen kifejtettük mit szeretnénk. Az elbukásának okát mindenki fantáziájára bízom, de segít ha elolvassa a topicot:
https://forum.see-game.com/threads/birosag.391899/
Nem csak mezei emberként kéne javaslatokat benyújtani? Pont erre szolgálna ez a jogi személy, ami alatt most is beszélgetünk. Az IC alakított karakterek mindegyek, mert egy névváltás nem túl komplikált és még szerencsére a szerveren sem lesz mélyreható mindenféle következménye. OOC keressük fel az RSZSZ tagjait? Erre is leírtam hogy mit gondolok, itt a hsz erről, ez esküszöm rövid, nem úgy mint a többi:
https://forum.see-game.com/threads/nav-a-sajat-feladatat-vegezne.417154/page-2#post-1938040
Nyilván a leader itt egyenlő rszsz taggal. De az analógia ugyanúgy helytálló. Jól írta Clancy amikor a nyilvánosság erejéről és hatalmáról beszélt. Egyetértek vele ezügyben. Csak ésszel és jól kell használni a nyilvánosságot. Nem járható út az, hogy mi ooc keressük meg őket és fű alatt csinálunk ezt-azt. Pont azt veszti el ezzel az egész, amit mi is kifejtettünk párszor - az átláthatóságot és a mindenki általi részvétel lehetőségét.
Illetve ehhez egy kérdés, szerinted az RSZSZ bármelyik tagja érdemben fog kommunikálni és komolyan fogja venni azt aki ír neki fórumon egy PM-et arról hogy szerinte min és hogyan kéne változtatni? Irányított a kérdés, tudom. Választ nem is lehet rá adni. De talán értheted belőle hogy mit gondolok erről az ooc felkeresésről.
Kiterjedhetne a munkánk olyan területre ahol folytatható vita? Én már most is próbálom mindig otthagyni a lehetőséget minden hsz-emben, hogy bármelyik részével, egészével, negyedével vagy felével, mindegy is, hogy lehessen vitázni. Látni kell viszont azt is, hogy mennyire mutat hajlandóságot a vitapartner. Nem kell messzemenő egyetemes műhelyvitákat folytatni arról, hogy a Montesquie-i elvek mennyire érvényesülnek see city-ben. Nem kell alkotmányjogi vitákat folytatni a jogszabályok keretrendszerének felső és alsó határairól. Viszont lehet egyéb határokat keresni, lehet egyéb dolgokat feszegetni. Én ezt a lehető legjobban megpróbálom mindenhol, de remélem ez látszik is a hsz-eim minőségén és terjedelmén. Nem szeretem ha valamit csak félig nézünk meg, de meg kell találni egy egészséges határt ott, ahol a körülmények vizsgálata már túlságosan részletes és bonyolult lenne. Ezt viszont nem tudom egyedül megfejteni, ezért szeretném hogy mások is leírják mit gondolnak. Ha már valami olyasmire szolgál a fórum hogy mindenki megoszthassa tapasztalatait és gondolatait, meg is lehet próbálni ilyeneket...